Ja, Googlebot kan JavaScript-omleidingen detecteren

Op zijn I / O-ontwikkelaarsconferentie in mei heeft Google aangekondigd dat zijn webcrawler Googlebot “evergreen” zal zijn, wat betekent dat deze altijd up-to-date is met de nieuwste versie van Chromium. Met deze update kan Googlebot de meeste moderne websites doorzoeken en toegang krijgen tot functies waartoe moderne browsers toegang hebben, zoals die op JavaScript.

 

Hoewel deze update al heel lang op komst was, is er nog enige onzekerheid over wat de groenblijvende Googlebot kan. In de derde aflevering van #AskGoogleWebmasters antwoordde Webmaster Trends Analyst John Mueller of Googlebot JavaScript-omleidingen op de client kan detecteren. Mueller legde uit: “We ondersteunen JavaScript-omleidingen van verschillende typen en volgen deze op dezelfde manier als wij server-side omleidingen volgen.”

Waarom dit interessant is

Voorafgaand aan de groenblijvende Googlebot, zou het gebruik van JavaScript merken kunnen hebben gedwongen om functionaliteit of gebruikerservaring in gevaar te brengen, zodat de gedateerde versie van Chromium van Googlebot de inhoud daadwerkelijk kan weergeven. Dit liet ook mazen over voor kwaadwillende acteurs om tactieken, zoals stiekeme omleidingen, te gebruiken om kijkers naar pagina’s te sturen die verborgen zijn voor Google.

Nu Googlebot in staat is om de meeste moderne JavaScript-functies weer te geven, kunnen merken er gebruik van maken zonder zich zorgen te maken of het een negatieve invloed heeft op hun SEO.


Dit artikel is geschreven door George Nguyen en vertaald van Search Engine Land

Hulp nodig bij
online marketing?