Wat is autotrading?

auto trading

auto trading

In eenvoudige termen, is autotrading software ontworpen om de transacties voor u uit te voeren. U kunt een automatische handelsrobot instellen om te traden zonder enige tussenkomst en de software zal gebruik maken van technische analyse-indicatoren om de beste handelstijden en -combinaties te bepalen. In theorie zou een handelsrobot zoals Bitcoin Era u moeten helpen om de winst te maximaliseren.

Wat zijn crypto-handelrobots?

Crypto-robots (aka, geautomatiseerde handelssoftware, deskundige adviseurs (EA’s), handelsrobots, bitcoin-robots) voeren de automatische handel uit met behulp van verschillende algoritmen, waarbij ze voortdurend de grafiek patronen en het marktnieuws opvolgen, naast andere indicatoren. Na analyse van de beschikbare informatie kunnen ze binnen enkele seconden een handelsorder uitvoeren.

Hoewel handelsrobots en -bots al tientallen jaren beschikbaar zijn op andere financiële markten, zijn ze relatief nieuw voor crypto trading. Ze zijn ook vrij betaalbaar. Toegang tot Bloomberg’s handels terminal zou duizenden euro’s kosten, maar door het transparante karakter van crypto heeft een gebruiker direct toegang tot het orderboek van een beurs.

Hoe werken crypto robots?

In principe werken crypto-handelsbeurs (ook wel bekend als crypto-handel robots of autohandel robots) door gegevens van een beurs op te halen. Cryptocurrency exchanges stellen ontwikkelaars in staat om hun auto handelsprogramma te koppelen via het gebruik van een API en de API stuurt marktgegevens naar de crypto-robot. Met behulp van technische indicatoren en een vooraf gedefinieerd algoritme berekent de robot een transactie en stuurt de uitvoeringsdetails naar de API. Dezelfde interface stuurt ten slotte de handelsorder, die vervolgens automatisch wordt uitgevoerd door de wisselwerking van de gebruiker.

Een crypto robot kan ook worden gebruikt om transacties uit te voeren op basis van uw regels door het invoeren van vooraf gedefinieerde voorwaarden. Dit is vooral nuttig voor crypto-markten omdat ze het hele jaar door 24/7 actief zijn. Een gebruiker kan bijvoorbeeld de voorwaarde invoeren om een long positie uit te voeren zodra de koers van 1 BTC 18000 euro overschrijdt, terwijl de stop loss beperkt blijft tot 4% volatiliteit. Dit stelt de BTC-robot in staat om de transactie automatisch uit te voeren zodra aan de voorwaarden is voldaan.

Zijn de robots legitiem?

Ja, veel populaire crypto-bots zijn volledig legitiem en ontworpen om het cryptohandelspotentieel te maximaliseren. Echter, zoals met bijna elke markt, zijn oplichterspraktijken niet ongewoon, dus een verstandige mate van voorzichtigheid is aan te raden.

Autotrading crypto robots kunnen worden gezien als hulpmiddelen bij de ontwikkeling en uitvoering van handelsstrategieën. Ze nemen ook emotionele en psychologische overwegingen mee.

Hoewel er voordelen verbonden zijn aan het uitvoeren van transacties met behulp van robots, vooral in de cryptografische industrie, bieden ze geen garantie op winst. U kunt ook een kijkje nemen bij crypto-makelaars als u crypto-robots te ingewikkeld vindt.

Zijn robots veilig en beveiligd?

Ja, populaire handelsrobots hebben de juiste beveiligingsprotocollen om te voorkomen dat u wordt gehackt. Scepsis ten aanzien van crypto robots is begrijpelijk omdat ze gebruik maken van API-applicaties van derden om verbinding te maken met gebruikersaccounts, maar de toegang kan op elk moment worden ingetrokken door het verwijderen van API-sleutels op de beurs.

Hier zijn een paar strategieën die moeten helpen om de veiligheid te garanderen:

Houd API-sleutels voor robots veilig en geef de informatie aan niemand vrij.

Bescherm de privé-sleutels van uw crypto portemonnee.

Hoewel het lastig is, is het beter om geautomatiseerde opnamen uit te schakelen en ze handmatig te doen.

Doe je eigen onderzoek voordat je een cryptobot kiest. 

Hulp nodig bij
online marketing?