Welke verzekeringen heb je als ondernemer echt nodig?

verzekeringen

Heb je een eigen bedrijf en ben je op zoek naar welke verzekeringen je echt nodig hebt? Wij helpen je graag een eindje op weg. Het is namelijk niet altijd makkelijk om te zien wat je echt nodig hebt, omdat er heel veel verzekeringen zijn waar je uit kunt kiezen. Het is de kunst om precies de balans te vinden tussen het uitbannen van onaanvaardbare risico’s en het doorslaan in het uitbannen van alle denkbare doemscenario’s. Een beetje risico lopen is namelijk geen probleem, dat maakt het ondernemen leuk, het wordt echter problematisch als je risico’s loopt die je hele bedrijf om zeep kunnen helpen. Verzeker je daarom altijd goed.

Kijk even naar de verzekeringen die bij je vakgebied horen

Ieder vak brengt andere risico’s met zich mee, vandaar dat er niet een perfect pakket van verzekeringen bestaat waar iedere ondernemer mee uit de voeten zou kunnen. Heb je een beroep waarin je financiële adviezen moet geven aan je klanten? Dan is het belangrijk dat je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluit. Met deze polis verzeker je je bedrijf tegen financiële schadeposten als jij of een medewerker van je bedrijf een fout maakt. Zonder verzekering zou je deze kosten zelf moeten betalen en dat kan fors in de papieren lopen, dan wel het einde van je bedrijf betekenen. Heb je deze polis daarom nog niet terwijl je je wel herkent in de risico’s die deze polis afwendt, dan is het tijd om in actie te komen. Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering Univé afsluiten via de site van deze verzekeraar. Zo heb je in een mum van tijd een polis waar je de vruchten van zult plukken.

Fysieke schade vergoeden aan je klanten doe je met deze polis

Niet iedere ondernemer verricht werkzaamheden voor klanten die grote financiële risico’s met zich meebrengen. Het kan echter ook zijn dat je juist fysieke schade kan aanrichten. In dat geval is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Univé een goede keus. Waarin verschilt deze polis van de voorgaande? Vanwege het feit dat deze gericht is op schade die je de klant toebrengt als gevolg van bijvoorbeeld een ongelukje op de werkvloer. Je kunt namelijk per ongeluk een ruit kapot tikken, of je klant struikelt over de snoer van je decoupeerzaag. Als je klant kosten moet maken om deze schade te herstellen, kun je een beroep doen op je verzekering om de kosten te laten uitkeren. Zo voorkom je dat je in de schulden moet steken of dat je bedrijf failliet gaat, omdat je geen geld achter de hand hebt.

Je verzekering is een goede basis voor je bedrijf

Voor veel ondernemers geldt dat wanneer hun bedrijf in de problemen komt, zij daar op persoonlijk vlak ook de gevolgen van zullen ondervinden. Begin je dus net, zorg er dan gelijk voor dat je goede verzekeringen afsluit, omdat je daarmee een hoop problemen kunt voorkomen. Je bent namelijk aan de start van je bedrijf, het kwetsbaarst omdat je waarschijnlijk nog niet een buffer hebt waarmee je ongelukjes kan compenseren. Een verzekering straalt echter ook goed af op je bedrijf. Een klant wil namelijk geen risico’s nemen en zal daarom blij zijn om te zien dat je je verantwoordelijkheid neemt. Een goed pakket verzekeringen leidt er dan ook meestal toe dat een bedrijf meer klanten binnenhaalt. Dat terwijl je de kosten van je polis voor een groot deel van je belasting kunt aftrekken. Kijk dus even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je je pakket vandaag nog samenstelt.

 

Hulp nodig bij
online marketing?