Maak een plan om 30% of meer te besparen op uw energierekeningen

energie

Oktober is de Financiële Planningsmaand – en er is niets beter dan het maken van een plan om geld te besparen. Als uw energierekeningen in de winter een knapperd op uw budget zetten, kunnen deze tips om het energieverbruik te verminderen helpen.

1. 1. Zet de thermostaat lager

U kunt maar liefst 10 procent per jaar besparen op verwarming en koeling door eenvoudigweg uw thermostaat zeven tot tien graden terug te brengen van de normale stand naar acht uur per dag. Die acht uur kan zijn terwijl u weg bent op het werk of op school, wanneer het zonlicht uw huis opwarmt, of wanneer u slaapt onder een stapel gezellige dekens. Voor elke twee graden kun je gemiddeld drie procent besparen op je energierekening.

U kunt een programmeerbare thermostaat installeren om uw warmte ‘s nachts of als u weg bent automatisch af te zetten. Dit voorkomt dat u het vergeet en helpt u energie te besparen zonder er zelfs maar over na te denken!

2. Sluit uw huis af om koude lucht buiten te houden en warme lucht binnen te houden.

Het breeuwen en het weerstrippen helpen uw huis te verzegelen, waardoor de warme lucht binnen blijft. Dit zijn betaalbare doe-het-zelfmanieren om de energie-efficiëntie te verbeteren en kunnen u ongeveer 7,5 procent op uw energierekening besparen! Ongeveer $240 kan betrekking hebben op het weer strippen van al uw ramen en deuren. Controleer Energy.gov en YouTube voor how-to video’s en tips.

Bovendien, minimaliseren de lucht die ontsnapt door het sluiten van de demper op uw open haard wanneer het niet in gebruik is, en gebruik bad-en keukenventilatoren spaarzaam. Dit kan nog eens 10 procent besparen op uw energierekening.

3. Vervang uw ovenfilters regelmatig

Uw oven of verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van uw energierekening. Door de filters om de drie maanden te vervangen, hoeft uw oven niet zo hard te werken, waardoor u op de lange termijn energie en geld bespaart. Een schoon filter kost ongeveer $20 en kan het energieverbruik met maar liefst 15 procent verlagen volgens het Amerikaanse Ministerie van Energie. Dat betekent nog eens 7,5 procent besparing op uw maandelijkse rekeningen.

4. Zorg voor een pro om uw energie-efficiëntie te testen

Veel nutsbedrijven bieden gratis energie-audits aan, die u kunnen helpen om uit te vinden hoeveel energie uw huis verbruikt en om stappen te ondernemen om de efficiëntie te verhogen. Neem eerst contact op met uw nutsbedrijf of zoek een auditor bij u in de buurt. Volgens Energy.gov kan een energieaudit u manieren laten zien om 5 tot 30 procent op uw energierekening te besparen.

5. Krijg gratis warmte van de zon

De warme zon kan uw huis gratis verwarmen! Hoe meer zonnewarmte, hoe minder uw oven hoeft te draaien. Open overdag de gordijnen van de ramen op het zuiden en westen om uw kamers en oppervlakken te verwarmen. Sluit dan uw gordijnen ‘s nachts om de warmte niet te laten ontsnappen. Dit kan helpen om nog een of twee procent op uw energierekening te besparen in de koudere maanden.

6. Gebruik minder warm water

Verwarmingswater kan volgens het Ministerie van Energie ongeveer 12% van de nutsrekening van een gezin uitmaken. De overheidswebsite heeft vele nuttige suggesties voor het verminderen van uw warm watergebruik, met inbegrip van het verlagen van de temperatuur op de boiler, het nemen van kortere douches, en het kopen van lage-stroominrichtingen (die meestal minder dan $20 kosten).

U kunt ook bezuinigen op waterverwarming door het wassen van veel van uw kleren in koud water. GE Appliances schat dat 75-90% van de energie van een wasmachine wordt gebruikt om het water op te warmen, dus overschakelen op koud kan helpen om uw energierekening te verlagen – en nog steeds effectief zijn in het verwijderen van vlekken en het schoonhouden van kleding!

7. Overschakelen op spaarlampen

Lampen die een ENERGY STAR hebben verdiend, zijn een meer energie- en kostenefficiënte manier om je huis te verlichten. Huishoudens besteden doorgaans 5% van hun energiebudget aan verlichting, maar het vervangen van veelgebruikte lampen door ENERGY STAR-modellen (waaronder enkele halogeengloeilampen, compacte TL-lampen en LED’s) kan u 45 dollar per jaar besparen!

8. Onderhoud van uw apparaten

Het onderhoud van grote apparaten zoals de koelkast, de airconditioning en de wasmachine en droger zorgen ervoor dat ze efficiënt blijven werken. Laag werkende apparaten moeten vaak harder werken, wat kan leiden tot hogere energierekeningen.

In sommige gevallen kan het de moeite waard zijn om te upgraden naar nieuwe energiezuinige apparaten die uw energierekening verlagen. U kunt de energiecalculator van energy.gov gebruiken om een schatting te maken van de jaarlijkse kosten voor het gebruik van verschillende apparaten.

Wees proactief en bespaar op uw energierekening

Deze tips zijn nuttige manieren om uw energierekening te verlagen, maar als u moeite heeft met het bijhouden van hogere winternutsrekeningen, vraag dan uw nutsbedrijf naar een betalingsplan. Veel bedrijven bieden het hele jaar door een plan aan dat de kosten over 12 maanden spreidt.

Als u achterloopt op uw rekeningen en met iemand wilt praten, kan https://www.besteenergieleverancier.com  u helpen uw situatie te begrijpen en een plan te maken om uw doelen te bereiken.

 

Hulp nodig bij
online marketing?