Google Ads Specialist Amsterdam

Google Ads laten uitbesteden door een Google Ads specialist in Amsterdam? Dat kan bij Smoop Online Marketing! Door het inzetten van Google Ads krijg je meer websitebezoekers die vervolgens kunnen worden omgezet in betalende klanten. Hoe wij dit doen?

Meer klanten

Op zoek naar nieuwe klanten? Haal meer klanten binnen door middel van het adverteren via Google Ads.

Controle over de kosten

De kosten van je Google Ads campagnes zijn makkelijk in te stellen. Hierdoor geef je nooit meer uit dan je wilt en kan je in principe al beginnen met een laag bedrag.

Meetbare resultaten

In Google Ads is alles erg goed meetbaar. Hierdoor kun je snel aanpassingen doen en je advertenties steeds effectiever maken.

Wat is Google Ads?

Google is niet alleen een website waar je antwoord krijgt op al je vragen. Google geeft bedrijven en organisaties ook de mogelijkheid om te adverteren in hun zoekmachine of partner websites, dit wordt gedaan vanuit Google Ads. Google Ads is het advertentieprogramma van Google waarin je als bedrijf advertenties kan aanmaken en managen. Google Ads biedt vijf advertentiemogelijkheden: shop advertenties, video advertenties, zoek advertenties, app advertenties en display advertenties.

Zoek advertentie icon

Zoek Advertenties

Wanneer je wat opzoekt in Google zijn de eerste tekst resultaten vaak advertenties. Deze kan je herkennen aan het woordje “Advertentie” die boven deze website staat. Deze advertentie resultaten staan boven de organische resultaten en geven daarom een voordeel in de CTR.

Shop advertentie icon

Shop advertenties

Verkoop je fysieke producten? Dan kunnen shop advertenties je helpen. Wanneer je bijvoorbeeld “telefoon kopen” intypt in Google zal je als eerste resultaat foto’s te zien krijgen met de prijs erbij. Dit zijn shop advertenties.

Video advertentie icon

Video advertenties

Als je op YouTube een filmpje kijkt word je vaak onderbroken door video advertenties. Dit zijn de video advertenties die je kunt instellen met behulp van Google Ads. Deze video advertenties zijn erg effectief en kunnen worden ingezet door elk type bedrijf.

Display advertentie icon

Display advertenties

Display advertenties zijn alle advertenties die je ziet wanneer je op een website bent zoals startpagina.nl. Met behulp van display advertenties kan je jouw advertenties laten zien op verschillende websites die partner zijn van Google.  

App advertentie icon

App advertenties

De Play Store, de app store van Google. Wanneer je een app uit de Play Store download bevat deze soms advertenties wanneer je de app gebruikt. Dit zijn de app advertenties die je via Google Ads kunt instellen. Bevind jouw doelgroep zich op een app in de Play Store? Dan kan dit een goede manier van adverteren zijn.

Hoe Google Ads jouw bedrijf kan helpen

Zoals je hebt kunnen zien zijn er binnen Google Ads erg veel mogelijkheden om te adverteren op verschillende plekken op het internet. Dit is één van de redenen waarom Google Ads zo goed werkt. Ook heeft Google erg veel informatie over al hun gebruikers. Door al deze informatie kan Google jouw advertenties aan de juiste doelgroepen laten zien waardoor advertenties beter converteren. Dit heeft een groot voordeel voor jou als adverteerder. Laten we nog even kijken naar de verschillende advertentie mogelijkheden en hoe deze je kunnen helpen.

Shop advertenties kunnen erg goed helpen wanneer je fysieke producten verkoopt in een webwinkel. Verkoop jij bijvoorbeeld boeken of pannen, dan kan je deze producten adverteren in shop advertenties. Wanneer iemand zoekt op boeken of pannen zal jouw advertentie naar voren komen en zal je op deze manier meer websitebezoekers en klanten krijgen.

Met behulp van zoek advertenties kan je bovenaan in Google komen te staan voor relevante zoekwoorden of zoektermen die je instelt binnen je Google Ads zoek advertentie campagne. Wanneer je bovenaan in Google staat zal je meer websitebezoekers krijgen voor relevante termen. Als je advertentie goed is ingesteld zullen deze websitebezoekers erg relevant zijn waardoor ze niet alleen bezoeker zijn, maar ook betalende klant worden.

Wanneer jouw doelgroep zich veel bevindt op apps kan je jouw advertenties laten zien op deze apps. Deze app advertenties kunnen goed werken wanneer je bijvoorbeeld meer gebruikers wilt krijgen op je eigen app. Maar ook kunnen app advertenties goed werken voor andere typen bedrijf. Zolang jouw doelgroep zich hierop bevindt kunnen app advertenties goed helpen.

Display advertenties worden vaak gebruikt om de brand awareness van een bedrijf te vergroten, voor retargeting maar ook om gericht te adverteren. Jouw potentiële klant krijgt je display advertenties te zien om miljoenen verschillende websites die aangesloten zijn bij het advertentieprogramma van Google. Kortom, heel erg veel mensen krijgen jouw bedrijf te zien via deze advertenties.

YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine van Nederland. Wordt YouTube heel erg veel gebruikt om vermakende video’s te kijken. Er zit dus een erg grote doelgroep op YouTube die je kunt gebruiken om op te adverteren. Naast de grote doelgroep op dit platform geeft video ook nog een extra dementie aan je advertentie waardoor het conversie percentage erg hoog is. Video advertenties kunnen worden ingezet voor zowel brand awareness, genereren van websitebezoekers en het verzamelen van nieuwe leads.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Google Ads? Laten we je een voorbeeld geven van de resultaten die je hiermee kunt behalen:

Stel dat je adverteert via zoek advertenties. Je zoekterm is “keuken kopen” en je betaald €2 per klik om op de eerste plek te staan voor deze zoekterm. Stel dat er 100 mensen op de advertentie klikken waarvan er één iemand een keuken koop ter waarde van €3000. De advertentiekosten bedragen dan €200 waaruit je een omzet haalt van €3000. Een erg goede ROI.

Onze tevreden klanten

Al meer dan 100 bedrijven in Zuid Holland en omgeving gingen jou voor.

Google Ads uitbesteden in Amsterdam

Bij online marketing bureau Smoop in Amsterdam zijn wij gespecialiseerd in alle advertentiemogelijkheden die Google te bieden heeft. Smoop zet zich in voor de kleine tot middelgrote bedrijven in de regio Amsterdam. Zowel voor B2B als B2C bedrijven zetten wij ons in!

Hoe gaan wij te werk?

Er is geen Google Ads strategie die voor elk bedrijf werkt. Wanneer je als bedrijf met ons wilt samen werken zullen we daarom eerst in gesprek gaan om erachter te komen wat jullie doelen zijn met Google Ads en wat jullie hier als bedrijf precies uit willen halen.

Wanneer dit duidelijk voor ons is gaan we aan de slag met het maken van een goede Google Ads strategie. Dit vereist goed vooronderzoek zoals een zoekwoordenonderzoek en ook kijken we naar wat de verschillende concurrenten doen.

Wanneer onze Google Ads strategie in kaart is gebracht gaan we aan de slag met het maken van de campagnes en advertenties. Naast het opzetten van de campagnes en advertenties is het ook belangrijk dat de campagnes elke maand worden verbeterd. Zo blijven de campagnes up-to-date en worden ze elke maand winstgevender.  

 

Google Ads uibesteden bij Smoop? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.