Voorkom uitval en hou je personeel blij met de Burnout assessment tool

Je hebt het misschien niet door, maar als werkgever heb je meer invloed op het stressniveau en werkgeluk van je werknemers dan je denkt. Een burn out assessment tool vertelt je precies of je medewerkers nog lekker in hun baan zitten. Ben jij burn-out voor?

Wat is een burnout assessment tool?

Een burnout assessment tool is een preventie tool. Het helpt voorkomen dat je personeel voor langere of kortere termijn uitvalt. Zo’n tool is bedoeld voor hr-afdelingen, maar ook adviseurs en coaches kunnen ermee werken.

Met een burnout assessment tool ontdek je precies of je medewerkers last hebben van stress, hun baan misschien niet zo interessant meer vinden of moeite hebben met bepaalde aspecten. Bijvoorbeeld met de planning of organisatie van hun taken.

Een burnout assessment tool meet niet alleen stressniveaus. Het brengt ook het werkgeluk onder je personeel in kaart. Zo zie je precies hoe het gesteld is met de werktevredenheid en betrokkenheid van je medewerkers.

Vaak heeft werkgeluk namelijk aanzienlijke invloed op de druk die mensen ervaren. En of die druk als positief of negatief wordt ervaren. Want positieve druk is lang zo slecht nog niet; het probleem ligt hem juist in de negatieve druk.

Waarom moet ik een burnout assessment tool gebruiken?

De laatste jaren stijgt uitval op het werk enorm. Het aantal mensen met overspanningsklachten liep in 2020 al op tot ruim boven een miljoen. Ook daarna is dit aantal blijven stijgen. En als we doorgaan zoals nu, dan is het een kwestie van tijd tot ook jouw werknemers zich genoodzaakt zien zich voor langere tijd ziek te melden.

Het herstelproces kost een bedrijf vaak veel tijd en daarmee ook aanzienlijk wat geld. Maar dat niet alleen: een persoon die uitvalt zal zelfs na het volledig op de werkvloer reïntegreren nog lange tijd nodig hebben om weer helemaal de oude te worden. Je helpt dus niet alleen het bedrijf, maar ook je personeel.

Hoe werkt zo’n tool?

Om te voorkomen dat het bedrijf én je personeel in de problemen komen, moet je stressklachten op tijd signaleren. Maar het probleem is alleen vaak dat een medewerker zelf niet op tijd inziet dat er een probleem is. Tot het vaak eigenlijk al te laat is.

Een burn-out assessment helpt daarbij: je ontdekt in een vroeg stadium of er signalen zijn die op teveel druk wijzen. Druk die vervolgens uit kan groeien tot een aanzienlijke stressor wanneer je niet op tijd actie onderneemt. Met uitval tot gevolg.

Meteen aan de slag met een burn out assessment tool

De burnout assessment tool (The Bridge Burnout Indicator) is ontwikkeld door wetenschappers en professionals. Het gebruikt unieke techniek en meet door middel van algoritmes op een objectieve manier de druk die je personeel ervaart aan de hand van een vragenlijst. Het fijne aan de tool is dat je na bestelling direct aan de slag kan. En het werkt volledig online, dus kan overal en op elk moment afgenomen worden.

Direct objectieve rapportage

Zodra een personeelslid de laatste vraag heeft beantwoord, worden de antwoorden geanalyseerd en wordt er een rapport opgemaakt. Al binnen een minuut of 30 kun je daarin zien of en waar er problemen liggen. Zo kun je aanpassingen (laten) doen voordat het te laat is. Werkgever en werknemer zullen je bedanken.

Wil je meer informatie over de burnout assessment tool? Neem dan eens vrijblijvend contact op met TestGroup.

 

Hulp nodig bij
online marketing?