Google Ads specialist in Gouda

Ben je op zoek naar een Google Ads specialist in Gouda? Smoop Online Marketing staat voor je klaar. Door middel van Google Ads krijg je meer websitebezoekers die je om kunt zetten tot betalende klant. Benieuwd hoe we dit voor jou kunnen doen?

Voordelen Google Ads

1

Meer klanten

Op zoek naar nieuwe klanten? Haal meer klanten binnen door middel van het adverteren via Google Ads.

2

Controle over de kosten

De kosten van je Google Ads campagnes zijn makkelijk in te stellen. Hierdoor geef je nooit meer uit dan je wilt en kan je in principe al beginnen met een laag bedrag.

3

Meetbare resultaten

In Google Ads is alles erg goed meetbaar. Hierdoor kun je snel aanpassingen doen en je advertenties steeds effectiever maken.

Google ads?

Google geeft organisaties en bedrijven de mogelijkheid om te adverteren via hun zoekmachine en andere platformen die zij bezitten of deel van uitmaken. Dit wordt gedaan vanuit Google Ads, het advertentieprogramma van Google. Er zijn vijf verschillende soorten advertenties waarmee je kunt adverteren in Google Ads: zoek advertenties, shop advertenties, video advertenties, display advertenties en app advertenties.

Zoekadvertenties

Zoek advertenties zijn de advertenties die bovenaan in de Google zoekresultaten staan wanneer je iets op zoekt. Als je bijvoorbeeld zoekt naar “online marketing bureau” zullen de eerste aantal resultaten advertenties zijn. Deze kan je herkennen doordat er boven deze resultaten “Advertentie” staat.

zoek advertenties
shop advertenties

Shop Advertenties

Shop advertenties kan je gebruiken als je fysieke producten verkoopt zoals bijvoorbeeld laptops of mobiele telefoons verkoopt via je website. Wanneer je “laptop kopen” intypt op Google zullen de eerste resultaten foto’s zijn van laptops met een prijs erbij. Dit zijn de shop advertenties van Google.

Video advertenties

Video advertenties vind je op YouTube. Dit zijn alle advertenties die je te zien krijgt wanneer je een video op YouTube kijkt. Video advertenties zijn erg effectief en kunnen worden ingezet voor elk soort bedrijf.

video advertenties
display advertenties

Display advertenties

Wanneer je op een website bent zoals die van startpagina.nl zie je verschillende advertenties aan de zijkant van de website. Dit zijn display advertenties van Google. Met display advertenties kan je jouw advertenties laten zien aan mensen op verschillende websites die niet van jou zijn.

App advertenties

Google bezit ook een app store: de Play Store. De apps die je in de Play Store download bevatten soms advertenties. Dit zijn de app advertenties die je als bedrijf via Google Ads kunt instellen. Wanneer jouw doelgroep zich op één van deze apps bevindt zou het slim zijn om gebruik te maken van app advertenties.

app advertenties

Adverteren via Google Ads

Zoals je net hebt kunnen zien biedt Google Ads erg veel mogelijkheden om te adverteren met jouw bedrijf. Deze verschillende advertentie mogelijkheden kunnen jouw bedrijf helpen om meer potentiële klanten te bereiken en deze om te zetten tot betalende klanten.

Zoek advertenties kan je inzetten om bovenaan Google te komen voor relevante zoekwoorden of zoektermen. Wanneer je bovenaan staat voor jouw relevante zoektermen zal je meer bezoekers naar je website krijgen wat vaak gelijk staat aan meer klanten, mits de advertenties op een goede manier worden ingezet.

Shop advertenties kunnen je helpen wanneer je fysieke producten verkoopt in een webwinkel. Schoenen, laptops, telefoons… producten die vaak worden gekocht via het internet. Wanneer jouw product gelijk te zien is in een shop advertentie zal je meer bezoekers krijgen naar dit product op je website en zullen ook meer mensen dit product van je kopen.

Video advertenties op YouTube kan je gebruiken om meer brand awareness te creëren, maar kunnen ook worden ingezet als retargeting optie. Video heeft het voordeel dat je meer emotie aan de potentiële klant kan laten zien. Je kunt de sfeer van je product en/of bedrijf meer laten zien, zo zullen je potentiële klanten je beter begrijpen. Dit helpt het verhogen van het conversie percentage. 

Display advertenties worden vaak ingezet voor brand awareness, retargeting en gericht adverteren. Jouw advertenties worden vertoond op miljoenen websites die aangesloten zijn bij het Google Ads programma. Op deze manier kan jouw bedrijf bekend worden bij heel veel mensen die op andere websites surfen.  

De laatste advertentie mogelijkheid binnen Google Ads zijn app advertenties. Deze app advertenties kunnen erg effectief zijn als je bijvoorbeeld een eigen Play Store game hebt en je meer gebruikers wilt krijgen. Je kunt dan via app advertenties jouw eigen app adverteren in andere Play Store games. Ook zijn app advertenties goed voor het verkopen van online producten. De mogelijkheden zijn oneindig. Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Google Ads? Laten we je een voorbeeld geven van de resultaten die je hiermee kunt behalen:   

Stel dat je adverteert via zoek advertenties. Je zoekterm is “keuken kopen” en je betaald €2 per klik om op de eerste plek te staan voor deze zoekterm. Stel dat er 100 mensen op de advertentie klikken waarvan er één iemand een keuken koop ter waarde van €3000. De advertentiekosten bedragen dan €200 waaruit je een omzet haalt van €3000. Best een goede ROI toch?

Google Ads werkzaamheden uitbesteden in Gouda

Wil je Google Ads uitbesteden in Gouda? Bij Smoop Online Marketing in Gouda zijn wij gespecialiseerd in alle Google Ads mogelijkheden en hebben we hier al meer dan honderd tevreden klanten mee geholpen. Wij zetten ons in voor de midden tot kleine bedrijven, zowel B2B als B2C.

Hoe gaan wij te werk?

Ontdek samen met ons wat Google Ads voor uw bedrijf kan betekenen! Het proces is eenvoudig en we begeleiden je bij elke stap. Eerst gaan we samen zitten om je bedrijfsdoelstellingen te bespreken: wat wil je precies bereiken met je advertentiecampagne?


Als SMOOP partner krijg je een team dat volledig toegewijd is aan het opzetten van een effectieve Google Ads campagne voor jou. We beginnen met een grondige analyse van relevante zoekwoorden en houden de strategieën van je concurrenten in de gaten om je een voorsprong te geven.


Vervolgens ontwikkelen we een strategisch marketingplan dat is afgestemd op jouw behoeften en doelstellingen. Maar onze service gaat verder dan alleen de eerste opzet. We blijven je campagnes maandelijks optimaliseren, zodat je verzekerd bent van voortdurende verbeteringen en een hoger rendement. Bent u klaar om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen met een resultaatgerichte Google Ads-campagne? Sluit u bij ons aan; wij zijn er om u te helpen slagen!

Hulp nodig bij
online marketing?