Waarom is het belangrijk om voor een goede orthodontist te kiezen?

orthodontist

Er zijn veel tandartsen die orthodontische diensten aan hun patiënten aanbieden. Zij bieden echter niet dezelfde expertise als orthodontisten. Terwijl een tandarts zich kan richten op uw algehele mondgezondheid, richten orthodontisten zich uitsluitend op het corrigeren van beetstanden en het uitlijnen van tanden.

In dit blogartikel zullen we de 4 redenen bespreken waarom je een orthodontist zou moeten kiezen in plaats van een tandarts die orthodontische behandelingen biedt. Terwijl algemene tandartsen cosmetische tandheelkundige diensten kunnen aanbieden, zoals kronen of facings, heb je een orthodontist nodig voor als tanden moeten worden verplaatst.

Orthodontisten kunnen het volgende verhelpen:

  • Scheve tanden
  • Gecomprimeerde tanden
  • Ruimtes tussen de tanden
  • Overbeet
  • Onderbeet
  • Kruisgebit
  • Pijn aan tanden en kaak door onjuiste beet

Specialisatie in orthodontie

In vergelijking met tandartsen volgen orthodontisten een extra twee jaar durende studie in de orthodontie doen voordat ze patiënten kunnen behandelen. De extra twee jaar studie maken een orthodontist gekwalificeerd om uw tanden in de optimale stand te zetten. Tandartsenopleidingen bieden geen opleiding voor het rechtzetten van tanden, waardoor algemene tandartsen niet gekwalificeerd zijn om orthodontische behandelingen aan te bieden. Helaas weerhoudt dit hen er niet van dit te doen om wat extra geld te verdienen. Een gediplomeerde Grand Rapids orthodontist zal ervoor zorgen dat uw tanden op de juiste manier worden verplaatst, zodat u kunt genieten van een rechte, gezonde lach.

Bespaar tijd en geld

Een algemene tandarts heeft niet dezelfde opleiding als een orthodontist, wat betekent dat ze gemakkelijk kostbare fouten kunnen maken. Tanden die onjuist zijn verplaatst kunnen ook problemen veroorzaken die je voor de behandeling nog niet had, zoals een overbeet of pijn in de kaak. Het is niet ongewoon dat orthodontisten fouten moeten herstellen die zijn gemaakt door algemene tandartsen die dachten dat ze tanden konden rechtzetten. Helaas betekent dit dat u meer tijd en geld moet besteden aan het herstellen van schade die door algemene tandartsen is aangericht.

Meer ervaring

Orthodontisten corrigeren bijten en zetten tanden recht voor hun werk. Dit betekent dat ze meer ervaring hebben dan algemene tandartsen met het verbeteren van het uiterlijk en de functie van je glimlach. Algemene tandartsen zijn beter in het handhaven van de algehele mondgezondheid, omdat ze letten op tekenen van tandbederf, tandvleesontsteking en meer. Als u uw tanden recht wilt zetten of pijn in uw tanden en kaak hebt door een onjuiste beet, moet uw tandarts u doorverwijzen naar een betrouwbare orthodontist.
Meer opties

Veel algemene tandartsen bieden alleen een Invisalign-behandeling aan voor patiënten met scheve tanden. Niet alle patiënten zijn echter ideale kandidaten voor Invisalign en hebben misschien meer baat bij een traditionele beugel. Orthodontisten bieden een breed scala aan orthodontische behandelingen en verschillende soorten beugels zoals Invisalign, keramische beugels en metalen beugels. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u de meest effectieve orthodontische behandeling voor uw glimlach krijgt. Je wilt geen geld verspillen aan een methode die je tanden niet veilig en effectief laat bewegen.

De orthodontisten van confidentortho.nl streven ernaar patiënten te helpen zich zelfverzekerd te voelen met een mooie gezonde glimlach. Als u geïnteresseerd bent in een orthodontische behandeling voor kinderen of volwassenen, kunt u hun website bezoeken voor meer informatie.

Hulp nodig bij
online marketing?