Makkelijke SEO tips van SMOOP

4 SEO tips van SMOOP

In deze SEO blog van SMOOP geven we  4 tips hoe u de zoekmachine optimalisatie van uw website kunt verbeteren.Heeft u niet genoeg tijd maar wilt u toch goed in Google scoren? Dan kunnen de volgende dingen helpen. Begin bij de tips die we geven met de simpelste pagina’s en breid het daarna uit naar al uw pagina’s voor het beste resultaat.

  1. Verwerk uw SEO woorden in uw teksten
  2. Voeg aan het eind een samenvatting toe
  3. Omschrijf uw afbeeldingen
  4. Knoop uw site aan elkaar met links in de tekst

Hieronder legt SMOOP het uit!

Verwerk uw SEO woorden in uw teksten

Zoekmachines proberen bij het bekijken van iedere pagina van uw site te begrijpen waarover die pagina gaat. Daarbij is de tekst, de paginatitel en titel van de eerste alinea op de pagina erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat u belangrijkste SEO woorden op de juiste plaatsen staan. Denk vanuit het oogpunt van de bezoeker. Wat zou hij / zij precies intypen?

Meestal is het redigeren van (delen van) uw tekst al genoeg. Voeg wat woorden toe en let daarbij speciaal op de titel en ankerteksten. En houd in de gaten dat de tekst goed leesbaar blijft voor de bezoeker van uw site. Dat is uiteindelijk het doel.

Zoekmachine optimalisatie actie:

Bepaal voor de pagina die u wil optimaliseren welke SEO woorden het belangrijkst zijn. Schrijf 2 tot 6 zoekwoorden op. Bekijk nu de pagina op uw site en zorg ervoor dat die woorden ook voorkomen op de pagina. Let vooral op de titels in de tekst, linkteksten en de titel van de pagina zelf.

Vat uw pagina samen

Als u bij Google een zoekopdracht uitvoert, zie bij iedere gevonden website een paar regels tekst. Die tekst kun u zelf aan Google doorgeven. Het is vooral voor uw bezoeker en voor zoekmachines zoals Bing en Yahoo belangrijk dat u de pagina’s samenvat.

Directe SEO actie:

Vul in uw Online CMS bij het bewerken van de de pagina die u optimaliseert onder de titel van de pagina het veld “Korte omschrijving” in. Houd er rekening mee dat zoekmachines maar zo’n 155 tekens tonen, dus kom direct ter zake. De tekst hoeft dus niet te lang te zijn. De tekst wordt ook gebruikt door andere sites, zoals Facebook en Twitter en zij kunnen een iets langere tekst aan.

Omschrijf uw afbeeldingen

Zoekmachines kunnen geen afbeeldingen lezen. Als u afbeeldingen gebruikt op uw site, is het daarom goed om bij iedere afbeelding aan te geven wat er te zien is. Denk ook hierbij na over het onderwerp van de pagina waarop de afbeelding te zien is!

Directe SEO actie:

Voeg aan iedere afbeelding op uw website een passende omschrijving toe. Denk daarbij niet alleen aan afbeeldingen in uw standaard alinea’s, maar ook aan fotoalbums en productafbeeldingen.

Zorg dat u genoeg links krijg

Bezoekers wandelen het liefst niet alleen via uw navigatiemenu door uw site, maar ook via links in de tekst. Juist met tekstlinks kunt u het verband tussen de verschillende pagina’s uitleggen. En links in de tekst zorgen er ook voor dat zoekmachines die relatie duidelijker zien. Knoop de pagina’s van uw site dus aan elkaar met links in de tekst.

Zoekmachines kennen bovendien extra waarde toe aan de woorden die worden gebruikt om te verwijzen naar een andere pagina. Zorg er dus voor dat u bij het maken van de links je lijstje met zoekwoorden bij de hand hebt en maak “beschrijvende” links: verwijs niet naar “hier”, maar naar “onze nieuwe collectie”.

Zet uw strategie om in actie

Bedenk wat de belangrijkste 2 á 5 pagina’s van uw site zijn en verwijs in uw teksten vaak naar deze pagina’s

Gelijk op positie 1: gaat niet zomaar

Zoekmachineoptimalisatie is eigenlijk nooit klaar. Er zijn altijd mogelijkheden om je site verder te verbeteren. En de tijd van “trucjes” ligt al even achter ons. Het is dus niet anders dan gewoon actie te ondernemen te nemen.

Deze 4 tips blijven daarbij altijd waardevol. Door ze regelmatig opnieuw door te nemen kom je steeds een stapje verder.

En heb je vragen? Of hulp nodig? Stuur ons een mail: info@smoop.nl of vul het contact formulier in.We helpen je graag!

Hulp nodig bij
online marketing?