Google Shopping

Wil je jouw product direct in Google aanbieden? Wil jij opvallen met jouw producten bovenaan de zoekresultaten van Google? Dan is Google Shopping dè ideale tool voor jou! Smoop helpt graag bij het opzetten van een winstgevende Google Shopping Strategie. Wij realiseren meer verkopen via jouw website.

google shopping uitbesteden

Wat is Google Shopping?

Aan de hand van een veiling tussen diverse concurrerende partijen bepaalt Google of en op welke positie jouw advertentie getoond wordt. Vaak wordt gedacht dat de eerste positie de beste positie is, maar dat is niet altijd waar. Hoe hoger je geplaatst wordt des te meer je betaalt per klik.  Je wordt dus vaker getoond, maar betaald ook meer. Smoop gaat altijd te werk op basis van het rendement op de advertentie-uitgaven. Op deze manier sta je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten en houd je er tegelijkertijd geld aan over.

Momenteel zijn er twee varianten binnen de Google Shopping campagnes:

 • Standaard Google Shopping: gericht op controle en focust zich enkel op het tonen van productadvertenties in de zoekmachine.
 • Smart Shopping: volledig geautomatiseerde advertenties die zich richten op zowel plaatsingen in de zoekmachine als bannering.

Hoe werkt Google Shopping?

Hoe slim Google ook is, het vertonen van advertenties op relevante zoekwoorden vinden ze nog steeds best lastig. Bij een Google Shopping-campagne stel je namelijk niet zelf je zoekwoorden in. In plaats daarvan toont Google advertenties op basis van de beschrijving en titel van je producten. Daarnaast scant Google jouw webshop met enige regelmaat. Op basis van deze informatie toont Google vervolgens jouw Shopping-advertenties.

Daarom is het erg belangrijk dat jouw webshop van hoge kwaliteit is, deze kwaliteit zie je namelijk weer terug in je Google Shopping Campagne. 

De kracht van Google Shopping

Circa 98% van de online zoekopdrachten wordt gedaan via Google. Google is daarom een van de belangrijkste advertentieplatformen die er is. Wanneer jij een webshop waarop je producten verkoopt is Google Shopping een enorm krachtige tool om gebruik van te maken.

Echter is het creëren van een goede Google Shopping campagne en een daarbij horende strategie niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn talloze details waarop gelet moet worden.. Het is dus belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over hoe je zo’n campagne wilt inrichten. Bij Smoop Online Marketing ben je aan het juiste adres.

Waarom gebruik maken van Google Shopping?

Google Shopping advertenties zijn producten die in de zoekresultaten naar boven komen waar consumenten direct op kunnen klikken. Wanneer iemand een bepaald product zoekt, kan dat desbetreffende product naar boven komen. De consument klikt alleen bij oprechte interesse op het product. Alleen relevante bezoekers komen dus op jou website terecht. Dit is een groot voordeel voor jou als aanbieder. 

Voordelen Google Shopping

 • Jouw product is als eerste bovenaan of naast de zoekresultaten duidelijk zichtbaar
 • Geïnteresseerden komen direct op de productpagina in jouw webshop terecht
 • De shopping advertenties zorgen voor hoge kwaliteit leads: de bezoeker heeft namelijk al de keuze gemaakt voor jouw webshop wanneer hij/zij deze bezoekt
 • Het aankoopprocs wordt versneld en vereenvoudigd
 • Je adverteert op produtniveau. Erg specifiek en relevant
 • De kosten per klik liggen lager dan bij tekstadvertenties

Google Shopping met behulp van Channable

taat jouw assortiment uit heel veel verschillende producten? Dan is het natuurlijjk onhandig om elke dag jouw verschillende advertenties bij te sturen. Iedere dag prijzen aanpassen in je advertenties, advertenties uitzetten wanneer producten niet op voorraad zijn of titels en waardes aanpassen… Dat is natuurlijk onmogelijk. Maar hoe zorgt Smoop er dan voor dat jouw advertenties altijd up-to-date zijn?

Dat doen wij door middel van een superslimme feed! Deze feed bevat een lijst van alle producten die jij verkoopt met de belangrijkste eisen voor Google. Een zeer goed verrijkte feed zorgt voor meer omzet. Dit betekent dat je er alles aan moet doen om een zo goed mogelijke feed neer te zetten. Dat doen wij door middel van Feed Management-systemen zoals Channable

Wil jij maximale resultaten uit je Google Shopping-resultaten behalen? Zorg er dan voor dat jij je Google Shopping-campagnes slim inricht en jouw feed optimaliseert. 

Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag vrijblijvend advies en helpen jou verder op weg!

Voordelen van Google Shopping

1
Omzet van jouw bedrijf

verhogen

2

Meer zichtbaarheid 

van producten creëren

3

Snel binnenhalen

van nieuwe klanten

Waarom Google Shopping uitbesteden aan Smoop?

Google Shopping uitbesteden aan een ervaren bureau is een zeer verstandige zet! Google Shopping is direct verbonden aan sales en heeft daarom altijd een positieve invloed op de omzet van een bedrijf.

Bij Smoop hebben wij specialisten met zeer goede ervaring en kennis over Google Shopping. Wij zijn daarom in staat om goede resultaten te leveren aan klanten.

Elke klant heeft andere behoeftes en specifieke vraagstukken. Wij geven daarom altijd passend advies die relevant is voor de klant. Denk aan feed optimalisatie, het verbeteren van de huidige accountstructuur of het inzetten van de juiste biedstrategieën. Zodra wij de wensen en behoeften inzichtelijk hebben, zetten wij een passende strategie op waarmee de gewenste ROI behaald kan worden.

Met onze nuchtere aanpak zorgen wij ervoor dat wij altijd open zijn naar onze klanten. Wij zijn altijd open en eerlijk en zullen altijd communiceren waarmee we bezig zijn. Daarom kunnen we ook garanderen dat jouw Google Shopping Campagnes in goede handen zijn bij Smoop.

Wat doen wij?

 • Wij creëeren een overzichtelijk Google-Shopping-account
 • Wij genereren up-to-date Google Shopping Advertenties
 • Wij verhogen de omzet en winstgevenheid van jouw bedrijf!

Enthousiast over Google Shopping?

Met ons team van gedreven specialisten gaan wij de uitdaging graag aan. Wil je meer weten over onze aanpak? Of wil jij meer informatie over de mogelijkheden binnen Google Shopping? Neem contact op met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ons team van specialisten helpen jou graag verder!

Hulp nodig bij
online marketing?