Video adverteren op Twitter? 5 tips voor in 2020

video adverteren twitter

Video adverteren op Twitter? 5 tips voor in 2020

Als het gaat om video-advertenties , kan Twitter op zichzelf staan. Samen met 321 miljoen actieve gebruikers per maand is het sociale platform ideaal voor snelle, relevante content. Videotweets hebben zes keer meer kans om retweets te verdienen dan beeldtweets, die enkele malen populairder zijn dan tekstuele tweets. Maak je niet druk over meldingen van vertraagde uitbreiding – voor velen is Twitter nog steeds het systeem bij uitstek.

In het geval dat de toekomst van Twitter video is, hoe moeten fabrikanten dan hun plannen voor sociale media aanpassen? Als uw merk geen sterke video’s op Twitter heeft, is het tijd om een verandering te maken. Om er zeker van te zijn dat uw video’s niet alleen gezien maar ook gedenkwaardig zijn, doet u het volgende:

1. Vraag gebruikers niet om te klikken voor geluid

Mobiel publiek en de meeste desktopkijkers kunnen niet worden gehinderd om advertenties te unmuten. Doe een beroep op hun visuele zintuigen door video’s te ontwerpen met duidelijke karakters en motivaties, oogverblindende visuals en herkenbare branding. Als uw video vereist dat gebruikers op geluid klikken, is de kans groot dat uw boodschap nooit wordt gehoord.

Video is sterk. Door gebruik te maken van boeiende graphics en bijschriften kunt u de aandacht van mensen trekken, met of zonder geluid. Onder Lemonlight’s klanten gebruikte een Twitter video-advertentie om het programma te laten zien, waarmee gebruikers beelden van het nachtlicht kunnen manipuleren met een uitzonderlijke camera – en de grote, waarneembare tekst van de advertentie betekent dat het publiek de ruis niet hoeft te verdraaien.

2. 2. Relevante karakters maken

Mensen houden van andere mensen, vooral als ze zichzelf in de schoenen van die mensen konden zien. Denk aan de demografie van de doelmarkt (ras, leeftijd, hobby’s, enz.) en ontwerp advertenties die deze specifieke doelgroepen aanspreken.

Denk aan Levi’s advertentie van november 2018: Om Amerikanen te inspireren om te stemmen tijdens de tussentijdse verkiezingen, de jean outfitter schijnwerpers op de burgers van alle gewoonten en overtuigingen zien polling plaatsen in het hele land. De plaats was in staat om zowel de diversiteit als de eenheid van het land in kaart te brengen. Zoek een manier om betrekkelijke mannen en vrouwen op te nemen die betrekkelijke emoties op het scherm uitvoeren op je eigen Twitter video’s.

3. 3. Onthoud: groter is beter

Mobiele gebruikers zien advertenties op kleine schermen. Gebruik close-ups op gezichten, en neem zoveel mogelijk van het scherm in beslag op attribuutfoto’s om het doel van deze advertentie duidelijk te maken.

Als een kijker scheel moet kijken om te begrijpen waar ze naar kijkt, zal ze waarschijnlijk je film volledig overslaan, dus gebruik grote tekstbeelden om de interesse van je kijkers vast te leggen. Grote zinnen op het scherm kunnen snel weerklank vinden bij uw publiek en hen nieuwsgierig houden naar uw merk en wat het te bieden heeft.

4. 4. Promoot met #Hashtags

Twitter heeft veel van zijn succes te danken aan de eigen innovatie van hashtags, dus gebruik ze met videotweets. Zeg dat je probeert een gloednieuw fitnessproduct op de markt te brengen aan de fitnesscommunity van Twitter met een video. Begin met het zoeken naar populaire hashtags die relevant zijn voor uw product en publiek. Begin met de obvious–#fitness, #fit, #training–en beslis ook welke het meest resoneren met uw doelgroep. Probeer echter niet meer dan 10 hashtags te overschrijden in uw Twitter-video-reclameplan.

 

5. Het publiek op sociale websites houdt van geloofwaardigheid. Geef ze iets anders dan een advertentie door het leveren van pittige informatieve inhoud, humoristische GIF’s, en andere internet-only bits die veel minder voelen als advertenties en meer als een authentieke dialoog. Netflix doet dit goed: Het gebruikt vaak GIF’s om te reageren op klanten op Twitter.

Twitter is misschien niet het meest populaire sociale netwerkplatform, maar het betekent niet dat merken het moeten verwerpen. Consumenten op Twitter blijven zeer ge├źngageerd en merken die dat engagement met video-artikelen aangrijpen, plukken daar de vruchten van.

Hulp nodig bij
online marketing?