Tiktok gebruiken voor de marketing van jouw bedrijf

tiktok

TikTok heeft de kunst van het trekken van aandacht geperfectioneerd. Als jij nog niet weet wat TikTok is of hoe je het het beste kan gebruiken voor je marketing dan is dit artikel, waarin we 6 tips geven voor het zakelijk gebruik van TikTok voor jou!

Hier zijn onze 6 tips voor het zakelijk gebruik van TikTok.

1. Maak een profiel aan onder je merknaam

Je Tiktok-profiel is je showcase op het platform, dus het zou veel moeten zeggen in heel weinig ruimte. Maak je geen zorgen, je hoeft hier niet de hele bedrijfsgeschiedenis op te geven. Bij TikTok draait alles om snel bewegende, effectieve inhoud, en dat zou je profiel moeten weerspiegelen. Wat betreft het gebruik van TikTok voor bedrijven, raden experts consequent aan om je imago eenvoudig te houden. Haal je merklogo op, zorg ervoor dat het overeenkomt met het kleurenschema dat je elders hebt gebruikt, en je bent klaar.

2. Onderzoek, onderzoek, onderzoek

Een van de populairste TikTok-trends voor bedrijven op dit moment is het gebruik ervan als onderzoeksbron. Concurrenten  en zelfs TikTok-megasterren – allemaal waardevolle informatie die je kan helpen je strategie voor sociale media te verbeteren. Als je een TikTok-verslaafde in je team hebt, kanaliseer hun energie dan in iets productiefs. Als experts op het platform hebben ze een bovengemiddeld begrip van hoe TikTok zakelijk gebruikt kan worden en zullen ze graag diep graven in je concurrenten, de interesses van je klanten begrijpen en nieuwe trends zo snel mogelijk ontdekken.

3. Waar het om gaat: Content creëren

Het maken van inhoud is het belangrijkste voor het gebruik van TikTok voor bedrijven. Je hebt geen productieteam nodig om je inhoudswerk te doen. Oefenen met overgangen met een telefoon en effecten is meer dan voldoende. Eenvoudige en authentieke video’s scoren veel beter dan zakelijke inspanningen. Als je een dienst aanbiedt, gebruik dan je TikTok-platform om advies en tips te geven die de problemen van je volgers oplossen. Educatieve video’s behoren tot de belangrijkste TikTok-trends voor bedrijven en ze verschijnen hoog op het tabblad ‘Voor jou’ van je publiek. Zorg ervoor dat je in je eigen richting blijft – probeer geen allround expert te zijn – dit zal jouw positie als toonaangevende expert in jouw vakgebied versterken. De mysterieuze algoritmen achter het platform zijn een goed bewaard geheim, maar om op de hoogte te blijven, is ons advies om één of twee keer per dag te posten.

4. Wees niet bang om een ​​TikTok-uitdaging aan te gaan

Hoewel het misschien niet het eerste is dat in je opkomt als je je afvraagt ​​hoe je TikTok voor zaken moet gebruiken, kan het verlaten van de formaliteit en lid worden je enorm veel invloed geven. Uitdagingen zijn een gemakkelijke manier om inhoud te produceren. Het hele systeem is klaar en interactie is gegarandeerd en je kunt nu in zeer korte tijd een video maken. Om up-to-date te blijven, moet je social media-manager regelmatig populaire liedjes, dansavonden en andere evenementen volgen en hun producten integreren.  Het is natuurlijk heel goed mogelijk om bij uitdagingen de plank mis te slaan en een beetje hard over te komen. Hoewel herkenbaar overkomen cruciaal is om TikTok zakelijk te gebruiken, moet je je bedrijfswaarden niet achterlaten als je probeert viraal te gaan. Maar zoals met zoveel aspecten van TikTok-ideeën voor bedrijven, is het altijd een slimme zet om naar het advies van je junior teamleden te luisteren.

5. Influencers aan boord krijgen

Een andere veelgebruikte methode om TikTok voor bedrijven te gebruiken, is door influencers in te huren om namens jou content te produceren. Ze kunnen hun volgers een meer intiem bereik en creatieve positieve recensies bieden. Je krijgt waar je voor betaalt: influencers met een groot aantal volgers zijn duur, terwijl influencers met een kleiner publiek minder kosten. Maar wanneer je je merk combineert met de juiste influencer, kan het onmogelijk zijn om de verdiende beloningen te negeren. Zorg er dus voor dat je een influencer kiest wiens volgers nog beter zijn, die jouw doelgroep aanspreken en bedrijfswaarden delen. Je influencer promoot je product vervolgens in een video en plaatst een link naar je landingspagina als titel.

6. Betaal je voor advertenties? Doe het goed!

Er zijn drie manieren waarop bedrijven kunnen adverteren op TikTok: TopView-advertenties, InStream-advertenties en Advertenties voor merkovernames

TopView-advertenties

TopView-advertenties hebben het dubbele voordeel dat ze bovenaan de gebruikersfeed verschijnen wanneer ze de app openen en dat ze 60 seconden duren. Link naar een bestemmingspagina en volg jouw inkomend verkeer.

InStream-advertenties

Als je andere platforms zoals Facebook en Instagram gebruikt, heb je al InStream-advertenties gezien. Het kan tot 60 seconden duren, maar we raden aan om het bij ongeveer 15 seconden per advertentie te houden om op te vallen met de snelheid van de app.

TikTok biedt een groot aantal analyses voor al zijn advertenties die je kunt gebruiken om je succes bij te houden met vertoningen, weergaven, klikfrequentie, interacties en meer. Met zoveel actieve gebruikers is het een geweldige stroom verkeer voor een website. Ontdekken hoe je TikTok zakelijk kunt gebruiken, is een geweldige manier om contact te maken met je doelgroep. TikTok kan een enorme nieuwe markt openen en is het een onschatbare bron van nieuwe ideeën voor je bestaande publiek.

Meer blogs lezen? Klik dan hier.

Hulp nodig bij
online marketing?