Hoe YouTube uw niet-videocampagnes in Google Ads kan helpen

Ik heb met veel klanten aan YouTube-campagnes gewerkt en begrijp de tijd en moeite die het kost om een ​​effectieve videoadvertentie te maken. We werken er hard aan om aangepaste video’s te maken die met verschillende doelgroepen spreken, afhankelijk van waar ze zich in de kopers trechter of misschien zelfs daarbuiten bevinden. Ja, we gebruiken deze video’s om effectieve en betaalbare videocampagnes in Google Ads uit te voeren, maar we kunnen ze ook in veel meer advertentie-indelingen op Google Ads gebruiken. Laten we andere manieren bekijken waarop u uw videoadvertenties buiten YouTube kunt gebruiken om zoveel mogelijk waarde uit het platform te halen.

Display netwerk campagnes

Een van de grootste voordelen van het weergeven van YouTube-advertenties is het bereik dat we krijgen om de bekendheid te vergroten. Naast videocampagnes kunnen we onze video’s ook op verschillende manieren in het Display Netwerk gebruiken. Hier zijn enkele manieren waarop u uw huidige video-inhoud op YouTube kunt gebruiken om de displaycampagnes die u mogelijk al uitvoert, te verbeteren.

Lightbox-advertenties

Bij het maken van een displaycampagne met als doel ‘product- en merkoverwegingen’, kunt u aangepaste lightbox-advertenties maken die eigenlijk best leuk zijn om te bouwen. U kunt deze lightbox-advertenties aanpassen met verschillende elementen, zoals afbeeldingen, een detailhandelsfeed van uw Merchant Center, berichten, call-to-action-knoppen, stilering en natuurlijk video’s.

Met een lightbox-advertentie betaalt u volgens een CPE-biedstrategie (cost-per-engagement). Wanneer de advertentie zichtbaar is voor de gebruiker, ziet deze alleen een miniatuurafbeelding. De gebruiker moet zijn muis een paar seconden boven de advertentie houden om de inhoud helemaal te zien. Zodra de advertentie wordt geopend, wordt de adverteerder in rekening gebracht. Alle acties die de gebruiker onderneemt nadat deze zich bezighouden met uw advertentie, zijn gratis. Naast afbeeldingen is een meer gekwalificeerde gebruiker een gebruiker die zich bezighoudt met mijn video’s en deze terugstuurt naar mijn website. Ze hebben niet per ongeluk op mijn display-advertentie geklikt. Ze zweefden erover, verkenden de advertentie, bekeken mogelijk mijn video-inhoud en klikten vervolgens naar mijn website.

Responsieve display-advertenties

Als u uw eigen advertenties niet uploadt naar uw campagnes in het Display Netwerk, moet u een responsieve display-advertentie maken. Deze advertenties zijn niet alleen de standaardweergave-optie, maar worden ook gebruikt in de slimme display-campagnes. Afhankelijk van de middelen die u naar de advertentie uploadt, gebruikt Google machine learning om te leveren wat het als de beste combinatie van middelen beschouwt op basis van eerdere prestatiegeschiedenis. Enkele van de voordelen die Google claimt op hun ondersteuningspagina voor responsieve display-advertenties, zijn tijdsbesparing bij het maken van advertenties, de mogelijkheid om responsieve display-advertenties te gebruiken voor dynamische remarketing en het vergroten van uw bereik in het displaynetwerk wanneer u video toevoegt

Wanneer u een responsieve display-advertentie maakt, moet u ten minste één landschapsafbeelding en één vierkante afbeelding toevoegen. Video’s zijn optioneel, maar aanbevolen. Adverteerders kunnen maximaal vijf video’s toevoegen om te testen. En net als elk ander item in een responsieve display-advertentie, kunt u de prestaties en combinaties van items bekijken wanneer video’s deel uitmaken van de advertentie.

Gmail

Wanneer u een advertentie voor uw Gmail-campagne maakt, moet u ten minste één afbeelding of één video-item selecteren om aan de advertentie toe te voegen (naast een logo-afbeelding). Als je wilt, kun je gewoon een video toevoegen en helemaal geen afbeeldingen gebruiken. En deze video moet natuurlijk van YouTube zijn

Nu denk je misschien: ‘Wacht even. Gebruik je meerdere video’s in je Gmail-advertentie. ”Ja dat ben ik. Je kunt maximaal zeven YouTube-video’s toevoegen aan je Gmail-advertentie als je dat wilt. Afhankelijk van het doel van uw campagnes en afhankelijk van de video-items die u op uw YouTube-kanaal heeft, kunt u verschillende video’s toevoegen om de gebruiker te betrekken. Je videolinks gaan rechtstreeks naar de video-weergavepagina (tenzij dit het hoofditem is), dus zorg ervoor dat je eindschermen aanwezig zijn om de gebruiker buiten het zicht te houden.

Universele app-campagnes

En als we meegaan met de trend van wat u tot nu toe hebt gelezen, ja, we kunnen YouTube-video’s toevoegen aan uw advertenties waarin uw apps worden gepromoot. Net als de voorbeelden die we tot nu toe hebben gezien, is het toevoegen van video’s een optioneel element. Maar hoewel video’s optioneel zijn, moet u weten hoe klein het gebruik van video in deze advertentie is. Google verklaart het volgende in het proces voor het maken van app-advertenties:

“Als u dit veld leeg laat, maakt Google Ads mogelijk een video voor u.”

Google kan dit doen door zowel afbeeldingen die u toevoegt als tekst te maken. Dus als u niet wilt dat Google meer controle neemt, moet u een video-item bij de hand hebben dat een aanvulling vormt op uw app.

En als je denkt dat het toevoegen van zeven video’s aan een advertentie leuk klinkt, wil je meteen beginnen met het weergeven van enkele universele app-advertenties. We kunnen maximaal twintig video’s toevoegen aan onze app-advertenties. Ja. Twintig! Waarom zou je zoveel video’s willen voor één advertentie? Google legt het nogmaals uit.

“Als u een YouTube-video invoert, maakt Google Ads ook videoadvertenties voor u met de video die u invoert”

Dus in dit geval, hoe meer video’s u toevoegt, hoe meer videoadvertentievarianten u mogelijk moet hebben om uw app te laten zien. Dit is een situatie waarin we de variëteit kunnen omarmen. Hoe meer video’s je hebt, hoe groter de kans dat je gebruikers niet steeds dezelfde videoadvertentie irriteert.

Zoeknetwerkcampagnes

Zoektypen blijven veranderen. We kunnen er niets aan doen. Hoewel zoekwoorden nog steeds belangrijk zijn, is er een duidelijke focusverschuiving naar doelgroepen. Inzicht in gebruikersacties en gedrag kan een grote troef zijn om te begrijpen wat uw gebruikers eigenlijk willen doen. Paginabezoekdoelgroepen kunnen nog steeds werken. Ik gebruik ze nog steeds in mijn accounts. Maar voor mij is iemand die zich bezighoudt met mijn video’s of meerdere video’s bekijkt op mijn YouTube-kanaal een waardevoller doelwit. In de tool voor doelgroepbeheer in Google Ads kunnen we al een verscheidenheid aan doelgroepen maken met onze videocampagnes

Ik gebruik deze doelgroepen graag op twee manieren.

1.      Target deze gebruikers afzonderlijk in RLSA-campagnes. Gebruikers die al een video hebben bekeken, een video leuk vonden of erop hebben gereageerd, zijn al bekend met uw merk. Als je een voldoende groot publiek hebt uit videoweergaven, kun je deze gebruikers anders aanspreken. Vooral als ze deel uitmaken van verschillende YouTube-gebruikers.

2.      Breng bodaanpassingen aan voor deze doelgroepen. In veel van mijn accounts in het verleden hebben gebruikers die mijn video hebben gezien (organisch of als een advertentie) en vervolgens terugkomen en zoeken naar mijn merknaam, een hogere conversie ontvangen. Ik geef er de voorkeur aan om hoger te bieden op het publiek van mijn YouTube-gebruikers om ervoor te zorgen dat ze de meeste bekendheid krijgen als gebruikers terugkomen en converteren. Dat gezegd hebbende, voeg ik YouTube-gebruikerspubliek toe als

optimalisatiedoelgroepen aan al mijn campagnes als ze op geen enkele manier worden gebruikt om alleen RLSA te targeten. Zelfs als ik mijn biedingen liever niet wijzig, kan ik nog steeds zien hoe mijn YouTube-prestaties van invloed kunnen zijn op betaald zoekverkeer. Hoewel dit je geen volledige zoekimpact laat zien, vooral omdat we geen impact via andere kanalen kunnen zien, krijgen we op zijn minst enig bewijs over de waarde van YouTube naast directe conversies.

YouTube is waardevoller dan je denkt

Hopelijk zie je hoe YouTube meer kan helpen dan alleen je videocampagnes. Of u nu op zoek bent naar nieuwe advertenties om te testen of manieren om uw huidige campagnes te stimuleren, het antwoord zou al in uw accounts kunnen zitten. Begin met het testen van YouTube-advertenties in je andere campagnes en zie hoe prestaties kunnen veranderen.


Opinions expressed in this article are those of the guest author and not necessarily Search Engine Land. Staff authors are listed here.


 

About The Author

Dit artikel is geschreven door Joe Martinez en vertaald van Search Engine Land

Hulp nodig bij
online marketing?