Waarom Videomarketing een Cruciaal Onderdeel is van elke Marketing Strategie

videomarketing

Wat is Videomarketing?

Videomarketing is een vorm van digitale marketing waarbij video’s worden gebruikt om een product, dienst of merk te promoten. Het kan worden gebruikt op verschillende online platformen zoals sociale media, websites, e-mailmarketing en zelfs televisie.

De populariteit van videomarketing is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Volgens een onderzoek wat is uitgevoerd in Portugal zal in 2022 meer dan 82% van al het internetverkeer naar video gaan. Videomarketing kan voor heel veel soorten bedrijven in verschillende sectoren worden ingezet, van videomarketing voor gemeenten, tot videomarketing voor een restaurant, een taxi bedrijf of een hotel. Dit komt omdat video’s een krachtig middel zijn om een verhaal te vertellen en de aandacht van de kijker vast te houden.

Voordelen van Videomarketing

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van videomarketing in een marketingstrategie. Hier zijn er enkele:

 1. Verhoogde betrokkenheid

Video’s zijn een uitstekende manier om de aandacht van het publiek te trekken en vast te houden. In tegenstelling tot tekst of afbeeldingen, kunnen video’s emoties overbrengen en een verhaal vertellen op een manier die veel boeiender is. Dit verhoogt de betrokkenheid van het publiek bij je merk of product.

 1. Grotere bereikbaarheid

Video’s kunnen op verschillende online platformen worden gedeeld, waardoor je bereik wordt vergroot. Mensen delen graag video’s die ze leuk vinden op sociale media, waardoor jouw video viraal kan gaan en meer mensen kan bereiken dan oorspronkelijk bedoeld was.

 1. Hogere conversieratio’s

Video’s kunnen ook helpen om de conversieratio’s te verhogen. Door een product of dienst in actie te tonen, kunnen potentiële klanten een beter idee krijgen van wat het product of de dienst inhoudt en hoe het hen kan helpen. Dit kan hen aanmoedigen om over te gaan tot een aankoop of actie.

 1. Betere zoekresultaten

Het gebruik van video’s op je website kan ook helpen om je zoekresultaten te verbeteren. Google en andere zoekmachines geven de voorkeur aan websites met video’s en belonen ze met hogere rankings in de zoekresultaten. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer naar je website.

Soorten Video’s

Er zijn verschillende soorten video’s die u kunt maken om je marketingstrategie te ondersteunen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Productvideo’s

Een productvideo toont een product in actie en benadrukt de belangrijkste functies en voordelen. Dit kan klanten helpen een beter idee te krijgen van wat ze kunnen verwachten en hen overtuigen om het product te kopen.

 1. Testimonial video’s

Een testimonial video bevat getuigenissen van klanten die je product of dienst hebben gebruikt. Dit kan andere potentiële klanten overtuigen om ook jouw product te kopen of gebruik te maken van je dienst.

 1. Instructievideo’s

Een instructievideo toont hoe een product of dienst moet worden gebruikt of geïnstalleerd. Dit kan klanten helpen om het product beter te begrijpen en te leren hoe het te gebruiken, wat kan bijdragen aan een positieve klantervaring.

 1. Merkvideo’s

Een merkvideo vertelt het verhaal van je merk en toont je waarden en doelstellingen. Dit kan helpen om een emotionele band met jouw publiek op te bouwen en je merk op een positieve manier te presenteren.

Hoe Videomarketing SEO kan verbeteren

Videomarketing kan ook helpen om de zoekmachine-optimalisatie (SEO) van je website te verbeteren. Hier zijn enkele manieren waarop dit kan worden bereikt:

 1. Verhoogde time on site

Het gebruik van video’s op je website kan ervoor zorgen dat bezoekers langer op je site blijven en meer pagina’s bekijken. Dit kan de time on site en de bouncerate verlagen, wat belangrijke SEO-metrics zijn.

 1. Hogere click-through rate

Video’s kunnen ook helpen om de click-through rate (CTR) te verhogen. Mensen zijn eerder geneigd om op een link te klikken als er een video bij staat, vooral als deze aantrekkelijk is en hun interesse wekt.

 1. Meer backlinks

Goede video’s kunnen ook leiden tot meer backlinks, wat een belangrijke SEO-factor is. Mensen willen graag linken naar waardevolle content en als je video interessant genoeg is, kan deze worden gedeeld op andere websites en sociale media-platformen.

 1. Verbeterde metadata

Het is belangrijk om de juiste metadata te gebruiken bij je video’s om de SEO te verbeteren. Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden in de titel, beschrijving en tags, evenals het optimaliseren van de thumbnail afbeelding.

Conclusie

Videomarketing is een krachtig middel om je marketingstrategie te verbeteren. Door het gebruik van video’s kan je de betrokkenheid van je publiek vergroten, je bereik vergroten, conversieratio’s verbeteren en de SEO van je website verbeteren.

Er zijn verschillende soorten video’s die je kan maken, afhankelijk van je doelstellingen en het publiek dat je wilt bereiken. Als je op zoek bent naar manieren om je marketingstrategie te verbeteren, moet je zeker overwegen om videomarketing toe te voegen aan je toolbox. Heb je hulp nodig bij het verbeteren van je marketingstrategie? Dan kunnen wij je daar uitstekend bij helpen. Neem dan contact met ons op.

Hulp nodig bij
online marketing?