Online Marketing

In het kort

Versterk uw merk met onze expertise in SEO, SEA, SEM, e-mailmarketing en CRO! Vergroot zichtbaarheid, trek aandacht met advertenties en converteer met pakkende e-mails. Voor lokale starters tot wereldmerken, wij zijn uw digitale partner die unieke verhalen weeft voor online weerklank. Ga met ons mee op weg naar digitale uitmuntendheid—laten we samen golven maken, klik voor klik!

priscilla-du-preez-OEdkPaxYMXU-unsplash-scaled.jpg
icon mkt svg

Digital marketing

Online marketing, ook wel digital marketing genoemd, is het in de markt zetten van een product of service via het internet. Binnen online marketing vallen alle activiteiten die eraan bijdragen om online resultaat te behalen. Al is dit voor organische (gratis) of betaalde vindbaarheid.

Doelstellingen van Online Marketing

1

Jouw merkidentiteit

vergroten

2

Meer

merkbekendheid

3

Doelgericht jouw

doelgroep bereiken

Essentiële doelstellingen van Online Marketing

Online marketing wordt gebruikt om verschillende doelstellingen na te streven. Een aantal van deze doelstellingen kunnen zijn: merkbekendheid vergroten, nieuwe klanten aantrekken en binden, merkidentiteit opbouwen en nog veel meer. Welke vorm van marketing geschikt is voor jouw bedrijf is afhankelijk van een heleboel factoren. Wil je succesvol zijn met jouw bedrijf door jouw online marketing aanwezigheid te optimaliseren? Lees dan vooral verder.

Online marketing is te zien als de basis van jouw online succes. Een goede online marketing strategie en uitvoering zorgt namelijk voor:

Maar online marketing is zo’n ruim begrip, wat is nou de beste strategie voor jouw bedrijf? En hoe gebruik je dan de juiste marketingmiddelen?

Onze werkwijze

Welkom bij Smoop, waar we uw digitale aanwezigheid met precisie en passie verbeteren. Onze benadering van SEO gaat verder dan alleen rankings; we streven ernaar om u te positioneren als de gezaghebbende stem in uw branche. Op het gebied van SEA zorgen we er niet alleen voor dat u opvalt, we zorgen er ook voor dat u onvergetelijk bent. Onze SEM-strategieën zijn zorgvuldig opgesteld, ontworpen om je publiek aan te trekken met overtuigende duidelijkheid. E-mailmarketing met Smoop gaat niet alleen over bereik; het gaat over het tot stand brengen van een dialoog die leidt tot blijvende betrokkenheid en loyaliteit. En als het aankomt op CRO, optimaliseren we zorgvuldig elk touchpoint, om ervoor te zorgen dat de bezoekers van uw website niet alleen passeren, maar diep betrokken zijn en consistent converteren.

Bij Smoop geloven we in een partnerschap dat uw online marketing uitdagingen samen aangaat en overwint. Laten we beginnen aan deze reis naar uitmuntendheid. Zullen we beginnen?

Wij van Online Marketing bureau Smoop kunnen jou daarbij helpen. Wij leveren al ruim 15 jaar lang campagnes waarbij wij onze klanten helpen om hun online doelen te bereiken. Wil je ook online groeien met jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. De koffie staat voor jou klaar.

Waarom Smoop het juiste online marketing bureau voor jou is

Search Engine Marketing (SEM)

SEM is eigenlijk een overkoepelende term voor voor SEO en SEA. In het Nederlands wordt dit ook wel zoekmachine marketing genoemd. Het is dus een combinatie van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. De internationale termen hiervoor zijn SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising).

Search Engine Optimization (SEO)

Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Dit betekent het optimaliseren van jouw website zodat deze beter wordt gevonden door zoekmachine’s. Wij van Smoop zijn gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. Je verbeterd met SEO niet alleen jouw vindbaarheid maar je kunt ook jouw andere bedrijfsdoelen bereiken zoals bijvoorbeeld een betere naamsbekendheid.

Aangezien SEO zich vooral richt op het organisch verbeteren van de zoekresultaten. Zijn hier verder geen kosten aan verbonden. Dit is dus zeer voordelig voor bedrijven die een wat lager marketingbudget hebben en die vooral voor een langere periode resultaten willen zien. Het kan wel minimaal 6 maanden duren voordat er resultaat terug is te zien met de SEO strategie. Voor nieuwe websites die helemaal vanaf 0 zijn opgebouwd en die pas online staan kan het zelfs nog langer duren.

In de online marketing zien wij vaak de term ‘on page SEO’ voorbij komen. Maar wat betekend dit nu eigenlijk? Bij on page SEO richt men zich vooral op het verbeteren van individuele webpagina’s om zo het eindresultaat te verbeteren. Vaak is dit gericht op het verbeteren van de teksten (content) op de pagina.

Off page SEO houdt zich vooral bezig met externe factoren die de zichtbaarheid van jouw website beïnvloeden. Één van de grootste voorbeelden hierin is linkbuilding. Hierbij zorgt je ervoor dat er links van een andere pagina die een hoge autoriteit hebben naar jouw pagina verwijzen.

Heb je interesse in de SEO diensten van Smoop. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik op de button hieronder voor meer informatie over SEO.

Search Engine Advertising (SEA)

Bij SEA koop je als het ware een advertentieruimte in om daar vervolgens te kunnen adverteren. Het kopen van deze gaat volgens een veilig systeem. Je kunt hierbij bieden op zoektermen (keywords, zoekwoorden of trefwoorden). Er wordt betaald per klik.

Het belangrijkste verschil tussen SEA en SEO is dat adverteren eigenlijk gelijk voor resultaat kan zorgen. Veel sneller dan met SEO. Door middel van het testen van de Ads en te kijken wat het beste werkt, kan er een strategie worden opgesteld. Er kan worden gekeken wat het beste werkt en waar op kan worden doorgegaan.

In Nederland gaat het met zoekmachine-adverteren in de praktijk vooral om het adverteren met Google AdWords. Maar er kan natuurlijk ook bij andere zoekmachines worden geadverteerd. Zo heb je bijvoorbeeld ook: Bing Ads en Yahoo Ads, het meeste resultaat bereik je echter in Google Ads vanwege het hoge zoekvolume. De zoekmachine is met ruim 90% veruit de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Het is daarom verstandig om een uitgekiende strategie te hebben.

Meer informatie over SEA? Klik dan op de button hieronder.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een vorm van Direct Marketing waarbij (potentiële) klanten door middel van een e-mail direct worden benaderd. Dit kan zorgen voor een boost in jouw website verkeer. E-mailmarketing dient één van de volgende doelen:

Conversie optimalisatie, hoe behaal ik nu resultaat?

We zouden allemaal wel willen dat elke bezoeker op jouw website een nieuwe klant zou worden. Helaas werkt het niet zo simpel. Om het percentage te verhogen van het aantal mensen dat je op jouw website omzet in nieuwe klanten is conversie optimalisatie geschikt. Door bepaalde aanpassingen te maken in jouw website waardoor de gebruiker beter zijn / haar weg kan vinden. Wanneer je deze strategie inzet, zal je jouw conversie verhogen.

Smoop brand (icon)

Doelstellingen van online marketing

Met online marketing worden er verschillende doelstellingen nagestreefd. Zo wordt online marketing onder andere gebruikt om jouw merkidentiteit en merkbekendheid te vergroten. Ookwel branding genoemd.

Branding is belangrijk om jouw nieuwe merk of concept op de kaart te zetten. Als je namelijk een geweldige product of dienst hebt ontwikkeld waar niemand van weet, dan zul je nooit jouw doelstellingen kunnen behalen. Wanneer je wil dat er meer mensen naar jouw website komen dan kan je dat doen door de merkbekendheid te vergroten. Dit kan natuurlijk worden gedaan door het uitzetten van televisiereclames en radiospotjes. Dit kost alleen erg veel geld en je kunt jouw doelgroep niet doelgericht bereiken. Dit kan wel met Google Ads. Er kan dan zelfs een hoger rendement worden behaald met een kleiner budget. Aangezien je jouw doelgroep doelgericht kunt bereiken.

Hetzelfde geldt voor vindbaarheid. Als jouw site niet goed vindbaar is, dan zullen er weinig bezoekers zijn die tot verkoop over willen gaan. Één van de oplossingen hiervoor is jouw organische vindbaarheid vergroten.

Wil je ook jouw marketingdoelstellingen behalen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of bel naar 06 – 4732 1174.

Smoop brand (icon)

Online marketing bedrijf Smoop

In al het bovengenoemde kunnen wij jou helpen. Smoop is een full service marketing bureau die is gespecialiseerd in alle aspecten van online marketing. Heb je interesse en ben je benieuwd naar de mogelijkheden, hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een gesprek aan.

Twijfel je welke service geschikt is voor jouw bedrijf? Dat snappen wij volledig. Wat wij wel vaker zien is dat bedrijven niet precies weten welke service zij nodig hebben. Welke middel is bijvoorbeeld het meest geschikt in jouw sector waarmee jouw doelgroep is te benaderen? En waar maakt de concurrentie nog geen gebruik van? Dit zijn dingen waar wij jou mee kunnen helpen.

Vraag een gratis gesprek aan via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via: 06-47321174.

Hulp nodig bij
online marketing?