Google Ads Specialist Nijmegen

Een Google Ads specialist nodig in Nijmegen? Het inzetten van Google Ads zorgt voor meer websitebezoekers en klanten. Smoop Online Marketing kan jouw bedrijf helpen met het maken en optimaliseren van al je Google advertenties.

Meer klanten

Op zoek naar nieuwe klanten? Haal meer klanten binnen door middel van het adverteren via Google Ads.

Controle over de kosten

De kosten van je Google Ads campagnes zijn makkelijk in te stellen. Hierdoor geef je nooit meer uit dan je wilt en kan je in principe al beginnen met een laag bedrag.

Meetbare resultaten

In Google Ads is alles erg goed meetbaar. Hierdoor kun je snel aanpassingen doen en je advertenties steeds effectiever maken.

Wat is Google Ads?

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Via Google Ads kan je advertenties maken die te zien zijn op verschillende plekken op het internet, wat Google een groot voordeel geeft voor adverteerders. In Google Ads kan je op vijf verschillende manieren adverteren: zoek advertenties, display advertenties, shop advertenties, video advertenties en app advertenties.

Zoek advertentie icon

Zoek Advertenties

De zoek advertenties van Google kan je herkennen aan het woordje “Advertentie” wat boven de eerste paar zoekresultaten staat als je iets opzoekt in Google. De eerste paar zoekresultaten in Google zijn altijd zoek advertenties wat ervoor zorgt dat de CTR (Click Through Rate) voor deze advertenties veel hoger is dan de organische resultaten.

Shop advertentie icon

Shop advertenties

Wanneer je in Google zoekt op bijvoorbeeld “telefoon kopen” zal je zien dat de eerste zoekresultaten foto’s zijn met een prijs erbij. Dit zijn shop advertenties. Ook deze kan je herkennen aan het woordje “Advertentie” boven de producten. Wanneer je een webshop hebt kunnen shop advertenties goed helpen bij het verkopen van je producten.

Video advertentie icon

Video advertenties

Wanneer je een video op YouTube kijkt krijg je vaak een aantal video advertenties te zien. Dit zijn advertenties die in je Google Ads kunt instellen. Google is namelijk eigenaar van YouTube wat adverteren op YouTube erg makkelijk maakt voor alle soorten bedrijven.

Display advertentie icon

Display advertenties

Display advertenties, een manier om jouw bedrijf letterlijk te etaleren op partner website van Google. Met behulp van display advertenties krijgt je doelgroep jouw advertenties te zien op heel veel verschillende websites zoals die van startpagina.nl.

App advertentie icon

App advertenties

App advertenties krijg je te zien wanneer je een app uit de Play Store van Google gebruikt. Dit kunnen video of foto advertenties zijn. Deze app advertenties zijn erg effectief als jouw doelgroep zich veel bevindt op apps in de Google Play Store.

Hoe Google Ads jouw bedrijf kan helpen

Google Ads biedt erg veel mogelijkheden om te adverteren op het internet. Omdat Google erg veel prominenten en populaire platformen heeft waar veel mensen gebruik van maken is het adverteren op deze platformen super effectief. Ook bezit Google hele veel gegevens over zijn gebruikers wat het adverteren op hun platformen nog effectiever maakt. Maar hoe kunnen deze vijf advertentie mogelijkheden jou helpen om meer klanten aan te trekken voor je bedrijf?

Zoek advertenties worden gebruikt om mensen die naar iets op zoek zijn naar je website te leiden. Als je een verhuisbedrijf hebt wil je dat mensen je op Google vinden als ze intypen “verhuisbedrijf inhuren”. Wanneer je voor deze term met zoek advertenties bovenaan staat zal dit erg veel klanten opleveren. Als een zoek advertentiecampagne goed is ingesteld zal de omzet van je bedrijf een flinke boost krijgen.

In Nederland heeft YouTube ruim 9 miljoen gebruikers. Tussen deze 9 miljoen gebruikers zitten erg veel verschillende doelgroepen die jij als bedrijf kunt bereiken door middel van video advertenties. Deze video advertenties zijn erg effectief omdat je met video snel en goed kan laten zien wat jouw product of dienst inhoudt. Deze video advertenties kunnen worden ingezet voor het genereren van meer website bezoekers, verzamelen van nieuwe leads en brand awareness.

Wanneer je een webshop hebt zijn shop advertenties een hele effectieve manier om meer producten op je webshop te verkopen. Via schop advertenties zullen jouw producten bovenaan staan in Google wanneer mensen zoeken naar bepaalde producten zoals bijvoorbeeld “groen shirt kopen”.

In de Google Play Store bevinden zich apps die geld verdienen door het laten zien van advertenties van bedrijven. Jouw advertenties kunnen hier tussen staan wanneer je gebruik maakt van de app advertenties van Google. Wanneer jouw doelgroep aansluit bij een bepaalde app kunnen jouw advertenties worden laten zien en zal dit zorgen voor meer brand awareness en websitebezoekers.

Display kunnen helpen om de brand awareness van een bedrijf te verhogen, maar ook kunnen dit soort advertenties worden ingezet voor retargeting en gericht adverteren. Door middel van de miljoenen websites die zijn aangesloten bij Google Ads heb je met deze vorm van adverteren een gigantisch bereik.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Google Ads? Laten we je een voorbeeld geven van de resultaten die je hiermee kunt behalen:

Stel dat je adverteert via zoek advertenties. Je zoekterm is “keuken kopen” en je betaald €4 per klik om op de eerste plek te staan voor deze zoekterm. Stel dat er nu 100 mensen op de advertentie klikken waarvan er één iemand een keuken koop ter waarde van €6000. De advertentiekosten bedragen dan €400 waaruit je een omzet haalt van €6000. Een erg goede ROI.

Onze tevreden klanten

Al meer dan 100 bedrijven in Zuid Holland en omgeving gingen jou voor.

Google Ads uitbesteden in Nijmegen

Bij online marketing bureau Smoop in Nijmegen zijn wij gespecialiseerd in alle advertentiemogelijkheden die Google Ads te bieden heeft. Smoop zet zich in voor de kleine tot middelgrote bedrijven in de regio Nijmegen, zowel B2B als B2C.

Hoe gaan wij te werk?

Hoe gaat een samenwerking met Smoop in zijn werking? Om Google Ads goed te laten werken is het belangrijk dat wij zo veel mogelijk afweten van de doelen van het bedrijf en wat je als bedrijf wilt bereiken met Google Ads. Dit bespreken we graag in het voorgesprek.

Na het gesprek waarin we jullie bedrijf leren kennen gaan we aan de slag met het maken van een goede Google Ads strategie. Deze strategie verschilt per bedrijf en zal dus op maat worden gemaakt. In deze strategie kijken we naar de markt, concurrentie en doen we een zoekwoordenonderzoek om te zien welke zoektermen belangrijk zijn voor jullie bedrijf.

Wanneer onze Google Ads strategie in kaart is gebracht gaan we aan de slag met het maken van de campagnes en advertenties. Naast het opzetten van de campagnes en advertenties is het ook belangrijk dat de campagnes elke maand worden verbeterd. Zo blijven de campagnes up-to-date en worden ze elke maand winstgevender.  

 

Google Ads uibesteden bij Smoop? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.