Hoe lang duurt het om een website te bouwen?

webdesign

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen van potentiële klanten is, hoe lang zal mijn project duren? Wat ze meestal van ons te horen krijgen is: nou, dat hangt ervan af. Meestal hebben we meer details over het project of een specifieke briefing nodig om de benodigde tijd in te schatten.

Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden wanneer u uw website laat bouwen. Dus, van de eerste stadia van het plannen en bedenken wat u op uw site wil hebben tot een complete website die klaar is om live te gaan. Hoe lang duurt het eigenlijk? Wij bespreken het.

Het is niet zo eenvoudig.

Web design projecten variëren in lengte. Wij weten dat elk project anders is, dit is waarom we elk project behandelen met een op maat gemaakte aanpak en een gedetailleerd plan gemaakt naar de specificaties.

We kunnen wel zeggen, dat een gemiddeld web design & development project, volgens ons proces en tijdige feedback van de klant minimaal 12 weken tot 14-16 weken zal duren, afhankelijk van de eisen.

Dus waar hangt het van af?

Er zijn een paar factoren die zullen bepalen hoe lang uw website project zal duren. Minder pagina’s en minimale functionaliteit zal ons altijd minder tijd kosten om te ontwikkelen dan een grotere site map met zwaardere animaties of complexe integraties. Of misschien wilt u dat we eerst werken aan het opfrissen van uw merk en uitgebreid SEO onderzoek doen?

De meeste punten die invloed zullen hebben op de duur van het project zijn:

 • Site map/aantal pagina’s.
  Hoe groot moet je website zijn en hoeveel op maat gemaakte pagina’s moeten we ontwerpen?
 • De complexiteit van functies en integraties
  Zijn er specifieke technische vereisten (d.w.z. moet uw website meertalig zijn, heeft u een speciaal CRM-platform dat geïntegreerd moet worden, etc.)?
 • Ontwerpeisen
  Heeft u al een ontwikkeld merk en duidelijke merkrichtlijnen of is dit iets waar u ons ook aan wilt laten werken?
 • Teksten
  U zult waarschijnlijk wat tijd nodig hebben om uw content strategie te bepalen en de exacte boodschap die u op uw website wilt plaatsen te bedenken. Dit kost nu eenmaal tijd.

Het proces

Op dit punt vraagt u zich misschien af waarom 12 weken en wat er precies gebeurt gedurende deze periode. Wij van smoop kunnen deze vraag makkelijk voor u beantwoorden. Bent u geinterresserd om een professioneel webdesign bureau in te schakelen die gefocust is op website ontwikkeling? Dan raden wij pro-dedicated aan.

Week 1: Kick-off & ontdekking

Dit is het moment waarop we u, uw bedrijf en het project waar we aan gaan werken leren kennen. We organiseren en zetten alles op de juiste manier op, zodat we een solide basis hebben en een gemeenschappelijk begrip van de doelen voor de komende 3 maanden.

Week 2: UX Ontwerp

Nadat we alle belangrijke informatie hebben verzameld, is het tijd voor ons om te werken aan het skelet van uw toekomstige website. Dit is het moment waarop we ons richten op de gebruikers en hun ervaring, hoe we willen dat hun journeys eruit zien en wat de doelen zijn die we willen dat ze bereiken.

Week 3-4: UI Ontwerp

User Interface design is wanneer het visuele deel van uw website tot leven komt. Dit is waar we uw merkrichtlijnen en onze designexpertise toepassen op het project. Aan het eind van deze fase leveren wij u een interactief design prototype dat alle eerder overeengekomen templates bevat en nemen uw feedback.

Dit is ook een deel van het project dat per klant kan verschillen, omdat we rekening moeten houden met hun specifieke eisen en de tijd die ze nodig hebben om feedback te geven.

Hier kunt u alles lezen over de elementen van UI design.

Week: 5-10: Web Ontwikkeling

Zodra het ontwerp is afgetekend, gaan we starten met bouwen! We bouwen uw nieuwe website precies zoals het is afgetekend in de ontwerpfase zodat het naar wens zal zijn.

Week 11-12: QA & Testen

Nu de website klaar is, is het tijd om het te testen. We kijken ernaar of alles goed werkt en overleggen wat u van uw website vindt. Hier laten we één geconsolideerde feedbackronde toe en geven we u de tijd om de teksten af te ronden (wanneer u ervoor kiest om deze zelf aan te leveren).

Week 12: live gaan

Daar zijn we dan! Laten we de champagne opentrekken en het vieren dat uw website af is!

Hulp nodig bij
online marketing?