Leads

Hoeveel leads ofwel betalende klanten krijgt jouw bedrijf binnen via de website? Hoeveel levert een gemiddelde lead jouw bedrijf op? Door deze vragen te beantwoorden krijg je direct inzicht in het rendement van jouw online business model.

Laat je business groeien

SMOOP biedt Search engine optimisation ofwel SEO aan. Dit is voor de meeste organisaties afdoende om gevonden te worden door hun klanten.

Soms kan het echter interessant zijn tevens te werken met Google AdWords ofwel SEA. Laten we dit illustreren met een voorbeeld. Stel dat bij een keukencentrum een gemiddelde klant € 5000,- aan omzet oplevert. Na een gedegen zoekwoordonderzoek blijkt dat er maandelijks 10.000 keer gericht wordt gezocht naar de producten die dit bedrijf aanbiedt, waarvan 900 keer in de eigen regio.

Bovenaan in de zoekresultaten op Google ziet dit bedrijf een aantal concurrenten verschijnen bij het intypen van de door hen relevante zoekwoorden. Voor een bedrag tussen de €2 en €4 per klik kunnen zij hier eveneens een betaalde advertentie neerzetten met Google AdWords. Aangenomen dat vervolgens 1 op de 25 bezoekers die doorklikken een potentiële klant is en 1 op de 2 van hen uiteindelijk klant wordt. Dan betaalt dit keukencentrum gemiddeld € 150,- voor een extra omzet met een gemiddelde waarde van €5000,-. Dat maakt het voor hen beslist de moeite waard om het adverteren via AdWords uit te proberen.

Om te bepalen of het voor jouw bedrijf eveneens zin heeft om te betalen voor een hoge positie op de eerste pagina aan zoekresultaten in Google kan SMOOP een zoekwoordanalyse voor je uitvoeren. Hiermee krijg je een beter beeld van het mogelijke effect van het inzetten van AdWords voor jouw bedrijf.

Als we je interesse hebben gewekt, vul dan onderstaand contactformulier in.

Onze diensten

Hulp nodig bij

online marketing?