Lokale SEO

Binnen Zoekmachine optimalisatie is Local SEO best belangrijk. Het wordt dan ook vaak vergeten.  En dat is zonde! Als u local SEO namelijk goed inzet, maakt u meer kans om regionaal bovenaan te komen. Wij gaan u in dit artikel helpen om uw lokale SEO aanwezigheid te verbeteren en wat het nou precies is. En hoe u lokale SEO het best kunt gaan gebruiken.

Wat is lokale SEO?

Met lokale SEO kunt u uw product of dienst beter zichtbaar maken voor lokale bedrijven of particulieren in uw omgeving. Zit in gevestigd in een grote stad zoals Den Haag? Dan kunt u in een competitieve branche alsnog goed gaan scoren.

Door middel van lokale SEO kunt u handig de mensen bereiken die al actief naar een bedrijf of product opzoek zijn: het organisch verkeer wordt relevanter voor jouw bedrijfswebsite én de zoekresultaten worden relevanter voor de zoeker. Local SEO zorgt ervoor dat jouw organisatie online in een direct contact staat met de real world buiten.

Maar is die aanwezigheid eigenlijk wel nodig in 2020? Een kort antwoord daarop is: Ja, het is zeker slim voor bedrijven om hier goed gebruik van te gaan maken.

Resultaten met SEO

1

Hogere ranking binnen zoekmachines

2

Stabiele stroom

organisch verkeer

3

Verhoging van de

conversie

Google mijn bedrijf gebruiken

Er is best nog wat verwarring, wat nou het verschil is tussen ‘Google Mijn Bedrijf’ en Local SEO. In feite is dit hetzelfde, echter heeft het een andere benaming.  Het feit dat local SEO nog weinig in gebruik is bij bedrijven, biedt veel mogelijkheden voor uw bedrijf. Zeker als klein bedrijf maakt u met local SEO kans dat Google u relevanter vindt om te ranken dan een grotere, maar niet-lokale speler als bijvoorbeeld Zalando, of thuisbezorgd.

Voor welk bedrijf is lokale vindbaarheid belangrijk?

Lokale vindbaarheid is voor elk bedrijf belangrijk, tenzij u zich puur op de buitenlandse markt richt. Zelfs wanneer u in een hele kleine niche zit kan Local SEO interessant zijn. U verschijnt dan sowieso hoger in de zoekresultaten wanneer u een goede strategie heeft.

Local SEO citations

Local citations voor uw bedrijf zijn benoemingen op het web, van uw bedrijf , uw telefoonnummer, of uw lokale bedijf. Deze kunnen verschijnen in online gidsen of plaatselijke overzichtspagina’s zoals Het telefoonboek. Maar ook op social media, apps of andere online benoemingen.

Een klein detail is dat hierbij ook uw branding belangrijk blijft, naast (local) SEO. Een eerste plek in de zoekresultaten of in de local pack vormt geen garantie voor meer clicks, wanneer uw concurrenten – die bijvoorbeeld op de tweede of derde plaats in de local pack verschijnen – een veel grotere naamsbekendheid genieten. Verlies uw branding strategy dus niet zomaar uit het oog wanneer u uw bezighoudt met local SEO.

WordPress plugin voor local SEO

Er is geen kant en klare plugin die voor u uw aanwezigheid op Local SEO meteen naar plek 1 kan brengen. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen. Ten eerste is het slim om de gegevens binnen Google Mijn bedrijf zoveel mogelijk in te vullen.

Wanneer u dit heeft gedaan kunt u ook nog gebruik maken van een plugin genaamd Local SEO dit is een betaalde plugin die een Google alles over uw bedrijf verteld om hoog in de lokale zoekresultaten te komen.

Dus als u uzelf in 2020 beter vindbaar wilt maken door middel van Local SEO, niet noodzakelijk maar wel slim.

Hulp nodig bij
online marketing?