Wat is een Virtueel Persoonlijk Netwerk en wat zijn de voordelen?

Wat is VPN? Hoe werkt een VPN en wat zijn de voordelen van VPN? In dit artikel kunt u hier meer over lezen.

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, ofwel Virtueel Persoonlijk Netwerk, en is een technologie waarmee een virtuele privéverbinding tot stand kan worden gebracht tussen andere apparaten dan het wereldwijde netwerk. Met een VPN kunt u via internet een beveiligde verbinding met een ander netwerk tot stand brengen.

Hoe werkt een VPN?

Het IP-adres rapporteert de locatiegegevens van uw apparaat naar elk platform waarmee u contact maakt op het internet. Met een VPN wordt het adres van het apparaat waarmee de onlineverbinding tot stand is gekomen verbergt door een nieuw IP-adres te verkrijgen.

Een VPN wijzigt uw IP-adres omdat u hiermee verbinding kunt maken via een server op een andere locatie die versleuteling biedt terwijl u verbinding maakt met het internet.

Een VPN-verbinding brengt een beveiligde verbinding tot stand tussen u en het internet. Bij het gebruik van een VPN wordt al het dataverkeer door een beveiligde ‘tunnel’ geleid. Op deze manier wordt uw IP-adres terwijl je gebruik maakt van het internet vermomd, waardoor de locatie voor iedereen verborgen is. Een VPN-verbinding is ook beveiligd tegen aanvallen van buitenaf.

Wat zijn de voordelen van VPN?

  1. Toegang tot verschillende sites

U kunt een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende websites die op een of ander manier niet worden toegestaan in jouw regio. Met deze service kunt u overal van uw favoriete sites genieten. Er zijn geen beperkingen op de websites waartoe u toegang hebt en alleen u kunt beslissen welke site u wilt bezoeken.

  1. Verbergt uw identiteit

Zonder een virtueel persoonlijk netwerk kan alles wat u op internet doet, worden opgeslagen, van de websites die u bezoekt tot de bestanden die u downloadt. Door een eenvoudige toepassing van een VPN te verkrijgen, kunt u uw IP-adres en al uw activiteiten op het netwerk verbergen. Zo kunt u gerust en veilig op het internet surfen.

  1. Versleutelt uw gegevens

VPN zorgt ervoor dat uw gegevensoverdracht is beveiligd door uw gegevens te versleutelen voordat ze worden verzonden. Op deze manier kan niemand uw gegevens lezen en/of wijzigen zonder uw toestemming.

  1. Voorkomen van identiteitsdiefstal

VPN is de beste manier om uw gegevensoverdracht te beveiligen, zelfs als uw verbinding of netwerk niet veilig is. Met een Virtual Persoonlijk Netwerk hoeft u niet bang te zijn dat iemand uw gegevens probeert te stelen.

 

Keuze VPN

Niet alle Virtueel Personal Networks zijn betrouwbaar. Ook moet u weten dat gratis VPN niet veilig is. Het primaire doel van VPN is om privacy en veiligheid te bieden in de digitale wereld, maar gratis VPN-providers bieden u dit niet. Gratis VPN kunnen de websites die u bezoekt en de gegevens die u op hun servers gebruikt, registreren.

Wil je 100% online veiligheid en volledige privacy? Kies dan voor Nederlands beste VPN. VPN Nederland versleutelt en beveiligt al jouw onlinedata en maakt je volledig anoniem. Dit allemaal veilig en supersnel. Bovendien is de app gebruiksvriendelijk en beschikbaar op verschillende devices!

 

 

 

 

Hulp nodig bij
online marketing?