Wat is AutoCAD en waar wordt het voor gebruikt?

autocad

Vroeger konden ingenieurs en architecten hun ideeën alleen illustreren door ze met de hand uit te tekenen. Tegenwoordig zijn pen en papier vervangen door computers en ontwerpsoftware zoals AutoCAD. Met digitale ontwerpen komen die ideeën veel sneller en efficiënter tot leven. Dus wie gebruikt AutoCAD en waarom is het belangrijk? Misschien wel u! En hier zijn slechts een paar redenen waarom het zo belangrijk is.

Wat is AutoCAD?

AutoCAD is computer-aided design software, ontwikkeld door het bedrijf Autodesk (vandaar de naam AutoCAD). Het is een programma voor CAD programma’s zoals AutoCAD, TurboCAD etc. Hiermee kunt u digitale 2D- en 3D-ontwerpen sneller en eenvoudiger tekenen en bewerken dan met de hand. De bestanden kunnen ook gemakkelijk worden opgeslagen en bewaard in de cloud, zodat ze altijd en overal toegankelijk zijn. Hier volgen nog enkele andere voordelen van AutoCAD:

Eenvoudige bewerkingen: Voor het tijdperk van de computers moest een ontwerper ontwerpen handmatig herzien. U moest een geheel nieuw ontwerp maken of het ontwerp dat u had bewerken, wat rommelig en moeilijk te interpreteren kon worden. Met AutoCAD kunt u ontwerpen gemakkelijk wijzigen en manipuleren.

Snellere productie: U kunt een herbruikbare blokkenbibliotheek maken om ontwerponderdelen te repliceren. Heeft u een raamsysteem dat goed werkt? Gebruik het opnieuw. Een productieonderdeel dat u steeds weer nodig hebt? Sla het op in uw blokkenbibliotheek om de efficiëntie te verhogen. Opgeslagen bestanden kunnen later worden gebruikt en opnieuw worden gebruikt, waardoor het ontwerpproces sneller verloopt dan wanneer u het met de hand zou doen.

Betere nauwkeurigheid: Met de hand kunt u maar een klein stukje tekenen, maar met AutoCAD kunt u tot op de fracties nauwkeurig ontwerpen. Dit zorgt voor een nauwkeuriger ontwerp in alle dimensies.

Zodra uw ontwerp is gemaakt, kunt u het in een 3D-printer of een machine invoeren om een prototype te maken. Of de maten uit de tekening kunnen gebruikt worden om onderdelen te maken van iets dat gebouwd kan worden, zoals een gebouw of een huis.

Wie gebruikt AutoCAD?

Als CAD tekenaar kunt u AutoCAD in verschillende branches gebruiken. In de werktuigbouwkunde kunt u het gebruiken om productieprocessen te creëren, maar ook om motoronderdelen, robots en andere innovatieve objecten te ontwerpen. In de elektrotechniek kunt u het gebruiken om elektrische systemen in kaart te brengen, en in de civiele techniek kunt u het gebruiken om bruggen en wegen te ontwerpen. Hier zijn andere professionals die AutoCAD gebruiken:

Architecten: AutoCAD wordt vaak gebruikt om blauwdrukken en plattegronden te maken voor huizen en commerciële gebouwen. Het heeft ook ingebouwde tools waarmee zwakke punten in het ontwerp van een gebouw kunnen worden geanalyseerd en verholpen.

Interieurontwerpers: Op dezelfde manier kan AutoCAD worden gebruikt om het interieur van een gebouw te bedenken, of het nu gaat om een eetruimte voor een restaurant of een woonruimte in een huis.

Beeldend kunstenaars: De mogelijkheden van AutoCAD zijn zo uitgebreid dat zelfs kunstenaars het gebruiken om beeldhouwwerken, houtsnijwerk, gravures en experimentele kunstwerken te ontwerpen.

Wilt u meer weten over AutoCAD? Vindt hier meer info over AutoCAD.

Hulp nodig bij
online marketing?