Hoe laat u een verhuizing goed verlopen?

een verhuizing organiseren

Op z’n zachtst gezegd kan verhuizen stressvol zijn.

Er is zoveel planning en coördinatie te doen. Je moet ook de plaats die je thuis noemt loslaten. Verandering kan altijd moeilijk zijn, dus verlies niet uit het oog wat bewegen geweldig kan maken. Kijk vooruit naar de nieuwe mogelijkheden die uw volgende verblijf mogelijk maakt en beslis hoe u uw nieuwe huis gaat inrichten.

Misschien is de locatie die je achterlaat wel van je toevluchtsoord naar een andere plek gegaan om je hoed op te hangen, en is het tijd om de dingen door elkaar te halen. Misschien heeft je volgende huis, appartement of appartement wel kenmerken die je niet kent, zoals een balkon of patio. Zie het als een kans om je stempel te drukken.

Wat uw situatie ook is, hier zijn vijf tips voor het inrichten van uw aankomende woning.

1. 1. Spullen wegdoen

Garageverkoop kan een geweldige manier zijn om overtollige spullen te snoeien voor een verhuizing. Garageverkoop kan een geweldige manier zijn om overtollige spullen te snoeien voor een verhuizing.
Verhuizen is altijd een geweldige kans om terug te schalen op de vreemde spullen die de neiging hebben om ons leven (en onze huiskamers) over te nemen.

Hoewel we niet zeggen dat al uw huisartikelen de beroemde test van Marie Kondo van “vonkende vreugde” moeten doorstaan, hebt u waarschijnlijk wat rommel verzameld die zou kunnen staan om te gaan. Als u deze spullen naar uw nieuwe huis brengt, zult u zich verplicht voelen om een plek te vinden waar u ze kunt neerzetten, zelfs als ze niet natuurlijk in de nieuwe ruimte passen.

Neem zorgvuldige metingen van uw nieuwe huis om te weten wat er past en denk er goed over na welke stukken in de nieuwe omgeving zullen botsen. Voordat u verhuist, zet u alles wat niet past overboord. Leer meer over hoe u zich kunt ontdoen van onnodige meubels.

2. 2. Uw regels

Je kent jezelf beter dan welk tijdschrift dan ook. Begin niet met een vooringenomen idee van het perfecte huis als je jezelf er niet in kunt verbeelden.

Begin met wat je nodig hebt en wilt vanuit je ruimte. Breng dan de schoonheid in die droom naar boven. Als je een sociale vlinder bent die er goed in slaagt haar gasten te verwennen met wijn en een sprankelend gesprek, kan het een grote misstap voor je zijn om een mooie salon te creëren rond een gigantisch elektronisch entertainmentsysteem. Je kunt niet het leven van iemand anders leven, en je huis zou je niet moeten pushen om dat te doen.

Ongetwijfeld zijn sommige van de belangrijkste stukken in uw bestaande meubelcollectie al opgezet om uw unieke levensstijl te maximaliseren. Van piano’s tot biljarttafels, wij kunnen u helpen met het verplaatsen van die speciale items.

3. Maak het gemakkelijk voor uzelf

Je hebt je spullen al gesnoeid in het verpakkingsproces. Weersta de drang om alles meteen te vullen. Er zijn duidelijke voordelen verbonden aan een minimalistische stijl.

De voorwerpen die voor u het meest betekenen, zullen meer opvallen. U zult ook meer flexibiliteit hebben om uw decor aan te passen op basis van het seizoen, of zelfs van jaar tot jaar. Als je het eenvoudig houdt, heb je meer flexibiliteit.

Als bonus zal het opzetten van uw nieuwe woning eenvoudiger en gemakkelijker zijn als u minder spullen verplaatst. Lees meer over onze speciale service voor snellere, kleine verhuizingen.

4. 4. Vertraag niet

Het heden is alles wat we hebben.

Als je wacht tot morgen om je reserve slaapkamer te schilderen, laten we het dan onder ogen zien: Je zult die kamer nooit schilderen. Na verloop van tijd zul je er mee leren leven, maar je zult er altijd aan denken hoeveel beter het er in de perfecte schaduw zou uitzien die je hebt uitgezocht.

Voordat u uw vloerkleden uitrolt of uw boeken op de plank legt, zorgt u voor de meer arbeidsintensieve verbeteringen die u wilt doorvoeren.

5. 5. Ga zo door

Van tijd tot tijd heeft alles een opfrisbeurt nodig. Je nieuwe huis is een leeg doek, maar je zult nooit stoppen met het herzien van het leven dat je daar leeft. Maak regelmatig tijd vrij om de balans op te maken. Ruim de rommel op, neem contact op met uzelf om te beslissen of uw omgeving nog steeds voldoet aan uw behoeften, en plan nieuwe verbeteringen.

Om de volgende stap in uw reis te plannen, zoekt u professionele, betrouwbare verhuizers en inpakkers bij u in de buurt door uw lokaal verhuisbedrijf  op te zoeken.

Als het tijd is om te verhuizen, wilt u misschien niet alles in uw huidige huis meenemen. Misschien wilt u het meubilair opnieuw inrichten en accenten leggen die beter aansluiten bij het ontwerp van uw nieuwe woning. Misschien wilt u uw verhuizing kleiner houden en een aantal items achterlaten die functioneel zijn, maar niet bijzonder geliefd. Het maakt niet uit waarom u de meubels die u niet nodig hebt voor uw verhuizing wilt verwijderen, dit advies kan u helpen om dit snel en met minimale inspanning te doen.

Een patio vol met stoelen, tafels, parasols, etc. Wat doet u met uw terrasmeubilair als uw nieuwe huis geen patio heeft?
Weggevertjes en donaties.

Als u in een groot metrogebied woont, kunnen er ook buurt- of stadsbrede liefdadigheidsgroepen zijn die donaties accepteren en zelfs artikelen afhalen. Als u wilt dat uw meubilair naar een zeer lokaal doel gaat, overweeg dan om de donatie van meubilair in uw stad op te zoeken.

Rendement op uw investering

Hoewel u misschien niet 100% van wat u aan uw meubels heeft uitgegeven terugkrijgt, kunt u vaak wel iets terugkrijgen – en een beetje geld binnenhalen om bij te dragen aan de kosten van de verhuizing – door uw spullen te verkopen. U heeft een aantal opties als het gaat om de verkoop, waaronder:

Werken met een lokale consignatiewinkel. Als u oudere of meer unieke stukken heeft, kunt u deze misschien ook verkopen aan een vintage- of antiekwinkel. Houd er rekening mee dat consignatiewinkels meestal alleen een uitbetaling aanbieden als het item verkoopt, dus dit kan meer een langdurige situatie zijn dan een snelle toegang tot contant geld.

Het aanbieden van items online. Directe verkoop van persoon tot persoon is eenvoudig, in ieder geval wanneer potentiële kopers niet verwachten dat u een item gratis aan hen levert of blijft afdingen op de prijs. U hebt de macht om deze beurzen te beheren, uw eigen prijzen te bepalen en te kiezen hoe en waar u kopers kunt ontmoeten.

Het hosten van een werfverkoop. Werfverkoop is een makkelijke manier om meubels en allerlei andere zaken die u kwijt wilt, te verkopen. Hoewel u het evenement moet adverteren en geen verkoop kan garanderen, is het een goede manier om een breed scala van uw eigendommen te koop aan te bieden voordat u overgaat tot het schenken ervan.

Soms is de makkelijkste manier om te verhuizen het wegwerken van dingen die u niet meer nodig heeft. Neem vandaag nog contact op met de deskundige verhuizers en inpakkers van Atlas voor hulp bij het brengen van die echt onmisbare spullen naar uw nieuwe woning!

Hulp nodig bij
online marketing?