Effectiviteit van uw contentmarketingstrategie evalueren?

Het betrekken van klanten door middel van contentmarketing is uiterst zinvol. Maar het op de juiste manier doen levert het beste resultaat op. Het is niet moeilijk om de effectiviteit van uw inspanningen te begrijpen, er is gewoon een oordeelkundige toepassing van kennis, matiging en context voor nodig. In deze post schetsen we zeven manieren om de effectiviteit van uw contentmarketingstrategie te evalueren.

Vraag uw lezers

Uiteindelijk is het lezerspubliek de plaats waar het omdraait, daarom is het vergaren van klantinzicht een belangrijke stap in het bepalen van de marketingeffectiviteit. Het voorbehoud is dat het vragen van feedback waarschijnlijk de minst volumineuze analysemethode is, dus methoden van verzamelen zullen grondig en effectief moeten zijn.

Gelukkig zijn de middelen om feedback te verkrijgen in het tijdperk van het internet ruimschoots voorhanden. Diensten zoals PollDaddy liggen aan de minder formele kant van het spectrum met snelle reacties en snelle lakmoesproeven van het lezerssentiment. Meer robuuste oplossingen zoals SurveyMonkey bieden uitgebreide aanpassingsopties, waaronder het willekeurig verdelen van antwoorden en meerdere reacties. Maar de eerste stap is eenvoudigweg het ondervragen van uw klanten. Het stellen van vragen is essentieel als er buiten de negatieve omstandigheden weinig klanten komen.

Bekijk de links

Contentmarketing wordt gecreëerd met één ding in het achterhoofd: het cureren van een positieve merkassociatie door middel van kwaliteit, gedeelde stukken. Wat integraal deel uitmaakt van dit beeld is het aspect van het delen. Content die ongehinderd door de cyberspace gaat, leeft in een echokamer. Daarom kan aandacht voor de volumes van inkomende links helpen om de effectiviteit van content te vergroten. De toegevoegde bonus? Inbound linking verbetert de positie in zoekmachines, wat de zichtbaarheid en penetratie vergroot.

Zoek voor de juiste combinatie

Je zou kunnen stellen dat, “Wanneer je het ziet (goede marketing), weet je het” Goede inhoud combineert een aantal kenmerken die, in totaal, een “the” factor van soorten creëren. Tim Riches bij Futurebrand bedacht deze samenloop van aspecten de “Golden Thread”. De combinatie van bedrijfsdoelstelling, consumenteninzicht, marketingstrategie, creativiteit, uitvoering en resultaten spreekt tot een begrip van de wensen van de lezer en een effectieve branding op een manier die effectiviteit met zich meebrengt.

Hefboomanalyse

Met het aanbreken van Big Data, reikt analytics op nieuwe manieren naar de praktijk van het bedrijfsleven. Marketing daarentegen maakt al geruime tijd gebruik van dit soort statistische informatie. Het verschil is dat robuustere metrieken nu meer en meer bruikbare inzichten bieden.
Het verkrijgen van deze gegevens kan in vele vormen gebeuren. Door Buffer te gebruiken om te publiceren op sociale media worden gegevens over de interactieactiviteit verzameld. Google Analytics heeft een reeks getallen, waaronder click-through, bounce rate, gemiddelde duur van het bezoek en doelconversie. In het proces vermijd dan wel “vanity metrics” zoals Twitter volgers en Facebook likes. Deze getallen zien er misschien rooskleurig uit, maar gebruikers van sociale media zijn in staat om een verbazingwekkende passiviteit in hun “activiteit” te vertonen.

Onthoud de context

Het is essentieel om de omstandigheden van uw bedrijf in gaten te houden. Op elk moment zijn uw content, sociale-mediakanalen, producten en ROI onderhevig aan krachten die buiten uw macht liggen. Als u naar uw data kijkt, tempert u uw opwinding of teleurstelling met kennis de uw bedrijfsomgeving in uw achterhoofd zit. Door dit te doen kunt u voorkomen dat u content volledig mislukt en naar de buitenwereld communiceert.

Begrijp de reacties

Reacties op uw content zijn waarschijnlijk gevarieerd, maar het begrijpen van uw doelen en het baseren van uw verwachtingen op die basis is essentieel voor het creëren van content. Wanneer u probeert een positief merksentiment op te bouwen, staan Facebook likes en Instagram-goedkeuring voor een effectieve betrokkenheid. Dit komt omdat content die is afgestemd op dit doel de waarden moet omarmen waarmee uw organisatie wil worden geassocieerd, wat betekent dat een beetje positieve feedback voldoende is. Voor content die is ontworpen om de perceptie van de klant op te bouwen, zou het delen van informatie uw doel moeten zijn. Dit komt omdat gebruikers eerder geneigd zijn om stukken te delen die hun persoonlijke waarden delen. “Gaging reacation” is essentieel, maar “gaging reaction” in de context van doelen staat voorop.

Let op uw tijdlijn

Met nieuwere bedrijfsblogs of minder ontwikkelde programma’s heeft effectieve contentmarketing tijd nodig om aan kracht te winnen. Blogs zijn met name afhankelijk van organisch verkeer dat gebaseerd is op een combinatie van volume en inkomende links. Elk van deze neemt de tijd om te bouwen en te verwachten dat u meer dan u zou moeten doen, kan uw inspanningen verkeerd richten. Neem gewoon de kleine overwinningen in acht en stel redelijke normen voor de groei in de loop van de tijd om effectief uw marketingmateriaal te bewerken.
De “magie” van content marketing ligt in het vermogen om klanten op nieuwe en dynamische manieren te betrekken, maar het begrijpen van de effectiviteit van uw inspanningen is eenvoudig te begrijpen. Vraag uw lezers en besteed aandacht aan de reacties van de gemeenschap om de inhoud op maat te maken. Gebruik uw analytics en houd die cijfers in de context van uw zakelijke omstandigheden. Begrijp de reacties op uw content, vooral op sociale media, en houd redelijke verwachtingen voor groei in de loop van de tijd. Door deze dingen te doen, geeft u niet alleen betekenis aan het rommelige beeld van de feedback, maar geeft u ook het heft in handen.

Hulp nodig bij
online marketing?