Off-page SEO

Wilt u uw off-page SEO optimaliseren voor uw bedrijf in Den Haag? Zodat u meer website bezoekers en meer nieuwe klanten n Op deze pagina leggen we precies uit wat u moet doen om uw on-page prestaties op uw website te verbeteren. Daarnaast leggen we u precies uit hoe het werkt en hoe u concreet resultaten kunt gaan behalen.

Off page SEO

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO betekent het verbeteren van de externe factoren van uw website om daardoor beter te gaan scoren in de zoekmachines . Dit valt binnen SEO in Den Haag. Het is een combinatie van linkbuilding, het inzetten van social media en social bookmarking. In al de drie gevallen gaat het erom dat er een verwijzing naar uw site wordt gemaakt.  Het uiteindelijke doel hiervan is, om meer organisch verkeer op uw website te krijgen. Meer verkeer op uw site, betekent meer nieuwe klanten en meer omzet.

Het merendeel van de activiteiten die met off-page SEO te maken hebben hangen samen met de optimalisatie van uw website zodat er ook daadwerkelijk naar gelinkt wordt. Een hoop SEO bedrijven denken dat het inkopen of generen van links de manier is om hoger in Google te komen. Maar dat is volgens ons niet de juiste manier. De juiste manier is namelijk om content te maken (wat valt binnen on-page SEO) om zo op een natuurlijke manier links te krijgen. Externe websites die echt naar u gaan linken omdat u goede content heeft.

Weet u niet hoe u dit het beste kunt toepassen voor uw bedrijf?  Schakel dan een SEO bureau in.

Het is niet alleen linkbuilden!

Off-page SEO is dus meer dan alleen linkbuilden. Er komt nog best veel bij kijken. Het bestaat dus niet slechts uit het plaatsen van linkjes op andere sites naar uw site. Ook social media speelt een belangrijke rol bij off-page SEO omdat het wordt gezien als een social signaal. Daarnaast is de minder bekende techniek: social bookmarking. Ook interessant om toe te passen.

Linkbuilden

Linkbuilden is gewoon een lastig karwei. Links vanaf kwalitatief goede en relevante sites die een goede score hebben in de ogen van Google, zorgen voor een positieve waardering van jouw website. Maar hoe doet u dat nu precies?

1. Bepaal allereerst op welke zoekwoorden u met uw website gevonden wordt en op welke woorden u kan scoren. Weet u niet hoe u dat moet doen? Schakel dan een SEO expert in.

2. Maak dan een lijstje van de zoekwoorden en deel dit overzichtelijk in. In Google en bekijk welke pagina’s hoog scoren op deze woorden. Dit zijn jouw concurrenten.

3. Nu is het zaak erachter te komen welke websites linkjes hebben geplaatst naar de sites van jouw concurrenten. Hier kun je achter komen door een betaalde tool zoals Ahrefs te gebruiken. Via een Backlink checker krijg je een overzicht van alles sites die linkjes hebben geplaatst naar uwconcurrent.

Social media

Het posten van interessante artikelen voor uw doelgroep en weblogs schrijven via social media is een vorm van Off-page SEO. Het is een goede manier om koud verkeer naar uw site te krijgen. Maar dat niet alleen. U kunt ook uw naamsbekendheid vergroten. Omdat uw berichten op sociale media kunnen worden gedeeld kunnen er extra veel mensen bereikt worden. Dus ook mensen die u normaal niet zou bereiken omdat ze uw pagina niet ‘liken’.

Social bookmarking

In browser zoals Safari, Google Chrome, Firefox en Internet Explorer is het mogelijk om bladwijzers aan te maken. Meestal worden bladwijzers gebruikt om pagina’s op te slaan die u leuk of interessant vind. Bij Social Bookmarking ken je etiketten toe aan deze bladwijzers en deel je deze op speciale websites hiervoor. Voorbeelden van Nederlandse sites die gebruik maken van Social Bookmarking zijn: Ekudos en NuJij. Post je blogs en berichten op de Social Bookmarking sites, stel je informatie beschikbaar voor een breed publiek en breng nieuwe bezoekers naar je site.

Off-page SEO door SMOOP

Weet u niet precies waar u moet beginnen met off-page SEO? Dat is begrijpelijk! Het kan namelijk erg lastig zijn en vooral ook veel tijd kosten. Daarom is het verstandig om een extern bureau hiervoor in te schakelen die precies weet wat ze moeten doen om u hoger in Google te krijgen. Online Marketing bureau SMOOP is zo’n bureau. Interesse in onze diensten?

Wat voor content creëeren wij?

Wij zijn in staat om bijna alle vormen van content te creëeren. Denk aan banners voor Google Advertising, mooie designs voor Social Advertising, teksten/blogs, content voor op social media posts en nog veel meer.. Laat ons weten wat u nodig heeft en wij leveren het!

Onze diensten

Hulp nodig bij
online marketing?