Podcasts als marketingmiddel?

Podcast, goed marketingmiddel?

Podcasts, ze bestaan al jaren, maar is dit eigenlijk een goed marketing middel? Wij van SMOOP zoeken het uit

Podcasts, als marketingmiddel?

Podcasts bestaan al een tijd maar de laatste jaren winnen ze pas echt aan populariteit.  Het verbaast ons niets! Een podcast kan je nu werkelijk overal beluisteren. In de auto, in de fitness, op de fiets, in bad, op vakantie. Dat is natuurlijk super handig. Maar is dit ook in te zetten als marketingmiddel voor uw bedrijf? Jij kiest wanneer, waar en welke podcast je beluistert.  Maar ook als maker is de podcast een interessant kanaal om jouw verhaal tot bij de juiste doelgroep te krijgen. Lees hieronder waarom een podcast als marketingmiddel best interessant zou kunnen zijn voor uw bedrijf. 

U kunt makkelijk een hoop mensen bereiken

Vergeleken met de radio die soms gewoon als achtergrondmuziek aan staat, kiezen  luisteraars van een podcast hier bewust voor. Dit maakt dat ze oprecht geïnteresseerd zijn en niet zomaar wegzappen. Uit data van iTunes Analytics is gebleken dat podcasts voor maar liefst 90% worden uitgeluisterd. Bij een podcast is de luisteraar ook meer gefocust aangezien iemand hier bewust naar luistert.

De content is simpel te consumeren

Zeg nu zelf, na een hele dag achter de computer te werken, is het wel eens fijn om je ogen te laten rusten en gewoon te luisteren naar content.  Een podcast is hier het ideale middel voor. Niet alleen voor u maar ook voor uw doelgroep. Je verwacht niet dat iemand je e-book of whitepaper leest tijdens zijn work-out of in de file. Het luisteren van een podcast daarentegen is gemakkelijk te combineren met andere activiteiten.

Spotgoedkoop

Of het nu een podcast is waarbij je jouw producten bespreekt. Een interview met interessante mensen uit de sector of de nieuwste trends. U kiest met uw podcast zelf wat u op uw doelgroep wilt overbrengen. Wanneer u dit doet en voor hoe lang. Je bepaalt dus helemaal zelf hoeveel budget en hoeveel tijd je in je podcast(s) steekt.

Daar komt nog bij dat je in tegenstelling tot het maken van video’s, je geen dure materialen of software nodig hebt voor het opnemen van een podcast. Je kan je eigen afleveringen makkelijk opnemen met je laptop of smartphone. Ook in tegenstelling tot een radio spotje, is het streamen van een podcast een lacher.

Inspelen op emoties

Waar het bij tekst moeilijk is om de juiste emoties over te brengen, geeft geluid je de mogelijkheid om luisteraars de emoties achter de woorden te laten voelen. Luisteraars voelen zich persoonlijker aangesproken en krijgen het gevoel dat ze je echt leren kennen.

Content recyclen

Eenmaal je podcast is opgenomen kan je deze gemakkelijk hergebruiken voor andere content. Maak bijvoorbeeld een blogpost met de highlights van je podcast episode of gebruik quotes uit je podcast. Wees creatief!

Onze tip: concentreer je niet teveel op het promoten van je producten of diensten maar creëer juist toegevoegde waarde voor je luisteraars door authentieke verhalen te vertellen.

Hulp bij online marketingstrategie door SMOOP

Wilt u ook graag podcasts gaan gebruiken voor uw bedrijf, maar weet u niet hoe dit goed past binnen een gezonde marketingmix? Dan kunnen wij u hierbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in online marketing op verschillende platformen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen, of door te bellen naar: 06 – 4732 1174.

Hulp nodig bij
online marketing?