Pallets en alles wat je erover wilt weten

pallets

Werk je in de logistiek? Dan ben je vast veel verschillende soorten pallets tegengekomen. Veel mensen nemen gewoon aan dat iedere pallet goed is, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Een kwalitatief sterke pallet kan verschillen per sector. Het ligt er namelijk maar net aan waar de pallets voor gebruikt worden. In sommige sectoren heb je namelijk ietwat minder zware pallets nodig dan in andere sectoren. Benieuwd naar alle ins en outs van de palletwereld? Lees snel verder. Zo kom je er vanzelf achter wat Palletcentrale Moerdijk voor jou kan betekenen.

Welke voordelen zitten aan verbonden?

De zoektocht naar de juiste soort pallets kan lastig zijn. Vooral als je het zo betaalbaar mogelijk wilt houden. Er bestaan verschillende modellen die ieder inspelen op andere behoeftes. Ben je op zoek naar een bepaald materiaal? Dan is het handig om eerst onderzoek te doen of dit materiaal wel daadwerkelijk goed aansluit bij wat er vervoerd moet worden. Je kunt kiezen uit houten pallets, kunststof pallets, maar ook kartonnen pallets zijn mogelijk. Eigenlijk heeft iedere soort pallet wel een groot voordeel en een groot nadeel. Het is daarom belangrijk om goed af te wegen wat voor jouw bedrijf prioriteit heeft. Hierop kun je baseren welke soort pallet het gaat worden. Pallet verkoop was nog nooit zo simpel.

Alles over houten pallets

Houten pallets zijn relatief goedkoop en dat maakt de pallet soort populair. Daarnaast zijn houten pallets enorm goed voor het milieu. Dit uit zich in dat het gerecycled kan worden. Je kunt dus een nieuw leven geven aan een houten pallet. Dat is fijn, want hierdoor wordt er minder hout gebruikt. Minder hout betekent ook dat er meer bomen blijven bestaan. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat dit hartstikke milieuvriendelijk is. Ook zijn houten pallets heel makkelijk te herstellen. Een reparatie kost weinig tijd, juist om dat je ieder deel afzonderlijk zou kunnen repareren. Dus als er een pallet is beschadigd, is dat geen reden om het maar weg te gooien. Dat scheelt voor het milieu, maar ook voor de kosten. Je zou dus kunnen zeggen dat het een win-win situatie is.

Wat heb je aan kunststof

Ook kunststof pallets zijn voor een hele groep mensen bekend. Deze soort pallet kun je ook prima in de logistiek gebruiken. Vaak worden kunststof pallets gebruikt, omdat het redelijk licht is. Vaak wordt er gedacht dat de pallet ook minder sterk is door deze eigenschap. Echter is hier niets van waar. Het feit dat de kunststof pallet licht is gaat juist hand in hand met haar sterke aard. Wat ook fijn is aan de kunststof pallet is dat het materiaal heel erg vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Dit kun je immers niet verwachten van een pallet van hout. Dit is dan ook waarom horecazaken veel gebruik maken van dit soort pallets. Het heeft ook te maken met dat kunststof pallets bestand zijn tegen ieder weertype. Het onvoorspelbare weer in Nederland kan dus niet tegen de sterke pallets op. Iets wat misschien minder vanzelfsprekend is, is dat niet alle pallets makkelijk vervoerd kunnen worden. Dit heeft te maken met de wetgeving in verschillende landen. Daar hoef je niet bang voor te zijn, als je kiest voor kunststof pallets.

Hulp nodig bij
online marketing?