Waar moet je rekening mee houden als zzp’er?

Als zzp’er wil je het liefst zoveel mogelijk tijd steken in het verbeteren van je eigen bedrijf & met het leveren van de producten of diensten waar je klanten op zitten te wachten. Als je voor de eerste keer aan de slag gaat als freelancer of zzp’er kom je er al snel achter dat er veel meer tijd gaat zitten in randzaken dan je vooraf had gedacht.

Je kunt een hoop tijd besparen door een aantal zaken vooraf goed te regelen. Daarmee voorkom je een hoop gedoe tijdens je zzp carrière.

Een goede & voor zzp geschikte bankrekening

Het is belangrijk om je zakelijke en privé inkomsten en uitgaven gescheiden te houden. Een zakelijke bankrekening helpt erbij om alle zakelijke kosten en inkomsten op 1 plek te houden. Dit maakt het een stuk makkelijker om je boekhouding en belastingaangiftes te doen.

De juiste verzekeringen

Als je niet goed verzekerd bent als zzp’er loop je het risico tegen hoge onverwachte kosten aan te lopen. Een aantal verzekeringen die je afhankelijk van het type werk wat je doet nodig kunt hebben zijn:

  1. Arbeidsongeschiktheid verzekering
  2. Bedrijfsaansprakelijkheid verzekering
  3. Rechtsbijstand verzekering
  4. Beroepsaansprakelijkheid verzekering
  5. Zorgverzekering

Regel je pensioen!

Veel zzp-er’s denken er liever niet over na, maar het is belangrijk om nu al te beginnen met de opbouw van je pensioen. In loondienst gebeurt dit allemaal automatisch maar als zzp’er is dit je eigen verantwoordelijkheid. De rente op je pensioen bouwt het beste op over een langere periode, het is daarom belangrijk om zeker voor je 30ste je pensioenzaken te regelen als zzp’er.

Hoe kies ik de juiste aanbieders van deze diensten?

Je kunt natuurlijk zelf goed uitzoeken wie de beste diensten aanbied en welke voorwaarden het beste aansluiten op jouw situatie. Dit kost echter een hoop tijd omdat niet alle aanbieders de informatie zomaar op de website zetten. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een van de vergelijkingssites voor zzp diensten. Onze favoriete site om informatie op te zoeken en zzp randzaken met elkaar te vergelijken is Zzp vergelijken.

Hulp nodig bij
online marketing?