Wat is een VPN verbinding

Een VPN verbinding zorgt ervoor dat jij anoniem toegang hebt tot het internet door middel van een beveiligde verbinding welke je gegevens codeert. Het internet bestaat uit pakketjes, welke verstuurd en ontvangen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je bankgegevens of de wachtwoorden die je opslaat. De VPN-verbinding codeert deze pakketjes en maakt het dus onleesbaar voor kwaadwilligen. Hierdoor worden de gegevens voor hun waardeloos. Een VPN geeft je tevens de mogelijkheid om je IP-adres te wijzigen, waardoor het lijkt alsof je heel ergens anders bent. Dit gaat door het versturen van je internetverkeer naar een beveiligde VPN-server, welke deze gegevens codeert en jouw locatie en IP-adres wijzigt.

Een VPN aanbieder kiezen

Er zijn tientallen aanbieders van beveiligde verbindingen. Uiteraard wil je de beste VPN voor jouw gebruik. Dit zijn de belangrijkste zaken waar je op moet letten:
Serverlocaties: Wil jij je VPN-locatie gebruiken om content uit een ander land te zien? Let er dan op dat de aanbieder servers heeft in de juiste landen.
Gebruiksmogelijkheden: Niet alle aanbieders staan toe dat je regioblokkades omzeilt of torrents gebruikt via hun netwerk.
Logging: Veel gratis services houden je activiteiten bij. Als je je gegevens zo goed mogelijk wil beschermen, kies je een aanbieder die helemaal niet bijhoudt wat jij doet.
Gebruiksvriendelijkheid: Is de software makkelijk te installeren en te configureren?

Hulp nodig bij
online marketing?