SEO Vlaardingen

Voor bedrijven met een website of webshop in Vlaardingen is SEO de beste manier om gevonden te worden door potentiële klanten. Als je niet aan zoekmachine optimalisatie doet, komen er minder opdrachten binnen. Het inhuren van een SEO zorgt ervoor dat de telefoon vaker rinkelt. Zodat je meer orders en / of nieuwe klanten krijgt.

Hoe werkt zoekmachine marketing ofwel SEO?

1

Jouw website

wordt beter vindbaar

2

Je komt hoger in 

de zoekresultaten

3

Zelf kiezen binnen welke

regio/land je wilt focussen

Wat is SEO?

SEO, een afkorting voor ‘Search Engine Optimization’, wordt in het Nederlands vertaald als zoekmachineoptimalisatie. Dit proces behelst het finetunen van uw website om een hogere zichtbaarheid te bereiken in de zoekresultaten van online zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Het kiezen voor een professionele SEO-dienst, zoals aangeboden door Smoop, kan de sleutel zijn tot het vergroten van uw online aanwezigheid. Onze specialisten zijn bedreven in het op maat maken van strategieën die uw website optimaliseren, waardoor deze beter wordt gevonden in zoekmachines.

Onze aanpak is tweeledig:

  • On-Page SEO: We beginnen met het analyseren van de huidige staat van uw website om gebieden te identificeren die verbetering behoeven. Dit omvat het evalueren van de snelheid van uw site, het optimaliseren van de inhoud, het verfijnen van de tekst en het zorgen voor de juiste plaatsing van tags.
  • Off-Page SEO: Naast de on-page inspanningen, werken we ook aan het versterken van uw website’s aanwezigheid buiten de eigen pagina’s. Dit omvat strategieën zoals het bouwen van kwalitatieve backlinks van andere gerespecteerde websites en het genereren van positieve vermeldingen (‘mentions’) op sociale mediakanalen, onder andere strategieën om uw online reputatie te verbeteren.

Bij Smoop geloven we dat een samenhangende aanpak, die zowel on-page als off-page SEO integreert, de sleutel is tot online succes. Neem contact op met een Smoop SEO-specialist vandaag nog en ontdek hoe we uw online potentieel kunnen maximaliseren.

Waarom investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO)?

In de fysieke wereld kan de locatie van je bedrijf een immense impact hebben op je succes; een winkelpand in een drukke winkelstraat kan immers aanzienlijk duurder zijn dan een meer afgelegen locatie. Echter, het digitale landschap biedt een gelijk speelveld. Dankzij zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO, kan elke website een ‘toplocatie’ op het internet veroveren.

Elke website wordt door zoekmachines als Google beoordeeld aan de hand van dezelfde criteria, onafhankelijk van de fysieke locatie van je bedrijf. Dit betekent dat je met een doordachte SEO-strategie net zo hoog in de zoekresultaten kunt verschijnen als een concurrent die op een prestigieuze fysieke locatie is gevestigd. Het onderscheid zit hem in de mate waarin bedrijven investeren in SEO – sommigen hebben dit terrein al verkend, terwijl anderen nog aan het begin staan.

Hoe kan Smoop u helpen met SEO?

Het internet biedt een gelijke kans voor alle websites om opgemerkt te worden. Iedere website wordt door zoekmachines zoals Google op dezelfde wijze beoordeeld. Hier komt de expertise van Smoop om de hoek kijken; wij kunnen je helpen het verschil te maken door zoekmachines te ‘helpen’ jouw website gemakkelijker te vinden.

Met een goed uitgedachte SEO-strategie kan jouw website prominenter in de zoekresultaten verschijnen, zelfs boven concurrenten die misschien wel op betere fysieke locaties zijn gevestigd. De sleutel tot dit succes? Een SEO-expert van Smoop die je graag bijstaat in het optimaliseren van jouw online aanwezigheid, zodat jouw organisatie de aandacht krijgt die het verdient in de digitale ruimte.

Lokale SEO: Vlaardingen

In de dynamische wereld van online marketing, vertegenwoordigt Lokale SEO uw gouden kans om uw bedrijf in Vlaardingen op de kaart te zetten. Veel bedrijven hebben deze potentiële goudmijn nog niet volledig ontdekt, waardoor er een unieke kans ligt om u als Vlaardings bedrijf te onderscheiden.

Lokale SEO stelt u in staat uw producten of diensten effectief onder de aandacht te brengen bij lokale klanten en bedrijven. Dit komt vaak tot uiting in de vorm van een gevisualiseerde kaart met markeringen die verschijnen tijdens een zoekopdracht, een onmisbaar instrument in de hedendaagse digitale markt.

Met een gerichte Lokale SEO-strategie kunt u niet alleen relevanter organisch verkeer naar uw website leiden, maar ook de zoekervaring voor uw potentiële klanten verbeteren. Dit is uw kans om precies die mensen te bereiken die actief op zoek zijn naar de producten of diensten die u aanbiedt, en zo een vruchtbare relatie op te bouwen met lokale klanten die loyaal en betrokken zijn bij uw merk.

Hogere positie in de rankings

Een hoge positie in de zoekresultaten is beter voor jouw bedrijf. Potentiële klanten kijken veelal namelijk niet verder dan de eerste resultaten in Google. Als je daar niet bij staat, dan tel je als bedrijf in Zuid-Holland online feitelijk niet meer mee. En dat is zonde!

Met een goede SEO strategie kun je leads genereren en nieuwe klanten krijgen. Vergelijk het met een winkelstraat: in een drukke winkelstraat in het centrum van Vlaardingen wordt meer omzet behaald dan in een buitenwijk. Smoop kan je daarom helpen om hoger in Google te komen!

Afhankelijk van de doelgroep(en) die jouw organisatie wil bereiken, kun je met SEO inzoomen. Daarbij kan je kiezen tussen een lokale focus, een nationale focus, een internationale focus of een combinatie daarvan. Een lokale focus op bijvoorbeeld Vlaardingen is eenvoudiger en dus goedkoper te realiseren dan een (inter)nationale focus.

Zoekmachine optimalisatie

Speciaal voor MKB-bedrijven levert Smoop de dienst: MKB-topper. Dat is een strategie die erop is gericht om in te spelen op specifieke behoefte van MKB-bedrijven die gevestigd zijn in Zuid-Holland.

Marktgerichte organisaties hebben namelijk een ander soort SEO nodig dan overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Wij (h)erkennen de verschillen tussen organisaties en hun doelgroepen en weten daardoor SEO zo in te zetten dat jouw bedrijf er met kop en schouders bovenuit steekt. Uiteraard vanuit het perspectief van jouw doelgroep(en).

Sociale signalen

Wat door veel SEO bureau’s en bedrijven vaak nog wel eens wordt vergeten zijn de sociale signalen die je naar jouw website krijgt. Dit vormt één van de laatste signalen van SEO. Mensen brengen namelijk steeds meer tijd door op social media. Google gaat hier ook steeds meer waarde aan hechten, vooral de komende jaren.

Heb je een Facebook bedrijfsprofiel met heel veel volgers en interactie? Dan wordt dat gezien als een positief signaal voor Google. Ook wanneer je vaak content post zoals foto’s, filmpjes of berichten.

Wanneer je sociale media met jouw SEO en marketingstrategie integreert, vergeet dan niet om je niet slechts op één kanaal te focussen. Dit is ook afhankelijk van jouw doelgroep. Heeft u een erg jonge doelgroep? Dan is vooral Instagram een goed middel. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kan hiervoor het best een onderzoek doen of laten doen op welke kanalen uw doelgroep zich bevindt.

Dit kan je door een online marketing bureau zoals Smoop in Vlaardingen laten doen.

Hoe wij jouw bedrijf hoger in Google gaan krijgen

Wil je snel stappen zetten richting een hogere Google positie en betere resultaten in zoekmachines krijgen? Dan is het verstandig om een lokaal marketingbureau zoals Smoop te kiezen. De ervaring leert ons dat regelmatig persoonlijk contact met onze klanten het resultaat zeer ten goede komt. En dat is ook logisch. Hoe beter we de organisaties van onze klanten kennen, hoe beter wij ons werk voor hen kunnen doen.

Google Ads: direct meer nieuwe klanten

Wil je liever deze week nog meer klanten binnenhalen via uw website? Dan kunt overwegen om te gaan adverteren met Google Ads (voorheen Google Adwords). Jij komt dan gegarandeerd bovenaan in de zoekresultaten van Google. Op lange termijn is SEO voor de meeste bedrijven in Vlaardingen echter efficiënter. Omdat het resultaat van SEO langdurig is. Wilt u snelle resultaten? Dan is Google Ads een goede optie. Voor non-profit en overheidsorganisaties in Zuid-Holland heeft Smoop eveneens maatwerkoplossingen. Zodat je beter vindbaar bent voor jouw doelgroep. Wat wij hebben gemerkt is dat het vooral voor overheidsorganisaties belangrijk is om doelgroepgericht te denken. Bijvoorbeeld door afzonderlijke websites te laten maken voor bepaalde doelgroepen. Want hoe specifieker een site is gericht op een bepaalde doelgroep. Hoe beter die kan worden gevonden. Bij de bouw van sites zijn wij uw organisatie eveneens graag van dienst. Dat heeft tevens als voordeel dat we het zo bouwen dat het optimaal vindbaar is.

Hulp nodig bij
online marketing?