Wat is een click-through rate (CTR)?

Een click-through rate (CTR) is de verhouding tussen clicks en impressies op een mobiele advertentiecampagne. CTR’s worden berekend door het nemen van het aantal klikken op een mobiele reclame-campagne, delen door de totale vertoningen en vervolgens uit te drukken het resulterende cijfer in procenten.

Bijvoorbeeld, als een bedrijf loopt een mobiele reclamecampagne die 10.000 vertoningen en 500 kliks genereert door naar de App Store, zou de CTR van die campagne zijn 5%.

Waarom zijn click-through rates belangrijk?

CTR’s zijn een waardevolle manier van het begrijpen van mobiele reclame prestaties. Door de CTR van een campagne in de context van andere campagnes te plaatsen, wordt het mogelijk om de campagneprestaties te benchmarken. Dit kan op een aantal manieren worden gedaan. CTR kan worden gebruikt om vergelijkbare prestaties van advertentie-creaties te vergelijken in A/B-tests, om te identificeren of bepaalde creatieve kenmerken interacties verhogen.

CTR’s kunnen worden gebruikt om de prestaties van verschillende advertentiekanalen te vergelijken. Het vergelijken van CTR’s voor banners, interstitials, video en andere campagnetypes stelt een adverteerder in staat om hun effectiviteit te bepalen, wat helpt om te bepalen waar het grootste deel van een mobiele advertentie moet worden geïnvesteerd.

CTR’s kunnen ook worden gebruikt om enig effect binnen de bredere attributie trechter om de gebruiker kwaliteit te controleren. Door campagneprestaties te koppelen aan in-app gedrag, kan een adverteerder ontdekken of een hoge CTR noodzakelijkerwijs overeenkomt met een verhoogde gebruikerswaarde. Dit kan adverteerders die verleid worden door kanalen met hoge CTR’s helpen om te bepalen of ze verkeer van hoge kwaliteit bieden – of gewoon een hoog volume aan gebruikers – en om hun reclame-investeringen dienovereenkomstig aan te passen.

Merk op dat in sommige gevallen een hoge CTR niet altijd overeenkomt met conversieratio’s, dus het is belangrijk om je KPI’s te definiëren. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een e-commerce app hebt en dat uw belangrijkste conversie een aankoopgebeurtenis is. Misschien zie je in je analytics dat Netwerk A een CTR van 10% heeft, terwijl Netwerk B slechts een CTR van 7% heeft. Netwerk A heeft echter een conversiepercentage van 5%, terwijl Netwerk B een conversiepercentage van 20% heeft. In dit geval heeft Netwerk B een betere ROI, ondanks dat hij een lagere CTR heeft.

Click-Through Rates en aanpassen

De CTR van een enkele reclamecampagne betekent op zichzelf weinig. Op zijn eigen, een CTR vertelt adverteerders niets over hoe creatieve, kanaal, kwaliteit van de gebruiker en andere factoren (zoals reclame timing) van invloed op de prestaties. Het is essentieel om CTR’s contextualiseren door te kijken naar een bredere dataset. Het vergelijken van meerdere campagnes over meerdere kanalen zal helpen om een meer effectieve lezing te geven over wat een ‘goede’ of ‘slechte’ CTR is en zal voorkomen dat adverteerders beslissingen nemen op basis van beperkt bewijs.

Adjust helpt adverteerders om doorklikratio’s over campagnes bij te houden met trackerlinks. Door gebruik te maken van Adjust’s tracker URL’s en tracking architectuur om te helpen bij campagnemetingen, kunnen adverteerders de CTR van campagnes nauwkeurig naast elkaar meten – zodat de metric op een zinvolle manier kan worden vergeleken.

Click through rate verhogen door Smoop

Wil jij je click through rate verhogen? Dan kunnen wij van SMOOP jou daarbij helpen. Elke situatie is anders, neem contact met ons op,