Copywriting

Teksten schrijven. De juiste woorden binnen de juiste teksten kunnen ervoor zorgen dat een tekst tot leven komt. Dit geldt zowel voor offline als online teksten. Naast het feit dat teksten op een manier moeten worden beschreven die past binnen jouw bedrijf is het ook belangrijk dat de teksten makkelijk leesbaar zijn en leuk om te lezen.

Copywriting

Wat wij vaak zien is dat bedrijven in hun vakgebied een uitstekende vakkennis hebben. Maar deze informatie moeilijk weten om te zetten in teksten die geschikt zijn voor op de website. Om de aandacht van de lezer te krijgen moet je er eerst voor zorgen dat een potentiële klant jouw teksten graag wilt lezen en daarna niet proberen weten vast te houden. Bij het schrijven van goede teksten is het belangrijk om de pijnpuntten van de lezer te weten en hier met jouw teksten op in te spelen. 

Als je deze juiste woorden kent voor jouw bedrijf en branche dan kan dit zorgen voor goede conversie. Hoe hoog je in google komt met jouw webpagina is mede afhankelijk van de manier hoe de teksten zijn geschreven en of jouw teksten op het gebied van SEO zijn geoptimaliseerd. Wil je meer informatie over SEO diensten in Den Haag en omstreken? Dan kan Smoop jou hierbij helpen. 

Wil je teksten voor jouw website herzien, of nieuwe webteksten laten schrijven, dan ben je bij Smoop op het juiste adres!

Copywriting

1

Een zoekwoordenonderzoek

laten uitvoeren

2

Goede content

op je website plaatsen

3

Opvallen in alle

zoekmachines

Het belang van SEO teksten

SEO staat voor search engine optimization, in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Wanneer je een SEO analyse uitvoert, betekent dit dat je een onderzoek doet naar de zoekwoorden waarmee je in google goed kan worden gevonden. Deze woorden geven een inkijk op de manier hoe de doelgroep naar jouw product of dienst zoekt. Door deze woorden te plaatsen binnen de klantenreis, oftewel customer journey, krijg je een inzicht op de manier hoe dit proces kan worden opgebouwd.

Customer engagement

Het is best wel een uitdaging om jouw website teksten zo te schrijven dat het de lezer aanspreekt. Een uitdaging waarbij Smoop jou kan helpen. Wanneer men kijkt naar de customer engagement, dan wordt er meestal gebruik gemaakt van een bijpassend model, zoals bijvoorbeeld ‘the pyramid of customer loyalty’. 

Om de toepassing van de zoekwoorden in goede banen te leiden is het verstandig om de onderzochte zoekwoorden te koppelen aan het doel van de gebruiker. Wanneer iemand in een zoekmachine een woord intypt, kan hij of zij daar namelijk verschillende bedoelingen mee hebben

Hoe blink je uit in de zoekresultaten

Hoe schrijf je nu precies teksten die goed zijn voor SEO? De beste manier om vast te stellen op welke woorden je het beste scoort is om een zoekwoorden onderzoek te doen. Hierbij wordt er onderzoek gedaan naar welke woorden je het best kunt gebruiken om bovenaan in google te komen. Dit kan worden gedaan op regionale, nationale of internationale focus. Hoe groter de focus ligt en hoe meer concurrentie er is. Hoe moeilijker en duurder het is om bovenaan te komen.

Wanneer je geen goede content hebt op je website, dan zal jouw website nooit optimaal presteren. Daarom is het steeds belangrijker geworden een website te voorzien van goede content. Goede content zorgt ervoor dat iemand jouw artikel graag wilt lezen. Na verschillende Google updates

Niet alleen voor in google, maar opvallen in alle zoekmachines is van essentieel belang. Wil jij op een organische manier bovenaan komen (dus zonder te betalen) dan is SEO de enige manier om dit toe passen. De meeste mensen klikken namelijk op één van de eerste drie links op de eerste pagina van de zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google, Bing en Yahoo. Daarna worden het aantal clicks steeds minder.

Met een goede SEO strategie, kun je dus op een kosteloze manier nieuwe leads genereren, die om zijn te zetten in klanten. Na het doen van een onderzoek naar de zoekwoorden, kan Smoop jou helpen in het adviseren over hoe je jouw contentplan kunt verbeteren. Daarnaast kun je het proces van webteksten schrijven ook uit handen geven. Wij kunnen dit volledig voor je uit handen nemen. Dit scheelt een hoop tijd. En zo kun je er vanuit gaan, dat je goed kunt scoren met jouw website.

Copywriting

Copywriting

Niet alle teksten hoeven een verhaal verhaal te vertellen, maar de teksten moeten er op zijn minst voor zorgen dat jouw klant het met een goed gevoel leest. Bovendien kunnen goede teksten ervoor zorgen dat een product of service zichzelf verkoopt. Deze teksten moeten resoneren met de doelgroep. 

Het schrijven van deze teksten kan best een tijdrovende klus zijn. Vooral bij het verbeteren van een aantal pagina’s of als je een blog wil bijwerken. Niet iedereen heeft hier de tijd voor, of komt hiermee uit de voeten. Ben je opzoek naar iemand die webteksten voor je kunt schrijven, die zorgen voor meer conversie? Neem dan contact op met Smoop.

Het belang van een headline

Uit een case study is gebleken wat de kracht is van het hebben van een goede koptitel is. Hieruit is onder andere gebleken dat het toevoegen van een woord al verschil kan maken. Zoals te zien in de afbeelding hieronder heeft het verschil tussen ‘order’ en ‘get’ een verschil in conversie van bijna 15%! 

Waarom teksten laten schrijven door Smoop

Een hoop marketingbureaus zien het schrijven van teksten als een bijzaak. Teksten zijn namelijk nodig om een site op te vullen en het body te geven. Smoop werkt samen met ‘inhouse professionals’ die de website teksten voor jou kunnen verzorgen. Hierbij kan je denken aan het schrijven van content die wordt geschreven voor op de website. Maar ook voor andere diensten kan je bij Smoop terecht. Diensten zoals SEO, Google Ads, webshop optimalisatie, social media Ads, e-mail marketing en remarketing. 

Neem contact op met Smoop, als je graag meer resultaten wilt met jouw webteksten.

Hulp nodig bij
online marketing?