Uw website verplaatsen naar een ander domein in 10 stappen

domein verplaatsen

Het versplaatsen van een domein, het kan best wel lastig zijn. Zo lijkt het misschien. Maar niets is minder waar. Met de tips die wij van SMOOP Online Marketing hieronder geven kunt u makkelijk uw domein verplaatsen zonder problemen. Veel lees plezier!

10 stappen om wordpress te verplaatsen

Deze gids gaat ervan uit dat u van het ene naar het andere domein verhuist. Als uw verhuizing complexer is (bijvoorbeeld een subdomein op de ene site, naar een map op een andere), kan het nodig zijn om de instructies aan te passen.

Neem een back-up van alles

Er kan veel misgaan als je niet voorzichtig bent met het verplaatsen van bestanden en databases. Als u problemen ondervindt, kunt u het beste op een ‘reset’-knop drukken en een back-up terugzetten.

Voeg een robots.txt-bestand toe aan de nieuwe site

Upload een robots.txt op het nieuwe domein (of bewerk het via uw Yoast SEO plugin instellingen), met de volgende inhoud:

User-agent: *
Niet goed genoeg: /

Kopieer alles over

Krijg een kopie van uw bestanden en een kopie van uw database, en verplaats dan alles naar uw nieuwe hosting omgeving. Het kan zijn dat u uw opslag- en database-instellingen moet configureren!

Configureer uw wp-config.php bestand

Zorg ervoor dat u de juiste database-instellingen hebt voor de nieuwe hostingomgeving en voeg de volgende regels toe (vervang example.com door het nieuwe domein).

definieer(‘WP_SITEURL’, ‘https://www.example.com’);
define(‘WP_HOME’, ‘https://www.example.com’);

Toegang tot en configuratie van uw site

Nu zou alles toegankelijk moeten zijn op de nieuwe website; maar je moet zeker dubbelchecken, en ervoor zorgen dat al je instellingen correct zijn.

Als je een caching plugin of systeem hebt, vergeet dan niet alle oude gegevens te legen.

Zoek en vervang oude domeinwaarden

Installeer de Zoek en Vervang plugin, en doe een zoekopdracht en vervang uw oude domeinnaam door uw nieuwe domeinnaam.

Verwijder het robots.txt bestand op de nieuwe site

Nu uw website is opgezet en klaar is om te gaan, kunt u het robots.txt-bestand verwijderen, waardoor Google het niet meer kan zien.

Stel een redirect in op uw oude site

Gebruik de tool van uw keuze om een redirect op uw oude site in te stellen, zodat alle aanvragen voor uw oude domein een 301 redirect naar (dezelfde pagina op) het nieuwe domein triggeren. Test dit grondig!

Verwijder uw oude code en database

Afgezien van de code of tools die u gebruikt om de redirect van de oude site naar de nieuwe te sturen, kunt u al uw oude code, inhoud en databases verwijderen.

Externe diensten updaten

Vergeet niet de instellingen van al uw derdenaccounts die verwijzen naar of integreren met uw website te wijzigen. Zij hebben de nieuwe domeinnaam nodig!

Dat moet het zijn, je hebt WordPress verplaatst naar een nieuw domein. Als u suggesties heeft of dingen ziet die ik heb gemist, let er dan op in de commentaren!

Hulp nodig bij
online marketing?