Je website laten ranken in Google

Als u volgend jaar een website in Google wilt ranken kunt u niet voorbijgaan aan het belang van linkbuilding en de noodzaak om een betrouwbare strategie samen te stellen waarmee u veel links (en hoge kwaliteit) kunt verzamelen. Een SEO-strategie (ook wel “SEO-aanpak” of “zoekmachineoptimalisatiestrategie” genoemd) is het proces van het plannen, schetsen en uitvoeren van stappen die zijn ontworpen om de positie binnen zoekmachines te verbeteren. Met andere woorden: een SEO-strategie is het proces dat u volgt wanneer u meer organisch verkeer naar uw site wilt creëren.

Hoe werkt ranking?

Google promoot autoriteitspagina’s naar de top van de ranglijst. Het is dus uw taak om pagina’s te maken die autoriteitspagina’s worden. Hierbij wordt inhoud geschreven die mensen nuttig vinden omdat deze inhoud wordt gedeeld in blogs, Twitter feeds, enzovoort. Na verloop van tijd pikt Google deze autoriteitssignalen op. Deze opwaartse spiraal zorgt voor sterke plaats op de Google-ranglijsten. Er zijn tevens bedrijven die je hierbij kunnen helpen, een SEO bureau streeft naar betere zoekmachine optimalisatie en ranking binnen Google.

Een simpele SEO strategie:

    • 1. Kies trefwoorden die gebruikers naar uw content leiden

Bij zoekmachineoptimalisatie draait alles om trefwoorden. Daarom is zoekwoordonderzoek meestal de eerste stap van elke legitieme SEO-strategie. U kunt eenvoudig zoekwoorden vinden die uw doelgroep zoekt met behulp van Google Suggest. Begin met het typen van een keyword in het zoekveld van Google, en Google zal een lijst met suggesties creëren. Longtail zoekwoorden converteren stukken beter dan short tail zoekwoorden, omdat de zoekintentie van de gebruiker duidelijker is. Ook is de concurrentie op deze zoektermen minder sterk. Hierdoor kun je makkelijker een goede positie innemen in de zoekresultaten. Als laatste punt is het goed om te weten dat de overgrote meerderheid van de ingevoerde zoektermen in de zoekmachine long tail is. Ongeveer 70% van de zoekopdrachten die ingevoerd worden zijn long tail, tegenover 30% short tail.

    • 2. Optimaliseer uw website voor lokale zoekresultaten

De resultaten van Google-zoekmachines veranderen op basis van de locatie. Dit maakt lokale zoekmachine resultaten pagina’s nog belangrijker voor kleine bedrijven zoals cafés, restaurants, fotografen etc. Meer dan de helft van de kleine bedrijven die gebruik maken van SEO (53%) maken gebruik van lokale zoekmachineoptimalisatie om zich te richten op resultatenpagina’s op basis van locatie.

    • 3. Maak uw website mobiel-vriendelijk

Websitebezoekers en Google waarderen goed gebouwde websites die snel nauwkeurige informatie verstrekken. Kleine bedrijven moeten investeren in websites van hoge kwaliteit die snel en mobiel reageren. Google begon met mobile-first indexering in juli 2019. Dit betekent dat Google’s zoekmachine “crawlers”, oftewel bots, die worden gebruikt om website-code te beoordelen om de SEO-waarde te bepalen, nu eerst pagina’s beoordelen zoals ze op mobiele apparaten worden weergegeven. Het is dan ook geen verrassing dat de meeste kleine bedrijven die gebruik maken van SEO (51%) investeren in mobiele-vriendelijke websites.

    • 4. Creëer inhoud van hoge kwaliteit

De inhoud gaat verder dan tekst op de “Over ons” en de startpagina’s van een bedrijf. Kleine bedrijven moeten hoogwaardige, nuttige inhoud voor hun gebruikers creëren om hun SEO te verbeteren. “Hoogwaardige” en “nuttige” inhoud is afhankelijk van de industrie en het publiek van een bedrijf. Kleine bedrijven zijn niet beperkt tot geschreven inhoud in lange vorm. Wanneer u ideeën voor inhoud brainstormt, controleer dan de SERP’s voor de trefwoorden waarop u zich richt. De soorten inhoud die in de resultatenpagina’s verschijnen, geven aan naar welke soorten inhoud uw publiek op zoek is.

    • 5. Bouw een Backlink Profiel

Het terugverdienen van links naar een website is een kernprincipe van effectieve SEO. Succesvolle linkbuilding strategieën vereisen echter een aanzienlijke investering in tijd. Zoekmachines beschouwen links naar een website als een goedkeuring van de inhoud van die website. Hoe meer links u heeft, hoe meer “stemmen” de zoekmachines kunnen gebruiken om uw website te evalueren.

Gebruik van SEO voor E-commerce pagina’s

Mocht deze SEO strategie niet het gewenste resultaat opleveren, dan is het gebruik van E-commerce SEO misschien een goede oplossing. Verkrijg meer omzet, bezoekers en awareness met de inzet van e-commerce SEO. E-commerce SEO is een cruciaal onderdeel van de groei van je webshop. Met e-commerce SEO ben je niet enkel afhankelijk van advertising maar bouw je aan een duurzame groei van je e-commerce platform.

Hulp nodig bij
online marketing?