Waarom een online marketing bureau inhuren?

marketing bureau kantoor

Veel marketing wordt tegenwoordig via het internet gedaan. Denk maar aan alle social media advertenties, Google advertenties en influencers die worden ingezet om nieuwe klanten voor een bedrijf binnen te halen. In tegenstelling tot traditionele marketing komt er bij online marketing veel kennis over de verschillende platforms kijken. Wil je hoog in Google komen? Dan moet je veel kennis van SEO hebben. Een goede ROAS krijgen via Facebook Ads? Dan moet je weten hoe Facebook Ads werkt. Als ondernemer is het opdoen van al deze kennis vaak een grote opgave. Het inhuren van een online marketing bureau kan de oplossing zijn.

 

Wat is een online marketing bureau?

Een online marketing bureau is een bedrijf dat kan worden ingeschakeld voor het uitvoeren van online marketing diensten. Deze diensten bestaan vaak uit SEO, Google Ads, Webdesign, Social Media Marketing en E-mail Marketing. Een online marketing bureau kan zich verdiepen in één specifieke branche, maar kan ook bedrijven helpen uit diverse branches. Omdat deze bedrijven zich specialiseren in online marketing kunnen ze je goed helpen om meer omzet voor je bedrijf te realiseren. Vaak bieden ze een optie om elke maand een terugkoppeling te doen van alle werkzaamheden en resultaten. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat het bureau voor je doet en welke resultaten ze behalen.

Online marketing bureaus bevinden zich door heel Nederland. Is jouw bedrijf gevestigd in Leiden? Dan kan je terecht bij een online marketing bureau in Leiden.

 

De voordelen van het inhuren van een online marketing bureau

Het inhuren van een online marketing bureau heeft vele voordelen. Hieronder vind je een lijstje van belangrijkste.

 

Andere kijk op je bedrijf

Als bedrijf zit je vaak gevangen in eigen gedachten en point of view. Wanneer een marketing bureau van buitenaf een kijkje neemt binnen het bedrijf kan dit een groot voordeel geven. Een marketing bureau zal met een kritisch oog kijken naar de huidige marketing situatie binnen het bedrijf. Hier zullen veel inzichten en verbeterpunten uit voort komen waar je zelf niet bij na hebt gedacht.

 

Veel kennis op één plek

Een online marketing bureau heeft alle kennis over verschillende online marketing aspecten onder één dak. Zo werkt er binnen een online marketing bureau altijd een specialist die specifiek goed is in SEO, Google Ads, Facebook Ads etc. Huur je een bureau in dan heb je al deze kennis en expertise direct tot je beschikking.

 

Verlengstuk van je bedrijf

Heb je nog geen marketing afdeling binnen je bedrijf? Dan heb je met een bureau direct een volledig team dat je kan helpen. Heb je wel al een aantal marketing medewerkers maar hebben deze geen verstand van online marketing of hebben ze het zelf te druk? Dan kan een online marketing bureau een perfect verlengstuk zijn van je huidige marketing team. Een echte aanvulling en samenwerking dus.

 

Bespaar kosten

Bespaar kosten? Maar een online marketing bureau is toch vaak erg duur? In zekere zin is dit zeker waar. Toch kost het aannemen van een vaste werknemer vaak ook erg veel geld en is het lastig om een goede all-round marketeer te vinden die de volledige online marketing van een bedrijf op zich kan nemen. Met een online marketing bureau heb je direct een heel team voor je werken die net zoveel kosten als het aannemen van één werknemer. Ook beschikken bureaus vaak over verschillende betaalde tools die erg in de kosten kunnen lopen als je deze zelf moet aanschaffen. Nog een kostenpost waar je op kunt besparen.

 

Flexibele uren

Mocht je wel gebruik willen maken van een bureau om je helpen, maar wil je geen vast bedrag per maand kwijt zijn? Een online marketing bureau kan je vaak met flexibele uren inhuren. Je hoeft niet vast te zitten aan een vast bedrag per maand, maar kan ze inschakelen wanneer je ze nodig hebt.

 

Hoeveel kost het inhuren een online marketing bureau?

De kosten van online marketing bureaus lopen erg uit een. Een freelance online marketeer kan soms al worden ingehuurd vanaf €30 per uur. De prijzen van de grotere bureaus liggen vaak een stuk hoger. Zo tussen de €85 en €120 per uur. De kleinere bureaus werken tussen de €40 en €70 per uur. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent is er altijd wel een bureau die past bij jou budget en wensen.

 

Ik wil een online marketing bureau inhuren

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar meer informatie over wat een online marketing bureau voor je kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op de website van Ferbis Online Marketing. Dit bureau kan je verder helpen met het bedenken van een slimme online marketing strategie die zorgt voor meer websiteverkeer en meer klanten.

Hulp nodig bij
online marketing?