Hoe pas je marketing voor Poolse bedrijven toe?

polen marketing

Het opzetten van een bedrijf in Polen is meer dan alleen kosten en procedures. Het is meer culturele acclimatisatie dan rekenvaardigheid. Het is ervoor zorgen dat uw product of dienst past bij de neigingen en eigenaardigheden van een land; het vinden van een manier om uw bedrijf te culturaliseren om dezelfde resultaten te oogsten die uw bedrijf in eigen land heeft bereikt. Dit wordt bereikt door middel van een eenvoudige stap: effectieve marketing in Polen.

De marketing van uw bedrijf op inheemse bodem is een kunstvorm op zich; een poging om het in Polen te doen is een wonder. Landen mogen dan wel heterogener worden, maar de fundamenten van een cultuur wijken zelden af van wat dan ook: hun gevoeligheden, tradities, humor, discoursen, protocollen zijn in wezen onveranderlijk en hardnekkig onaangepast. Daarom moet de identiteit van uw product of dienst naadloos aansluiten bij een natie, en niet andersom, met de schoen op de mouw, in de hoop het beste te bereiken.

Reclame en verkoopbevordering in Polen

Als u uw bedrijf in Polen uitbreidt, wordt televisiereclame gezien als de meest effectieve media in de geavanceerde consumentenmarkt van het land. Gezien in vrijwel elk huis in Polen, wordt televisie beschouwd als belangrijk voor zowel consumentengoederen als het ontwikkelen van een bedrijfsimago voor een verscheidenheid aan goederen en diensten.

De kosten van televisiereclame zijn de afgelopen jaren sterk gestegen in lijn met de vraag. Radio is een alternatief en een goedkopere vorm van reclame als u een nieuw bedrijf in Polen opzet. Er zijn meer dan 200 lokale zenders en 5 exploitanten die op nationaal niveau uitzenden. Er is ook een verfijnde pers in Polen, met nationale kranten, zoals Rzeczpospolita, een aantal vakbladen, en een gevestigde geclassificeerde reclamecultuur. De prijsstelling wordt gezien als de belangrijkste factor voor het succes van producten, maar ook de after-sales service is erg belangrijk.

Het internet wordt gezien als een belangrijk medium om de consument te bereiken, met een groot aantal Poolse bedrijven die online producten kopen en verkopen.

Wat de verkoopbevordering betreft, wordt Polen beschouwd als zeer regionaal, met stadsbewoners die over het algemeen welvarender zijn dan mensen die op het platteland wonen. Het is belangrijk om aanwezig te zijn op de markt en voor het sluiten van een overeenkomst is meestal een persoonlijke ontmoeting nodig. Er zijn een aanzienlijk aantal instanties die buitenlandse investeerders kunnen helpen bij het opzetten van een nieuw bedrijf in Polen. Als het eerste contact met een Pools bedrijf wordt gelegd, is het aan te bevelen dat het contact in het Pools is en dat de prijzen in zloty (de Poolse munt) zijn.

Culturele gevoeligheid

Culturele gevoeligheid en begrip van het protocol is van het grootste belang voor een effectieve marketing. De fijne kneepjes van een natie, haar overtuigingen, zelfs haar bijgeloof, kunnen uw bedrijf maken of breken. Ken de markt; dompel je onder in de markt. Ga er nooit van uit dat uw marketingstrategie in het buitenland kan worden getransplanteerd. Er is slechts een kleine kans dat de taal goed zal vertalen. Anglobalistische landen kunnen gevoelig zijn, maar als uw product of dienst speelt op een typisch Brits kenmerk of grapje is de kans groot dat het niet goed wordt ontvangen.

Net als in andere landen moet u niet op dezelfde bandlijnen of gimmicks letten. Tenzij ze perfect tijdelijk zijn, kan uw product of dienst eronder lijden, vooral als het gebaseerd is op humor.

Tenzij u er zeker van bent dat uw product of dienst zichzelf kan verkopen op inheemse verdiensten, is het waarschijnlijk verstandig om de verkooppunten te herzien voor een buitenlandse markt. Maar zoals altijd kan alleen uw eigen onderzoek dit concluderen.

Er zijn verschillende belangrijke culturele kenmerken, die een bedrijf dat zich uitbreidt naar Polen zou moeten erkennen. Identiteit wordt bijvoorbeeld gezien als een belangrijk onderdeel van de Poolse cultuur. Na eeuwen van invasie zijn de Polen trots op hun autonomie en culturele identiteit. Polen is ook een gezinsgerichte samenleving, waar vertrouwen, eerlijkheid en hechte vriendschappen overkomen in het bedrijfsleven. Polen is ook een van de meest devote rooms-katholieke samenlevingen in Europa en handhaaft de tradities zoals het huwelijk.

Hulp nodig bij
online marketing?