Social Media Advertising

Met social media advertising kun je heel specifiek jouw doelgroep selecteren. Zo kun je met de juiste boodschap zeer indrukwekkende resultaten behalen, vooral als jouw product of dienst wereldwijd geleverd kan worden.

Social media advertising

Over Social Media

Social Media, iedereen kent het wel en iedereen gebruikt het wel. Social Media is tegenwoordig onmisbaar binnen een bedrijf en krijgt steeds een groter aandeel binnen de marketingmix. Meer en meer bedrijven doen tegenwoordig aan social media advertising en dat is terecht!

Over het algemeen kunnen potentiële klanten op twee verschillende manieren bereikt worden, namelijk:

Organisch: Er wordt een onbetaald bericht geplaatst op de social mediapagina. Dit bericht krijgen de meest huidige volgers te zien, maar zelfs niet allemaal.

Advertising: Met advertising worden potentiële klanten bereikt die het bedrijf nog niet kennen en/of volgen. Door te targetten op basis van bijvoorbeeld interesses, opleiding of leeftijd, worden er dus nieuwe klanten benaderd die erg relevant kunnen zijn voor het bedrijf.

Op deze pagina focussen we op social media advertising. Adverteren kan op social media kanalen zoals: LinkedIn, Instagram, Facebook, Pinterest, Snapchat en Youtube.

Voordelen van SMOOP

1

Wij verhogen de

winstgevendheid

2

Wij maken social media

campagnes op maat

3

Wij leveren hoge betrokkenheid bij

de doelgroep en snel resultaten.

Social media advertising is essentieel in jouw marketingstrategie. Met een op maat gemaakte strategie, brengen we jouw product of dienst onder de aandacht bij de juiste doelgroep. We richten campagnes in, analyseren de prestaties en optimaliseren de boodschap voor elk publiek.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1: Inventariseren

Allereerst bespreken we een paar belangrijke onderwerpen met u om inzicht te krijgen in wat u wilt bereiken. Wat zijn precies de bedrijfsdoelstellingen? Wie is nou eigenlijk de doelgroep? Hoe gaan we deze doelgroep bereiken? Hoeveel tijd wilt u zelf in social media steken?

In deze stap bespreken we de huidige trends en ontwikkelingen van uw bedrijf en zorgen we dat we gelijk goed van start kunnen gaan. Uiteraard bespreken we ook de werkzaamheden. Wilt u alleen advies of wilt u uitbesteden? Het kan allemaal bij marketingbureau SMOOP!

Stap 2: Kaders bepalen

Wanneer we voldoende kennis hebben over uw doelgroep gaan we over naar stap 2. In deze stap gaan de campagne in hoofdlijnen vormgeven, dus we gaan de content bepalen, het budget bepalen, de duur van de campagne afstemmen, enzovoort. We betrekken uw continu in ons proces.

Stap 3: Campagne

Als we helemaal voor ogen hebben hoe we alles gaan inrichten, gaan we over naar stap 3: de campagne zelf. In deze stap gaan we de campagne daadwerkelijk starten: de advertentieteksten worden gemaakt en de uitingen worden geplaatst.

Loopt er al een campagne? Dan kijken wij hoe we deze campagne kunnen optimaliseren, zodat er nog meer rendement uitgehaald kan worden.

Stap 4: Rapportage, analyse en optimalisatie

Uiteraard houden we de campagnes continu goed in de gaten en blijven we de campagnes continu optimaliseren. Daarom analyseren wij continu de resultaten en kijken wij samen met u wat er beter kan

Soorten social media advertising

Adverteren kan tegenwoordig op vele verschilelnde social media kanalen. Denk hierbij aan: Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat en TikTok.

Facebook Advertising

Het grote aantal actieve Facebook-gebruikers biedt mogelijkheden om je bereik te vergroten. Met segmentatie opties richt jij je gemakkelijk op je meest relevante doelgroep.

Instagram Advertising

Inspireer jouw doelgroep met creatieve, relevante content en slimme targeting op Instagram. Breng jouw boodschap visueel in beeld en leidt verkeer naar jouw website.

LinkdIn Advertising

Het grote aantal actieve Facebook-gebruikers biedt mogelijkheden om je bereik te vergroten. Met segmentatie opties richt jij je gemakkelijk op je meest relevante doelgroep.

Pinterest Advertising

Veel klanten oriënteren zich op Pinterest en gebruiken het voor inspiratie. Zo wordt jouw organisatie in een vroeg stadium zichtbaar. Dit heeft een positieve invloed op jouw naamsbekendheid.

Snapchat Advertising

Snapchat is enorm gestegen in populariteit en biedt kansen voor awareness en productoverweging. Vooral met jongeren als doelgroep, is Snapchat een uniek platform voor advertenties.

TikTok Advertising

Wees vernieuwend en maak impact met advertenties op dit jonge medium met een groot bereik. TikTok koppelt gebruikers aan hun interesses en kijkgewoonten, waardoor ook jouw organische positie verbetert.

Hulp nodig bij
online marketing?