Virtual reality trainingen

VR Training

Virtual reality

Virtual reality, een computertechniek waarbij je een heel andere werkelijkheid kunt ervaren. Virtual reality kan allerlei ervaringen realiseren die je in het echte leven niet zomaar kunt hebben.

Je kunt virtual reality toepassen op bijvoorbeeld computerspellen, uitjes, pretparken, in de zorg, voor verkoop en training. Dit krijg je allemaal te zien met een VR-bril. De ervaringen die mogelijk wordt meegemaakt door virtual reality, zou je in het echte leven niet zomaar kunnen hebben.

Zoals je net hebt gelezen kun je virtual reality inzetten voor training. Dankzij deze technologie is het nu mogelijk om de praktijk te trainen met een VR-bril.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van virtual reality trainingen

Aardbeving training

Met een virtual reality bril kun je veilig trainen voordat je als USAR-medewerker (Urban Search and Rescue) naar een rampgebied gaat. Je kunt een training volgen zodat je weet wat je moet doen als er een aardbeving heeft plaatsgevonden. Dit helpt je om veilig en voorbereid te werk te gaan bij een ramp. Door deze training bespaart USAR tijd en geld en zijn beter uitgerust om levens te redden.

Het werkt zo: er is een VR-training gemaakt met verschillende scenario’s. De trainer kan zelf bepalen naar de impact en het tijdstip van de dag. Je moet zelf het juiste materiaal en label kiezen voor de reddingsoperaties. Dit doe je door aandachtig te luisteren naar overlevenden, met informaten te praten en de omgeving visueel te inspecteren.

Electrical Car training

Een ander voorbeeld hoe je virtual reality kunt inzetten voor trainingen, is van Educam. Een Belgisch kennis en opleidingscentrum van de auto en aanverwante sectoren. Deelnemers worden getraind om auto’s te kunnen monteren. Met de virtual reality training wordt dit veilig getraind en worden risico’s voorkomen.

Opleiden nieuwe supermarktmedewerkers

METRO, een detailhandelsbedrijf, heeft virtual reality ingezet om de nieuwe medewerkers te trainen. Omdat het veel tijd en geld kost om nieuwe werknemers te trainen, is deze technologie toegepast. De medewerkers krijgen lessen over de werkzaamheden die zij zullen gaan verrichten zodat zij voorbereid aan het werk kunnen gaan.

Training voor in de bouw

Veiligheid heeft de grootste prioriteit op bouwlocaties. Medewerkers worden getraind en opgeleid om klussen uit te voeren. Met de VR-trainingen worden de opdrachten aan de bouwmedewerkers uitgelegd en gaan ze direct aan de slag met de training. De medewerkers hebben positieve ervaring met de training en kunnen veilig te werk gaan.

De voordelen van VR-trainingen

De virtual reality trainingen brengt vele voordelen met zich mee. Naast het leren en trainen zorgt het ervoor dat je tijd en geld bespaart. De trainingen zorgen voor grote betrokkenheid en zijn onder veilige omstandigheden te oefenen. Doordat de betrokkenheid groot is, leer je ook snel en op een leuke manier. Hoe spannend is het om na de training in werkelijkheid aan de slag te gaan?

 De geschikte VR-bril voor de VR-trainingen

De VR-trainingen blijken voor veel bedrijven succesvol te zijn. Door de positieve feedback van medewerkers, de geld- en tijdbesparing is er vraag naar VR-trainingen. Deze trainingen zijn goed te volgen met een VR-bril, de PICO G2 4K BR bril.  Deze bril biedt de beste ervaring, kwaliteit en voordelen.

Hulp nodig bij
online marketing?