Online Marketing

Online marketing is te zien als de basis van jouw online succes. Een goede online marketing strategie en uitvoering zorgt namelijk voor:

  • Een betere vindbaarheid
  • Meer conversie
  • De groei en bloei van jouw bedrijf

Maar online marketing is zo'n ruim begrip, wat is nou de beste strategie voor jouw bedrijf? En hoe gebruik je dan de juiste marketingmiddelen?

Wij van Online Marketing bureau Smoop kunnen jou daarbij helpen. Wij leveren al ruim 15 jaar lang campagnes waarbij wij onze klanten helpen om hun online doelen te bereiken. Wil je ook online groeien met jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. De koffie staat voor jou klaar.

Wat is online marketing?

Online marketing, ook wel digital marketing genoemd, is het in de markt zetten van een product of service via het internet. Binnen online marketing vallen alle activiteiten die eraan bijdragen om online resultaat te behalen. Al is dit voor organische (gratis) of betaalde vindbaarheid.

Online marketing wordt gebruikt om verschillende doelstellingen na te streven. Een aantal van deze doelstellingen kunnen zijn: merkbekendheid vergroten, nieuwe klanten aantrekken en binden, merkidentiteit opbouwen en nog veel meer.

Welke vorm van marketing geschikt is voor jouw bedrijf is afhankelijk van een heleboel factoren. Wil je succesvol zijn met jouw bedrijf door jouw online marketing aanwezigheid te optimaliseren? Lees dan vooral verder.

Doelstellingen van online marketing

Met online marketing worden er verschillende doelstellingen nagestreefd. Zo wordt online marketing onder andere gebruikt om jouw merkidentiteit en merkbekendheid te vergroten. Ookwel branding genoemd.

Branding is belangrijk om jouw nieuwe merk of concept op de kaart te zetten. Als je namelijk een geweldige product of dienst hebt ontwikkeld waar niemand van weet, dan zul je nooit jouw doelstellingen kunnen behalen. Wanneer je wil dat er meer mensen naar jouw website komen dan kan je dat doen door de merkbekendheid te vergroten. Dit kan natuurlijk worden gedaan door het uitzetten van televisiereclames en radiospotjes. Dit kost alleen erg veel geld en je kunt jouw doelgroep niet doelgericht bereiken. Dit kan wel met Google Ads. Er kan dan zelfs een hoger rendement worden behaald met een kleiner budget. Aangezien je jouw doelgroep doelgericht kunt bereiken.

Hetzelfde geldt voor vindbaarheid. Als jouw site niet goed vindbaar is, dan zullen er weinig bezoekers zijn die tot verkoop over willen gaan. Één van de oplossingen hiervoor is jouw organische vindbaarheid vergroten.

Wil je ook jouw marketingdoelstellingen behalen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of bel naar 06 - 4732 1174.

Search Engine Marketing (SEM)

SEM is eigenlijk een overkoepelende term voor voor SEO en SEA. In het Nederlands wordt dit ook wel zoekmachine marketing genoemd. Het is dus een combinatie van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. De internationale termen hiervoor zijn SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising).

Search Engine Optimization (SEO)

Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Dit betekent het optimaliseren van jouw website zodat deze beter wordt gevonden door zoekmachine's. Wij van Smoop zijn gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. Je verbeterd met SEO niet alleen jouw vindbaarheid maar je kunt ook jouw andere bedrijfsdoelen bereiken zoals bijvoorbeeld een betere naamsbekendheid.

Aangezien SEO zich vooral richt op het organisch verbeteren van de zoekresultaten. Zijn hier verder geen kosten aan verbonden. Dit is dus zeer voordelig voor bedrijven die een wat lager marketingbudget hebben en die vooral voor een langere periode resultaten willen zien. Het kan wel minimaal 6 maanden duren voordat er resultaat terug is te zien met de SEO strategie. Voor nieuwe websites die helemaal vanaf 0 zijn opgebouwd en die pas online staan kan het zelfs nog langer duren.

In de online marketing zien wij vaak de term 'on page SEO' voorbij komen. Maar wat betekend dit nu eigenlijk? Bij on page SEO richt men zich vooral op het verbeteren van individuele webpagina's om zo het eindresultaat te verbeteren. Vaak is dit gericht op het verbeteren van de teksten (content) op de pagina.

Off page SEO houdt zich vooral bezig met externe factoren die de zichtbaarheid van jouw website beïnvloeden. Één van de grootste voorbeelden hierin is linkbuilding. Hierbij zorgt je ervoor dat er links van een andere pagina die een hoge autoriteit hebben naar jouw pagina verwijzen.

Heb je interesse in de SEO diensten van Smoop. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Search Engine Advertising

Bij SEA koop je als het ware een advertentieruimte in om daar vervolgens te kunnen adverteren. Het kopen van deze gaat volgens een veilig systeem. Je kunt hierbij bieden op zoektermen (keywords, zoekwoorden of trefwoorden). Er wordt betaald per klik.

Het belangrijkste verschil tussen SEA en SEO is dat adverteren eigenlijk gelijk voor resultaat kan zorgen. Veel sneller dan met SEO. Door middel van het testen van de Ads en te kijken wat het beste werkt, kan er een strategie worden opgesteld. Er kan worden gekeken wat het beste werkt en waar op kan worden doorgegaan.

In Nederland gaat het met zoekmachine-adverteren in de praktijk vooral om het adverteren met Google AdWords. Maar er kan natuurlijk ook bij andere zoekmachines worden geadverteerd. Zo heb je bijvoorbeeld ook: Bing Ads en Yahoo Ads, het meeste resultaat bereik je echter in Google Ads vanwege het hoge zoekvolume. De zoekmachine is met ruim 90% veruit de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Het is daarom verstandig om een uitgekiende strategie te hebben. Bel hiervoor naar: 06 - 4732 1174.

Content marketing

Content marketing is het maken en verspreiden van content op een website. Deze content moet aansluiten bij de behoeftes van een klant en bij hetgeen bij het versterken van deze behoeftes zodat er een langdurige relatie kan worden opgebouwd.

En hoe zorg je nou dat jouw content zorgt voor veel traffic naar jouw website en voor conversie. Dat is een lastige.. het publiek moet er dus van overtuigd worden om jouw boodschap en daar ook naar reageren. Zo zorg je  voor het maximale resultaat.

Bij het verbeteren van jouw content strategie is het goed om een contentplan te maken. Zo weet je welke content relevant is om te posten. Over content marketing wordt vaak luchtig gedaan. Maar binnen online marketing is het echt essentieel.

Voor meer informatie over content marketing & teksten schrijven , kijk dan op de door ons gemaakte pagina. Ook wanneer je het schrijven van content wil uitbesteden kan je bij ons terecht. Onze tekstschrijvers zijn op de hoogte van de nieuwste trends binnen Google en SEO en kunnen jou hier volledig mee helpen.

Social media marketing

Bij social media marketing, worden social media kanalen ingezet om nieuwe klanten te werven. Dit doet men door het verspreiden van content. Maar dat niet alleen. Jij kunt ook gebruik maken van social media advertenties zoals Facebook Ads of Instagram Ads. Je kunt op die manier razendsnel jouw doelgroep bereiken.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een vorm van Direct Marketing waarbij (potentiële) klanten door middel van een e-mail direct worden benaderd. Dit kan zorgen voor een boost in jouw website verkeer. E-mailmarketing dient één van de volgende doelen:

  • Nieuwe klanten werven
  • Bestaande klanten overtuigen te kopen
  • Relatiebeheer

Conversie optimalisatie, hoe behaal ik nu resultaat?

We zouden allemaal wel willen dat elke bezoeker op jouw website een nieuwe klant zou worden. Helaas werkt het niet zo simpel. Om het percentage te verhogen van het aantal mensen dat je op jouw website omzet in nieuwe klanten is conversie optimalisatie geschikt. Door bepaalde aanpassingen te maken in jouw website waardoor de gebruiker beter zijn / haar weg kan vinden. Wanneer je deze strategie inzet, zal je jouw conversie verhogen.

Online marketing bedrijf Smoop

In al het bovengenoemde kunnen wij jou helpen. Smoop is een full service marketing bureau die is gespecialiseerd in alle aspecten van online marketing. Heb je interesse en ben je benieuwd naar de mogelijkheden, hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een gesprek aan.

Twijfel je welke service geschikt is voor jouw bedrijf? Dat snappen wij volledig. Wat wij wel vaker zien is dat bedrijven niet precies weten welke service zij nodig hebben. Welke middel is bijvoorbeeld het meest geschikt in jouw sector waarmee jouw doelgroep is te benaderen? En waar maakt de concurrentie nog geen gebruik van? Dit zijn dingen waar wij jou mee kunnen helpen.

Vraag een gratis gesprek aan via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via: 06-47321174.

Vrijblijvende Offerte

Bij Smoop kunt u altijd gratis en vrijblijvend een offerte opvragen zodat u een inschatting kunt maken van de totale kosten. Even bellen kan natuurlijk ook.

Online Marketing Bureau Smoop
5.0
Gebaseerd op 21 recensies
powered by Google
Henk De Vries
Henk De Vries
07:35 29 May 21
Google posities gaan als een trein. Absoluut een aanrader!
Thomas van Wissen
Thomas van Wissen
09:42 12 May 21
Smoop online marketing is een zeer professioneel bedrijf. Leveren een top kwaliteit aan SEO web-teksten. Zijn altijd... bereid om jou te helpen. Met vriendelijk personeel! Ook voor hulp bij SEA is dit bedrijf zeker een aanrader.lees meer
Driver II
Driver II
12:37 18 Feb 21
Smoop heeft ons erg goed geholpen met het verbeteren van de vindbaarheid binnen Google. Zowel op organisch vlak als via... Google Ads zijn we nu goed te vinden op het internet wanneer onze doelgroep online zoekt naar onze diensten. Finn bedankt Kerel en ik heb trouwens weer een nieuwe opdracht voor je! 📝😎lees meer
Verhuisbedrijf Direct
Verhuisbedrijf Direct
22:36 24 Jan 21
Top bedrijf met top mensen!! Finn en zijn crew staan altijd voor je klaar.
Merve Sarican
Merve Sarican
13:31 23 Nov 20
Smoop online marketing bureau is een topbedrijf in Den Haag die mij heeft geholpen op het gebied van SEO en SEA.
Miguel Oduber
Miguel Oduber
12:52 02 Sep 20
Smoop Online Marketing is een topbedrijf met vriendelijk personeel die mij op het gebied van Google Ads en SEO heeft... geholpen. Zeker een aanrader!lees meer
Ryan
Ryan
12:11 02 Sep 20
Smoop online marketing bureau is een goed en betrouwbaar bedrijf binnen Den Haag die mij goed heeft geholpen betreft... SEO strategielees meer
Atif Bouazza
Atif Bouazza
12:26 08 May 20
Al een jaar Hele goede samenwerking
Sven Peute
Sven Peute
08:46 03 Mar 20
Smoop online marketing bureau in Den Haag is erg fijn om mee samen te werken. Alles is mogelijk bij Smoop. Van... webdesign, SEO optimalisatie tot aan het volledig schrijven van webteksten. De mensen zijn vriendelijk, behulpzaam en zeker vakkundig. Een hele goede ervaring gehad (en nog steeds) bij Online marketing bureau Smoop. Een aanrader!lees meer
Armand van der plas
Armand van der plas
13:58 07 Jul 17
Smoop heeft mij geholpen op het gebied van SEO. De website van mijn bedrijf is hierdoor beter vindbaar in Google. Erg... tevreden mee!lees meer
Danny Meringa
Danny Meringa
15:34 31 Jan 17
Smoop heeft mij goed geholpen met al mijn online marketing vraagstukken. Zeker een aanrader!
Volgende beoordelingen