Google Ads Specialist Zoetermeer

Google Ads kunnen jou helpen met het verkrijgen van nieuwe websitebezoekers en klanten. Ben jij op zoek naar een Google Ads specialist in Zoetermeer? Dan ben je bij online marketing bureau Smoop aan het goede adres. Wij zetten je campagnes op en optimaliseren deze maandelijks.

Meer klanten

Op zoek naar nieuwe klanten? Haal meer klanten binnen door middel van het adverteren via Google Ads.

Controle over de kosten

De kosten van je Google Ads campagnes zijn makkelijk in te stellen. Hierdoor geef je nooit meer uit dan je wilt en kan je in principe al beginnen met een laag bedrag.

Meetbare resultaten

In Google Ads is alles erg goed meetbaar. Hierdoor kun je snel aanpassingen doen en je advertenties steeds effectiever maken.

Wat is Google Ads?

Nog niet bekend met Google Ads? Wij leggen het voor je uit. De meeste mensen kennen Google van de zoekmachine waarin je antwoord krijgt op al je vragen. Maar voor ondernemers kan Google meer zijn dan alleen een zoekmachine. Google heeft namelijk ook een advertentieprogramma: Google Ads. In dit advertentieprogramma kan je gebruik maken van alle advertentiemogelijkheden die Google te bieden, zoals: zoek advertenties, display advertenties, shop advertenties, video advertenties en app advertenties. Deze verschillende advertentiemogelijkheden kan je inzetten om meer uit je bedrijf te halen en meer klanten te bereiken. Wij nemen ze allemaal met je door.

Zoek advertentie icon

Zoek Advertenties

De zoek advertenties van Google krijg je te zien wanneer je iets op zoekt in Google. De bovenste zoekresultaten zijn vaak advertenties. Deze kan je herkennen aan het woordje “Advertentie” boven aan het zoekresultaat. Als bedrijf kan je voor bepaalde zoektermen bovenaan staan met een advertentie waardoor er meer verkeer naar je website zal gaan.

Shop advertentie icon

Shop advertenties

Shop advertenties zijn de advertentie resultaten die je te zien krijgt als je fysieke producten opzoekt in Google. Als je bijvoorbeeld “groen shirt kopen” opzoekt zal je bovenaan een rij krijgen met foto’s van groene t-shirts die je kunt kopen. Dit zijn shop advertenties. Dit soort advertenties zijn erg effectief als je bijvoorbeeld een webshop hebt.

Video advertentie icon

Video advertenties

Video advertenties kun je plaatsen op het video platform van Google: YouTube. YouTube is een van de grootste video platformen in Nederland. Met meer dan 9 miljoen gebruikers is er voor elk bedrijf een grote doelgroep die je hierop kunt bereiken. Video advertenties zijn erg effectief en kunnen worden ingezet voor verschillende fases in de marketingfunnel.

Display advertentie icon

Display advertenties

Wil je als bedrijf adverteren op andere websites waarop jouw doelgroep te vinden is? Dan zijn display advertenties erg handig. Display advertenties zijn de advertentie die je te zien krijgt aan de zijkant of bovenkant van een website zoals startpagina.nl. Google heeft miljoenen websites partners waar jouw bedrijf op gepromoot kan worden.

App advertentie icon

App advertenties

De laatste optie in Google Ads zijn app advertenties. Je krijgt een app advertentie te zien wanneer je gebruik maakt van apps uit de Google Play Store. Deze advertenties kunnen voorkomen in video vorm of als foto advertenties. Bevindt jouw doelgroep zich veel op apps? Dan zijn app advertenties een goede advertentie keuze.

Hoe Google Ads jouw bedrijf kan helpen

Google Ads is een uitkomst op het gebied van adverteren voor bedrijven. Omdat Google zo’n prominente plek op het internet heeft met al zijn platformen, is het erg makkelijk gigantisch veel mensen te bereiken. In combinatie met de gegevens die Google over heel veel mensen heeft is ook de conversie op veel advertentie erg hoog. Maar hoe kan je de vijf advertentiemogelijkheden inzetten voor jouw bedrijf? Wij nemen ze met je door.

Zoek advertenties kunnen worden ingezet om meer websitebezoekers te krijgen. In een zoek campagne kan je bepaalde zoektermen instellen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Wanneer mensen vervolgens in Google zoeken naar de termen die jij hebt ingesteld zal jouw website bovenaan uitkomen in de zoekresultaten voor deze mensen. Omdat je bovenaan staat zullen mensen als eerste op jouw website klikken. Op deze manier kan je erg veel verkeer naar je website krijgen voor relevante zoekintenties.

De video advertenties op YouTube kunnen worden gebruikt om de merkbekendheid van je bedrijf uit te breiden onder je doelgroep. Video advertenties zijn erg effectief omdat mensen met video een goed beeld kunnen krijgen bij jouw bedrijf of het product dat je verkoopt. Naast merkbekendheid kunnen video advertenties ook worden ingezet om nieuwe leads te verkrijgen, voor remarketing en het verkrijgen van nieuwe websitebezoekers.

Zoals we eerder al hebben vermeld kunnen shop advertenties erg effectief zijn als je een webshop beheert. De producten op je webshop kun je adverteren in Google waardoor deze bovenaan komen te staan wanneer mensen opzoek zijn naar dat specifieke product, of een zoekterm gebruiken die in de buurt komt van jouw product. Wanneer je de advertentiekosten goed incalculeert kunnen shop advertenties fungeren als een winstgevende conversiemachine.

Display advertenties zijn aan te raden voor elk type bedrijf. Omdat er heel erg veel websites zijn aangesloten bij het Google Ads netwerk zullen je advertenties over heel het internet te zien zijn. Omdat deze advertenties in de vorm van plaatjes of video’s zijn draagt dit sterk bij aan de merkbekendheid van een bedrijf en zorgt het ook voor meer kliks naar je website.

App advertenties kunnen net als video advertenties worden gebruikt voor het creëren van meer merkbekendheid, remarketing en het verkrijgen van websitebezoekers. Wanneer jouw doelgroep zich bevindt op app binnen de Google Play Store kunnen dit soort advertenties veel opleveren voor jouw bedrijf.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Google Ads? Laten we je een voorbeeld geven van de resultaten die je hiermee kunt behalen:

Stel dat je adverteert via zoek advertenties. Je zoekterm is “keuken kopen” en je betaald €2 per klik om op de eerste plek te staan voor deze zoekterm. Stel dat er 100 mensen op de advertentie klikken waarvan er één iemand een keuken koop ter waarde van €3000. De advertentiekosten bedragen dan €200 waaruit je een omzet haalt van €3000. Een erg goede ROI.

Onze tevreden klanten

Al meer dan 100 bedrijven in Zuid Holland en omgeving gingen jou voor.

Google Ads uitbesteden in Zoetermeer

Google Ads uitbesteden in Zoetermeer? Online marketing bureau Smoop in Zoetermeer is een expert in alle advertentiemogelijkheden die Google Ads te bieden heeft. Bij ons kun je als klein of middelgroot bedrijf terecht, zowel B2C als B2B.

Hoe gaat een samenwerking met Smoop in zijn werking?

Om Google Ads goed te laten werken is het belangrijk dat wij zo veel mogelijk afweten van de doelen van het bedrijf en wat je als bedrijf wilt bereiken met Google Ads. Dit bespreken we graag in het voorgesprek.

Na het gesprek waarin we jullie bedrijf leren kennen gaan we aan de slag met het maken van een goede Google Ads strategie. Deze strategie verschilt per bedrijf en zal dus op maat worden gemaakt. In deze strategie kijken we naar de markt, concurrentie en doen we een zoekwoordenonderzoek om te zien welke zoektermen belangrijk zijn voor jullie bedrijf.

Wanneer onze Google Ads strategie in kaart is gebracht gaan we aan de slag met het maken van de campagnes en advertenties. Naast het opzetten van de campagnes en advertenties is het ook belangrijk dat de campagnes elke maand worden verbeterd. Zo blijven de campagnes up-to-date en worden ze elke maand winstgevender.  

 

Google Ads uibesteden bij Smoop? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.