Starten met SEO: hoe doet u dat?

SEO

Je hebt dit geweldige idee gehad. Je hebt deze geweldige website gebouwd. En, je wilt dat die website bezoekers aantrekt! Je wilt gevonden worden! Wat moet ik doen? Hoe kan je beginnen met het gebruik van SEO? Hoe begin je met SEO op een gloednieuwe site? In deze blogpost praat ik je door de 7 stappen die je moet nemen om je zoekmachine optimalisatie strategie op gang te krijgen.

Daarom ben je begonnen met je eerste site en wil je dat deze ontdekt wordt, zodat je je ideeën en opvattingen met de wereld kunt delen. Hoe gaat u te werk? Laten we de stappen van het beginnen met SEO doornemen!

Op voorwaarde dat uw site echt op WordPress staat, zou het installeren van Yoast SEO het allereerste ding moeten zijn om te doen op uw zoekmachine optimalisatie strategie. Onze Yoast SEO plugin stelt u in staat om ervoor te zorgen dat uw website crawlable en vindbaar is. Yoast SEO zal direct een aantal technische SEO problemen behandelen, alleen al door het installeren van uw eigen website. Daarnaast kan onze plugin u helpen om uw website zo te bouwen dat Google deze begrijpt en positioneert. Wij bieden een gratis en een premium plugin aan. Als u net begint, zult u onze premium versie waarschijnlijk nog niet nodig hebben, hoewel het u wel wat kostbare tijd kan besparen.

Krijg goede backlinks

Google moet weten dat uw site bestaat. De reden hiervoor: Google kruipt op het internet. Het volgt hyperlinks en rangschikt alle pagina’s die het vindt in een echt grote database die bekend staat als de index. Als u dus in die indicator wilt komen, heeft u (ten minste) één externe link nodig. Wees er dus zeker van dat u die verbinding van een externe site vindt!

Zorg ervoor dat u het ideale publiek naar uw website trekt. Wie zijn uw klanten? Voor wie heeft u deze website gebouwd? Welke termen gebruiken uw klanten bij het zoeken naar Google? En wat is hun zoekopdracht, wat voor soort inhoud zoeken ze? Leer zoveel mogelijk over uw publiek.
Dat is een harde en belangrijke fase. Er zijn een heleboel nuttige tools die het uitvoeren van trefwoordonderzoek makkelijker maken. Sommige van deze programma’s zijn gratis, andere zijn wat kostbaar. Wanneer deze tools de moeilijke periode van het keywordonderzoek gemakkelijker maken, moet u er rekening mee houden dat u uw zoekopdracht niet kunt uitbesteden aan een tool. U moet echt rekening houden met uw publiek en met de zoektermen die zij gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om alles te analyseren wat u bezoekt in de zoekresultatenpagina’s bij het invoeren van uw trefwoordzinnen. Neem de tijd voor deze fase. Het is cruciaal. Als u uw zoekwoordonderzoek correct uitvoert, zult u denken aan een lange lijst van trefwoorden waar u voor wilt rangschikken.

Stel realistische doelen

Voor een nieuwe site is het vrij moeilijk om hoog te scoren in het begin. Oudere sites hebben al een achtergrond, hebben hun jurisdictie gevestigd en een groot aantal links die naar hen wijzen. Dat betekent dat de crawlers van Google vaker langskomen op oudere sites. Om een nieuwe website te kunnen rangschikken, moet je altijd een beetje geduld hebben. En vergeet niet: sommige zoektermen zullen buiten bereik zijn om een nieuwe site te krijgen, omdat er te veel concurrentie is. Proberen te rangschikken voor [WordPress SEO] zal enigszins moeilijk zijn voor een nieuwe site, vanwege een aantal hevige concurrentie op zo’n woord van Yoast.com.

Als u net begint met uw website, probeer dan te mikken in de ranking voor ong-tail zoekwoorden. Lang-staart sleutelwoorden zijn sleutelwoorden die meer en meer in het bijzonder zijn en veel minder concurrentie hebben dan de populaire hoofd sleutelwoorden. Na een tijdje, zodra uw site begint te rangschikken naar uw long-tail keywords en zinnen, kunt u proberen om achter de langere keywords aan te gaan.

Wat Google doet

Zoals ik al zei in stap 2, Google volgt de links. Google volgt ook de hyperlinks op uw website, uw interne linkstructuur. Het kruipt door uw website na de interne linkstructuur van uw site. Die structuur is vergelijkbaar met een gids voor Google. Zorg ervoor dat uw interne linkstructuur foutloos is. Dat helpt bij uw ranking.

Als u begint met een gloednieuwe website, zult u waarschijnlijk nog niet veel inhoud hebben. Dit is het perfecte moment om na te denken over de structuur. Nu is het relatief eenvoudig. Het is alsof je een nieuwe kast gebruikt en je bent nog niet begonnen met het kopen van kleding. Nu is het tijd om na te denken over de dingen die je op de bovenste plank wilt plaatsen en over de items die je achterin je kast wilt verstoppen. Beslis dus welke webpagina’s het belangrijkst zijn voor u persoonlijk. Met welke pagina’s wilt u graag rangschikken? Zorg ervoor dat deze pagina’s de meest interne links hebben die naar deze pagina’s verwijzen.

Om gerangschikt te worden, wilt u inhoud hebben. Een zeer belangrijke stap om te beginnen met uw SEO is het samenstellen van fantastische artikelen voor deze zoektermen waarvoor u gevonden wilt worden.

Gebruik tijdens het schrijven de woorden waarvoor je gevonden wilt worden. Na het samenstellen van uw tekst, moet u uw SEO-titel samen met uw metabeschrijving optimaliseren. De Yoast SEO plugin kan u in staat stellen om deze dingen te doen.

De juiste linkbuilding strategie

Externe hyperlinks zijn belangrijk om uw website in hoge posities in die zoekmachines te krijgen. Maar het verzamelen van die externe hyperlinks kan een moeilijk proces zijn. Wees er zeker van dat u inhoud schrijft die mensen moeten delen en waar ze verbinding mee moeten maken. Originele ideeën en grote, waardevolle inhoud maken de kans dat mensen zo’n grote discussie willen voeren waarschijnlijk veel groter.

Natuurlijk kan het bereiken van individuen en hen bewust maken van uw geweldige site en product een goede strategie zijn om ook die externe links te vinden. Lees meer over een krachtige linkbuilding strategie of leer eerst wat linkbuilding is.

De waarheid is dat SEO over die 7 stappen heen is. Dit is slechts het begin, de maatregelen die u neemt om te beginnen met SEO. Om lange termijn hoge posities in de zoekmachines te kunnen verwerven, moet je hard werken. Uw inhoud moet geweldig zijn, uw site structuur moet perfect blijven (en dat is een uitdaging als uw site groeit) en u zult die externe links moeten blijven verdienen. De enige manier om dit te doen, op de lange termijn, is om er zeker van te zijn dat uw publiek geniet van het bezoeken van uw website. Als u de hoogste ranking wilt, zorg er dan voor dat uw website de allerbeste is. Veel succes!

 

Hulp nodig bij
online marketing?