Wat is remarketing?

Remarketing versterkt de boodschap van het merk en verhoogt de retentie en terugroepactie. Door middel van remarketing kunnen bedrijven een voordeel bieden ten opzichte van hun concurrenten.

Remarketing, of retargeting, is het systeem waarbij mensen advertenties zien op een andere site, van een website die daarvoor werd bezocht. Op deze manier kunnen bezoekers die uw website verlaten, terugkeren naar uw website en profiteren van de producten of diensten als ze uw advertenties op andere websites zien.

wat-is-remarketing

Hoe werkt het?

Remarketing maakt gebruik van op cookies gebaseerde technologie. Een cookie wordt met een simpele Javascript-code op de computer of smart devices van de gebruikers die uw website bezoeken geplaatst en de gebruikers worden bijgehouden vanaf het moment dat ze uw website verlaten. Uw advertentie wordt dus aan dezelfde mensen getoond op andere sites die ze bezoeken, en is meestal bedoeld om terug te keren naar uw site en een aankoop te doen (conversie).

Deze methode biedt u in feite de mogelijkheid om meer naamsbekendheid te creëren, de effectiviteit van advertentiecampagnes te vergroten en de conversieratio te verhogen.

Dus als de websitebezoekers dezelfde advertentie zien, is de kans groter dat ze terugkeren naar uw site en winkelen. Op deze manier kunt u uw verkoop laten stijgen.

Waar moet u op letten?

Er zijn een paar punten waar u op moet letten bij remarketing. Door deze stappen te volgen, kunt u met behulp van remarketing uw merkbekendheid vergroten en kunt u meer mensen bereiken met de mogelijkheid om de verkopen te laten stijgen.

Bepaal uw doelstellingen

Het bepalen van het juiste doel is de belangrijkste stap in het proces van remarketing. Het is belangrijk wat uw doel is. Als u duidelijk definieert wat uw doelen zijn, kunt u eenvoudig een strategische planning voor uw bedrijf maken. Uw doel kan zijn om uw bedrijf bij meer mensen bekend te maken. Afgezien daarvan kunnen er doelen zijn zoals het verhogen van uw verkoopcijfers of het vergroten van het verkeer op de website.

Test uw campagnes regelmatig

Test regelmatig de campagnes die u voor heeft voorbereid. Zo kunt u betere resultaten halen. U komt er achter of de campagnes die u organiseert, succesvol is. Als het geen succes blijkt te zijn, dan kunt u focussen om betere campagnes te voorbereiden.

Segmenteer op basis van uw doelgroep

Segmenteer na het bepalen van uw doelgroep. Op deze manier bereikt u de mensen die u moet bereiken. Als u producten verkoopt, kunt u erachter komen wie uw doelgroep zijn die uw producten zoeken of bekijken. Op deze manier kunt u advertentiecampagnes opzetten die de aandacht van dat publiek trekken. Bovendien kunt u meetinstrumenten gebruiken zoals Google Analytics om de resultaten te kunnen analyseren.

Hulp nodig bij
online marketing?