SEO in de wintermaanden: een aantal tips

SEO kerstvakantie

De kerstmaanden komen eraan en het wordt weer koud op straat. Omdat er veel behoefte is aan warmte en men weer de sinterklaas en kerstinkopen gaat doen, is het verstandig om uw SEO strategie hierop aan te passen. Maar hoe doet u dat precies tijdens de koude wintermaanden? Ervoor zorgen dat u hoog scoort in de wintermaanden. Daarom legt Online Marketing bureau SMOOP het in dit artikel uit, hoe u dit het beste kunt doen!

Tip 1: Is uw content wel origineel?

Grote bedrijven en grote partijen in de online en offline wereld  linken graag naar werkelijk unieke content. Een nieuwsblad zoals het AD of het FD zal ieder verwijzen naar een uniek artikel.  Check daarom of je idee wel echt nieuw is in Google Nieuws en Buzzsumo. Vind je het moeilijk om met iets totaal nieuws te komen? Bijna alles is al gedaan, toch? Denk dan bijvoorbeeld aan het updaten van bestaande statistieken of data. Of neem een uitgebreid standpunt in over een recente ontwikkeling

Tip 2: Kijk of de markt ernaar vraagt

Het klinkt vrij voor de hand liggend. Maar als er geen vraag is naar uw product of service. Omdat u in een lokale winkel bijvoorbeeld zomerkleding en luchtige hemdjes verkoopt in de koude wintermaanden. Dan zal dit minder succes hebben dan dat u dit in de zomer doet. In de zomer is er namelijk een behoefte aan dat soort kleding.

Het zou dus ook zonde zijn om uw advertentiebudget te besteden wanneer er geen vraag is naar uw product.

Tip 3: timing is alles

Zet je campagne nooit overhaast online. Denk goed na over de timing. Wanneer het het beste moment is wanneer u uw SEO strategie gaat inzetten door een online marketing bureau of tekstbureau.  Of wanneer uw SEA campagne van start gaat.  Is dit wel het allerbeste moment om de campagne te lanceren? Lanceer je campagne nooit als er net een groot nieuwswaardig feit heeft plaatsgevonden, of als jouw doelgroep lastig te bereiken is. Sommige campagnes hebben er juist baat bij om in een specifieke tijd van het jaar gelanceerd te worden.

Tip 4: Doorzetten wanneer het moeilijk is

Wanneer je in de eerste poging niet of nauwelijks resultaat boekt, wil dat niet zeggen dat de potentie er niet is. Het beste is om gewoon door te zetten of hulp te krijgen van een expert op het gebied van Online Marketing. Dit kan u namelijk in koste schelen. De kosten van een Google Adwords kunnen namelijk aardig oplopen.

Wilt u advies op het gebied van SEO of SEA in de wintermaanden? neem dan contact op met Online Marketing Bureau SMOOP. Neem hiervoor contact op met één van onze marketingexperts. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar: 06 – 4732 1174.

Hulp nodig bij
online marketing?