SEO Leiden

Smoop is de specialist in Search Engine Optimization ofwel SEO in Zuid-Holland. Hiermee kun je de website van jouw organisatie beter vindbaar maken voor potentiële geïnteresseerden via zoekmachines zoals Google. Smoop heeft een gespecialiseerd SEO bureau dat zich specifiek richt op organisaties in Zuid-Holland. De ervaring leert namelijk dat regelmatig persoonlijk contact met de opdrachtgever het SEO resultaat zeer ten goede komt. Hoe beter we de organisaties van onze klanten kennen, hoe beter wij ons werk kunnen doen. Gevonden worden met SEO Leiden begint met een SEO specialist van Smoop!

Hoe werkt zoekmachine marketing ofwel SEO?

1

Jouw website

wordt beter vindbaar

2

Je komt hoger in 

de zoekresultaten

3

Zelf kiezen binnen welke

regio/land je wilt focussen

Wat is SEO?

SEO staat voor Search engine optimization, of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Een SEO dienst betekent in dit geval het op aanvraag optimaliseren van websites zodat ze beter gevonden worden in online zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Jij kunt een SEO dienst afnemen bij een online marketing bureau zoals Smoop. Onze specialisten gaan dan aan de slag om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit gebeurt voor een deel ‘On-Page SEO’. Wij kijken dan naar de huidige staat van jouw website en waar nog verbetering mogelijk is. We analyseren onder andere: snelheid, jouw teksten, plaatsing van de juiste tags enz. Daarnaast is een deel van de optimalisatie: ‘Off-Page SEO’. Dit zijn bijvoorbeeld: backlinks vanaf andere websites, ‘mentions’ van jouw website op social media kanalen en nog veel meer.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie ofwel SEO?

Het mooie van het internet, en dus ook zoekmachine optimalisatie, is dat iedere website voor zoekmachines gelijk is. Elke site wordt namelijk met precies dezelfde maatstaven beoordeeld door bijvoorbeeld Google. Met SEO kun je het verschil maken: daarmee help je de zoekmachines om jouw website beter te vinden. Hoe beter je SEO, hoe hoger de site van jouw organisatie in de zoekresultaten verschijnt. Bij bedrijven is het voorts van belang dat hun website hoger in de zoekresultaten tevoorschijn komt dan hun concurrenten. Concurrenten die in de fysieke wereld wellicht op betere locaties zitten. Daar helpt een SEO expert van Smoop je graag bij!

Hoog in zoekresultaten

Een hoge positie in de zoekresultaten is beter omdat potentiële klanten veelal niet verder kijken dan de eerste resultaten die bijvoorbeeld Google, Bing en Yahoo opleveren. Als je daar niet bij staat, dan tel je als bedrijf in Zuid Holland online feitelijk niet meer mee. Met een goede SEO strategie kun je leads genereren en klanten winnen. Vergelijk het met een winkelstraat: in een drukke winkelstraat wordt meer omzet behaald dan in een minder prominente winkelstraat. Kom in Leiden hoog in de zoekresultaten met SEO Leiden van Smoop.

Lokaal, nationaal en internationaal

Afhankelijk van de doelgroep(en) die jouw organisatie wil bereiken, kun je met SEO inzoomen. Daarbij kan je kiezen tussen een lokale focus, een nationale focus, een internationale focus of een combinatie daarvan. Een lokale focus op bijvoorbeeld Leiden is eenvoudiger en dus goedkoper te realiseren dan een (inter)nationale focus.

SEO Leiden voor MKB

Speciaal voor MKB-bedrijven levert Smoop de dienst MKB-Topper. Dat is SEO die is toegespitst op de specifieke behoefte van MKB-bedrijven die gevestigd zijn in Zuid-Holland. Marktgerichte organisaties hebben namelijk een ander soort SEO nodig dan overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Wij (h)erkennen de verschillen tussen organisaties en hun doelgroepen en weten daardoor SEO zo in te zetten dat je bedrijf er met kop en schouders bovenuit steekt. Uiteraard vanuit het perspectief van je doelgroep(en).

Non-profit Leiden

Voor non-profit en overheidsorganisaties in Zuid-Holland heeft Smoop eveneens maatwerkoplossingen om beter vindbaar te worden voor doelgroepen. Vooral voor overheidsorganisaties is het van belang eerst een tussenstap te maken met doelgroepgericht denken. Bijvoorbeeld door afzonderlijke websites te laten maken voor bepaalde doelgroepen. Want hoe specifieker een site toegesneden is op een bepaalde doelgroep, hoe beter die kan worden gevonden. Bij de bouw van sites zijn we jouw organisatie eveneens graag van dienst. Dat heeft tevens als voordeel dat we het zo bouwen dat het optimaal vindbaar is.

Zoekmachine optimalisatie door Smoop

Om de lijntjes kort te houden en snel stappen te maken richting hogere Google posities, en betere resultaten in andere zoekmachines, is het verstandig om een lokaal marketingbureau zoals Smoop te kiezen. De ervaring leert ons namelijk dat regelmatig persoonlijk contact met onze klanten het resultaat zeer ten goede komt. En dat is ook logisch: hoe beter we de organisaties van onze klanten kennen, hoe beter wij ons werk voor hen kunnen doen.

Direct meer sitebezoekers

Wil je liever deze week nog meer klanten binnenhalen via je website? Dan kun je overwegen om te adverteren met Google Ads (voorheen Google Adwords). Je komt dan gegarandeerd bovenaan in de zoekresultaten van Google. Op lange termijn is SEO Leiden voor de meeste bedrijven in Leiden echter efficiënter. Voor snelle resultaten is Google AdWords de beste optie.

Onze experts helpen je graag

Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden en kansen van zoekmachine marketing voor jouw bedrijf of organisatie? Vul dan onderstaand formulier in of stuur ons een e-mail. Of bel onze SEO Leiden expert over wat de eventuele mogelijkheden voor jouw organisatie zijn. Mocht je bijvoorbeeld twijfelen, of je hebt een bedrijf dat zowel lokaal als internationaal opereert, dan is het verstandig om contact op te nemen met onze SEO specialist. Je kunt ons eveneens benaderen voor SEO Leiden advies en over het uitbesteden ervan. Ook als je zelf al bezig bent met zoekmachine optimalisatie, maar nog niet de gewenste resultaten hebt bereikt. Onze tarieven zijn gegarandeerd de laagste in de markt en je krijgt bij Smoop altijd waar voor je geld.

Zoekmachine optimalisatie door Smoop

Om de lijntjes kort te houden en snel stappen te maken richting hogere Google posities, en betere resultaten in andere zoekmachines, is het verstandig om een lokaal marketingbureau zoals Smoop te kiezen. De ervaring leert ons namelijk dat bij regelmatig persoonlijk contact met onze klanten het resultaat zeer ten goede komt. En dat is ook logisch: hoe beter we de organisaties van onze klanten kennen, hoe beter wij ons werk voor hen kunnen doen.

Hoe pakt Smoop dit aan?

Wat wij erg belangrijk vinden, als wij een nieuwe klant krijgen, is om als eerst naar de pijnpunten van de website te kijken. Dit is voor elke website anders. Heeft jouw website bijvoorbeeld een lange laadtijd? Dan heeft dit, naast het feit dat men je website snel zal verlaten, ook invloed op de SEO. 

Smoop is een full service marketing bureau. Wij zorgen er dus voor dat jouw website op alle vlakken kan worden geoptimaliseerd. Elk bedrijf heeft een ander plan van aanpak en strategie nodig. Smoop kan hierin adviseren, wat voor jou de beste optie is. 

Wat is belangrijk binnen SEO om jouw doel te bereiken?

Jouw website afstemmen op de doelgroep.

Voordat wij hieraan beginnen, doen wij eerst onderzoek wat de behoefte en de wensen van de   doelgroep zijn. Welke zoekwoorden gebruikt de doelgroep bijvoorbeeld om op jouw website terecht te komen. En welke van deze zoekwoorden zijn voor jou het meest waardevol. Wij hebben de expertise in huis om dit voor jou te onderzoeken en vervolgens om te zetten in de praktijk. Zodat je er daadwerkelijk wat aan hebt.  

Het schrijven van nuttige webcontent die zorgt voor conversie.

Na verrichte onderzoek gaan wij aan de slag met het schrijven van webteksten die SEO zijn geoptimaliseerd. Dit wil zeggen dat deze teksten zo zijn geschreven, dat dit leidt tot zowel meer traffic (verkeer) op jouw homepage als de desbetreffende pagina. Wij verwerken de zoekwoorden in de tekst en schrijven het op een manier zodat het jouw doelgroep aanspreekt. Formeel of informeel. Voor non-profit organisaties als MKB.

Het optimaliseren van jouw website.

Nu heb je meer bezoekers op jouw website. Dat is al het halve werk. Maar nu wil je ook dat zoveel mogelijk mensen die op jouw website komen een afspraak maken, iets kopen enzovoort. Als jouw site ook op dit vlak is geoptimaliseerd, ben je klaar om goede resultaten te behalen met jouw website. 

Wat is nog meer belangrijk in 2022?

Steeds meer mensen zitten op hun telefoon. Het is belangrijk dat jouw site optimaal is afgestemd voor het gebruik op verschillende soorten mobiele telefoons, tablets enz. Als jouw website is geoptimaliseerd komt dit ook jouw SEO ranking ten goede. Google hecht nu namelijk meer waarde bij het ranken van jouw website, als hij ook is geoptimaliseerd voor SEO. 

Een veilige en toegankelijke website. Als jouw site hieraan voldoet zal dit bijdragen aan een goede SEO score. Het gaat er hierbij om dat Google (of een andere zoekmachine) jouw site goed indexeert. 

Een website die snel genoeg is. Ook dit is erg belangrijk, niet alleen of de mensen op jouw website blijven maar ook of jouw site een goed scoort op het gebied van SEO. Google wil dat de gene die de website een goede ervaring heeft. Een goede laadsnelheid draagt hier zeker aan bij. Hoe trager jouw website is, hoe nadeliger dat is. 

Wil je helemaal niet lang wachten, maar direct resultaat?

Boven de organische zoekresultaten binnen Google zie je meestal een aantal links naar website waar ‘advertentie’ voor staat. Dit zijn tekstadvertenties. Hiermee kan je meer verkeer (traffic) op je website krijgen. Bij het toepassen van een Google Ads (voorheen Google Adwords) campagne is het belangrijk dat hier een goede strategie voor wordt bedacht. Zodat je niet onnodig geld uitgeeft aan een campagne die geen resultaat oplevert!  

Door snel resultaat te zien kan je gebruik maken van Google Ads. Je komt dan gegarandeerd bovenaan in de zoekresultaten van Google. Op de lange termijn is het gebruik van SEO voor bedrijven in Rotterdam en daarbuiten echter efficiënter. Voor snelle resultaten is het gebruik van Google Ads (SEA) effectiever. 

Als je dus niet lang wil wachten voordat je resultaat ziet en opzoek bent naar directe conversie. Dan is het gebruik van Google Ads de beste optie . Het gebruik van Google Ads is ook verstandig bij een webshop. Ook Smoop kan jou hierbij helpen. 

Wil je meer informatie over de manier hoe je Google Ads het beste kan gebruiken, kijk dan ook eens bij: ”Adverteren op Google” onder diensten.

Onze experts helpen graag

Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden en kansen van zoekmachine marketing voor jouw bedrijf of organisatie? Vul dan onderstaand formulier in of stuur ons een e-mail. Of bel onze SEO Rotterdam expert over wat de eventuele mogelijkheden voor jouw organisatie zijn. Mocht je bijvoorbeeld twijfelen, of je hebt een bedrijf dat zowel lokaal als internationaal opereert, dan is het verstandig om contact op te nemen met onze SEO specialist. Je kunt ons eveneens benaderen voor SEO Rotterdam advies en over het uitbesteden ervan. Ook als je zelf al bezig bent met zoekmachine optimalisatie, maar nog niet de gewenste resultaten hebt bereikt. Onze tarieven zijn gegarandeerd de laagste in de markt en je krijgt bij Smoop altijd waar voor je geld.

Niet alleen voor klanten binnen Rotterdam. Maar klanten van Smoop bevinden zich ook in de plaatsen die hier in de buurt liggen zoals: Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, omgeving IJselmonde, Prins Alexander, Hoogvliet en hoek van Hollan

Hulp nodig bij
online marketing?