Ben je op zoek naar een intuïtief en gebruiksvriendelijk content management systeem om een website voor je bedrijf te maken? Heb je overwogen om WordPress te gebruiken maar weet je niet zeker of het het juiste platform is voor je blogs en SEO content?
Zo ja, dan is dit artikel precies het artikel dat je nodig hebt. In dit artikel zullen we belangrijke vragen beantwoorden, zoals “Waarom WordPress gebruiken?” en “Hoe gebruik ik WordPress?” We zullen ook in detail treden en specifieke onderwerpen behandelen, zoals het instellen en aanpassen van de grootte en afmetingen van uitgelichte afbeeldingen in WordPress.
Wilt je weten hoe je plugins toevoegt en het thema van je site aanpast? Ook die punten komen aan bod. Aan het eind van dit artikel heb je alle informatie die je nodig heeft om een functionele, SEO-geoptimaliseerde site te maken met WordPress. Laten we beginnen!
Waarom WordPress gebruiken bij het bouwen van een website?
Als je onderzoek doet naar content management systemen, zal je namen tegenkomen als Shopify, Magento, Wix, en WordPress. Voor we dieper ingaan op de specifieke kenmerken en mogelijkheden van WordPress, is het van cruciaal belang te begrijpen wat dit systeem uniek maakt in een overvolle markt, volgens een webdesigner van Peute.online.
Om te beginnen is het een veelzijdigere optie dan Magento en Shopify. Hoewel deze twee programma’s een aantal plugins en thema opties bevatten, zijn ze voor e-commerce.
WordPress vs Wix
Nu we jouw opties een beetje hebben beperkt, laten we eens kijken hoe WordPress beter presteert dan zowel Wix als Squarespace. Deze laatste sites zijn misschien wel de twee meest prominente content management systemen in concurrentie met WordPress, maar geen van beide biedt dezelfde plugins, aanpasbaarheid, of SEO waarde.
WordPress is een volledig gratis en open-source software. “Open-source software” betekent dat je onbelemmerde toegang hebt om de broncode van WordPress te gebruiken, te bestuderen, te wijzigen en te verspreiden. Voor de meeste gebruikers stelt een OSS hen in staat om hun plugins te maken, nieuwe thema’s te genereren en de site te optimaliseren om aan hun behoeften te voldoen.
WordPress is ook aanpasbaar, zodat je elk type website kunt maken die je wil. Bovendien is WordPress gemakkelijk te leren en ondersteunt het zelfs talrijke soorten media. Veel concurrenten accepteren alleen specifieke media-indelingen, wat betekent dat je jouw teksten zou moeten aanpassen aan de standaardprogrammering.
Met WordPress heb je de volledige controle over je website, waardoor je de lay-out kunt aanpassen, nieuwe blogs kunt uploaden en zelfs de thema’s op elk gewenst moment kunt wijzigen.
WordPress is echt aanpasbaar, zodat je jouw site kunt uitbreiden met nieuwe thema’s en plug-ins als je bedrijf uitbreidt. Zoals je ziet, is het begrijpen van de verschillende beschikbare thema’s en plugins de kern van het creëren van een organische, interactieve site.
De grootte van afbeeldingen in WordPress
Tijdens je zoektocht om een SEO-vriendelijke website op WordPress te bouwen, zal je verschillende technische termen en zinnen tegenkomen, zoals WordPress featured image size.
“Hoe weet ik de featured image grootte” is ongetwijfeld een van de meest onderzochte vragen door nieuwe WordPress gebruikers. Ook bekend als een post thumbnail, de grootte van een uitgelichte afbeelding is in pixels.
Afbeeldingsafmetingen zijn ook een indicator van de afbeeldingsgrootte en worden uitgedrukt als een getal maal (vermenigvuldigd met) een getal. Bijvoorbeeld, de grootte en afmetingen van je afbeelding kunnen 200X400 pixels zijn. Hoewel het misschien niet zo belangrijk lijkt, is het hebben van de juiste afbeeldingsgrootte en -afmetingen essentieel voor SEO-doeleinden en beïnvloedt het de samenhang van je webpagina.
Een uitgelichte afbeelding kan op meerdere manieren tot uiting komen, wat grotendeels zal afhangen van het thema en de lay-out van uw site. Je kan de uitgelichte afbeelding bijvoorbeeld op uw archiefpagina plaatsen, boven een blogbericht, of in de header. Je moet jouw afbeelding plaatsen op een manier die de geschreven inhoud complimenteert.
Wat is de ideale grootte van een foto in WordPress?
Een van de essentiële onderdelen van het maken van een goed presterende WordPress site is je thema. Een goed thema zal al je inhoud met elkaar verbinden en extra website verkeer aantrekken. Aan de andere kant, een slecht gekozen thema kan nadelige effecten hebben en de conversie verminderen.
Hoewel het erg handig zou zijn om een one-size-fits-all featured image formaat te hebben, is dit niet altijd het geval. Je thema en plugins zullen bepalen welke afbeeldingsformaten het beste presteren op je site. Echter, een 1200X628-pixel feature afbeelding presteert goed met de meerderheid van WordPress websites.
Footer tekst bewerken in WordPress
Zoals je misschien al geraden had, verwijst de “voettekst” van je site naar de voet of onderkant van uw website pagina. Aangezien WordPress een open-source platform is, kunt u de lay-out en de inhoud van de voettekst van je website bewerken.