Wat is SEO?

SEO staat voor Search engine optimization, of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Een SEO dienst betekent in dit geval het op aanvraag optimaliseren van websites zodat ze beter gevonden worden in online zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Je kunt een SEO dienst afnemen bij een bureau zoals SMOOP. Onze specialisten gaan dan aan de slag om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit gebeurt voor een deel ‘On-Page SEO’ door jouw website te optimaliseren op snelheid, optimalisatie van teksten, plaatsing van de juiste tags etc. Daarnaast is een deel van de optimalisatie ‘Off-Page SEO’ hieronder vallen onder andere backlinks vanaf andere websites, ‘mentions’ van jouw website op social media kanalen etc.

Smoop levert SEO diensten in Den Haag en omstreken

SMOOP is de specialist in Search Engine Optimalisation in Zuid-Holland. Met SEO wordt jouw organisatie beter vindbaar voor potentiële geïnteresseerde. Dit doe je via zoekmachines zoals Google. SMOOP heeft een gespecialiseerd bureau dat zich specifiek richt op organisaties in Zuid-Holland. Regelmatig persoonlijk contact met de opdrachtgever komt het SEO zeer ten goede. Hoe beter we de organisaties van onze klanten kennen, hoe beter wij ons werk kunnen doen. Met onze experts in Den Haag maken we jouw organisatie vindbaar in de Hofstad. Gevonden worden begint met een SEO specialist van SMOOP!

Zoekmachine marketing

Het mooie van internet en van SEO is dat elke website voor zoekmachines gelijk is. Elke site wordt namelijk met precies dezelfde maatstaven beoordeeld door bijvoorbeeld Google. Met een goede strategie kun je het verschil maken. Met een goede strategie help je de zoekmachines om jouw website beter te vinden. Hoe beter je optimalisatie, hoe hoger de site van jouw organisatie in de zoekresultaten verschijnt. Het is belangrijk als je hoger komt dan je concurrenten. Concurrenten die zich in de fysieke wereld misschien op een betere locatie bevinden. Om van SEO zo goed mogelijk gebruik te maken. Daar helpt SMOOP je graag bij!

Hoge posities in Google

Een hoge positie in de zoekresultaten is gunstig. Dit is gunstig omdat potentiële klanten veelal niet verder kijken dan de eerste resultaten binnen bijvoorbeeld: Google, Bing en Yahoo. Als je daar niet bij staat, dan tel je als bedrijf in Zuid-Holland online feitelijk niet meer mee. Met een goede SEO strategie kun je leads genereren en klanten winnen. Vergelijk het met een winkelstraat: in een drukke winkelstraat wordt meer omzet behaald dan in een minder prominente winkelstraat. Kom in Den Haag hoog in de zoekresultaten met hulp van SMOOP.

Afhankelijk van de doelgroep(en) die jouw organisatie wil bereiken, kun je met SEO inzoomen. Je kan hierbij kiezen tussen een lokale focus, een nationale focus, een internationale focus of een combinatie daarvan. Een lokale focus op bijvoorbeeld Den Haag is eenvoudiger en dus goedkoper te realiseren dan een (inter)nationale focus.

Zoekmachine optimalisatie voor MKB

Speciaal voor MKB bedrijven levert SMOOP de dienst MKB Topper. Dat is een strategie die is toegespitst op de specifieke behoefte van MKB bedrijven die gevestigd zijn in Zuid-Holland. Marktgerichte organisaties hebben namelijk een ander soort SEO nodig dan overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Wij (h)erkennen de verschillen tussen organisaties en hun doelgroepen. Ook weten we daardoor SEO zo in te zetten dat je bedrijf er met kop en schouders bovenuit steekt. Uiteraard vanuit het perspectief van je doelgroep(en).

SEO en Google Ads voor non-profit

Voor non-profit en overheidsorganisaties in Zuid-Holland heeft SMOOP eveneens maatwerkoplossingen om beter vindbaar te worden voor jouw doelgroepen. Vooral voor overheidsorganisaties is het van belang eerst een tussenstap te maken met doelgroepgericht denken. Bijvoorbeeld door afzonderlijke websites te laten maken voor bepaalde doelgroepen. Hoe specifieker een site toegesneden is op een bepaalde doelgroep, hoe beter die kan worden gevonden. Bij de bouw van sites zijn we jouw organisatie eveneens graag van dienst. Dat heeft tevens als voordeel dat we het zo bouwen dat het optimaal vindbaar is.

Resultaten met SEO

Hogere ranking binnen zoekmachines

Stabiele stroom

organisch verkeer

Verhoging van de

conversie

Onze werkwijze

Om de lijntjes kort te houden en snel stappen te maken richting hogere Google posities, en betere resultaten in andere zoekmachines, is het verstandig om een lokaal marketingbureau zoals SMOOP te kiezen. De ervaring leert ons namelijk dat regelmatig persoonlijk contact met onze klanten het resultaat zeer ten goede komt. En dat is ook logisch: hoe beter we de organisaties van onze klanten kennen, hoe beter wij ons werk voor hen kunnen doen.

Direct meer klanten met Google Ads

Wil je liever deze week nog meer klanten binnenhalen via je website? Dan kun je overwegen om te adverteren met Google Adwords. Je komt dan gegarandeerd bovenaan in de zoekresultaten van Google. Op lange termijn is SEO Den Haag voor de meeste bedrijven in Den Haag echter efficiënter. Voor snelle resultaten is Google AdWords de beste optie.

Interesse?

Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden en kansen van zoekmachine marketing voor jouw bedrijf of organisatie? Vul dan onderstaand formulier in of e-mail ons. Of bel onze marketing experts over wat de eventuele mogelijkheden voor jouw organisatie zijn. Mocht je bijvoorbeeld twijfelen, of je hebt een bedrijf dat zowel lokaal als internationaal opereert, dan is het verstandig om contact op te nemen met onze SEO specialist.

  1. Optie 1 SEO
  2. Optie 2 Google ads (AdWords)

Hulp nodig bij
online marketing?