Starten met uw website in Google krijgen

google

U kunt inmiddels niet meer om Google heen. Het is de belangrijkste zoekmachine die er is. Het is dus erg belangrijk dat u met de website van uw bedrijf, goed in de zoekresultaten tevoorschijn komt. Dat leggen wij in dit artikel uit, hoe u de eerste stap kunt zetten.

Informatie over Google

De manier waarop Google websites verzamelt voor hun zoekmachine, is in de basis best eenvoudig. Ze hebben een automatisch programma dat 24 uur per dag, 7 dagen per week onvermoeibaar over het internet surft. Dit worden ook wel crawlers genoemd. Alle internetpagina’s die dit programma kent worden regelmatig bezocht en iedere link wordt daarbij aangeklikt.

Komt het programma ergens een onbekende link tegen, dan wordt ook die gewoon bezocht. En op die manier ontdekt Google continu nieuwe pagina’s, die daardoor aan de lijst met potentiële zoekresultaten wordt toegevoegd.

De eerste stappen om je website in Google te krijgen

Om uw website in de Google zoekresultaten te krijgen, is het van belang dat Google weet dat u bestaat. In een ideale wereld komen ze daar snel achter, doordat uw website veel publiciteit heeft. Maar dit is niet altijd het geval. Uw site wordt genoemd op andere websites, met een link naar één van de pagina’s van uw site. Hoe populairder de verwijzende sites en hoe meer linkwaarde deze sites hebben. Hoe groter de kans dat Google die site nauwlettend in de gaten houdt en dus vaak bezoekt. Zo komen ze je op jouw site terecht en nemen ook die op in hun zoekresultaten.

Deze middelen die vaak worden gebruikt zijn op termijn ook niet voldoende. Maar het is “laaghangend fruit”: het zijn twee activiteiten die u echt heel eenvoudig zelf kunt doen en die snel een (bescheiden) resultaat opleveren. Handelt u echter in een markt met meer concurrentie, dan wordt het linkbuilding wat lastiger. Dan is het handig om een SEO bureau in te schakelen.

Verzamelen van makkelijke links

Er zijn op het internet een heleboel manieren om links te verzamelen. Hieronder hebben wij een overzicht van een aantal links waarop uw website kan aanmelden:

Een link op een dergelijke website heeft niet heel erg veel waarde. Maar het is een simpele manier om te zorgen voor een aantal links naar uw website. Het is daardoor een prima start voor uw “linkbuilding” activiteiten.

Let bij het verzamelen van links op de volgende punten:

Hoe relevanter de site, hoe beter

Is er een website (of een speciale sectie op een site) met bedrijven in jouw branche en/of in jouw regio, dan is dat meer waard dan een site die redelijk algemeen is.

Linkbuilding uitbesteden aan een professioneel SEO bureau

Wilt u ook graag meer links naar uw website op een verantwoorde manier? Dan kunnen wij u hierbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd met het opbouwen van kwalitatief goede links. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen, of door te bellen naar: 06 – 4732 1174

 

Hulp nodig bij
online marketing?