Hoe kies je een uitvaartcentrum?

uitvaartcentrum kiezen guestpost

Misschien is je geliefde komen te overlijden en moet je snel een begrafenisonderneming vinden. Of je hebt besloten om een uitvaartcentrum voor jezelf te kiezen lang voordat het nodig is, om je familie de moeite te besparen om deze beslissing te nemen, terwijl je rouwt en tijd dringt.

Als u in het verleden gebruik heeft gemaakt van een uitvaartcentrum, ga er dan niet automatisch vanuit dat dit de beste keuze is. Zonder de prijzen en diensten te vergelijken, kunt u niet zien of hun tarieven redelijk zijn, of dat u generatie na generatie te veel heeft betaald.

Gebruik deze stap-voor-stap gids om u te helpen de beste uitvaartverzekering voor u en uw gezin te vinden. Door verstandig te leren kiezen, kunt u honderden of zelfs duizenden euro’s besparen en uw algehele tevredenheid over de diensten die u ontvangt verbeteren.

1. Raadpleeg uw familie en beslis over een budget

Hebben u en uw familie een budget besproken en een bedrag vastgesteld dat voor u betaalbaar is – dat u bereid en in staat bent om zonder problemen uit te geven? Winkelen voor een begrafenis zou moeten zijn als het doen van een grote aankoop – u weet wat u zich kunt veroorloven voordat u gaat winkelen. Maak niet de fout om een begrafenis te kopen zoals veel mensen dat doen: de prijs van de begrafenisondernemer accepteren en dan op zoek gaan naar het geld.

Stel uw familie enkele specifieke vragen. Hebben ze voorkeuren over het soort definitieve regeling? Als u van plan bent voor een geliefde, heeft hij of zij dan schriftelijke instructies achtergelaten? Zijn de afspraken bij een bepaalde begrafenisondernemer al vooruitbetaald, misschien jaren geleden? Ga op zoek naar documenten die u kunnen helpen bij het nemen van beslissingen voordat u verder gaat.

2. Leer over uw begrafenisrechten

Bekijk vervolgens uw rechten als begrafenisondernemer. In het kort, de Federal Trade Commission’s Funeral Rule bevestigt uw recht op:

Prijsinformatie te krijgen via de telefoon
Ontvang een schriftelijke, gespecificeerde prijslijst bij uw bezoek
Koop alleen de goederen en diensten die u wilt
Kies ervoor om geen balseming te hebben

Gebruik een alternatieve container in plaats van een kist voor de crematie
Het uitvaartcentrum voorzien van een kist of urn die elders is gekocht zonder extra kosten.
Ontvang een schriftelijke verklaring nadat u hebt besloten wat u wilt, maar voordat u betaalt

3. Weeg uw prioriteiten af

Vraag jezelf af: Hoe belangrijk is een geschikte locatie? Heeft u liever de nabijheid van uw huis, de plaats van de eredienst of de begraafplaats? Is de prijs een kritische factor? Hoe flexibel is uw budget? Als u of uw familie in het verleden een uitvaartbedrijf gebruikte, hoe tevreden was u dan? Heeft u speciale religieuze of culturele eisen? Wilt u een bezichtiging of een dienst, heeft u een grote faciliteit nodig met ruime parkeergelegenheid, hoogtechnologische videoschermen of toegankelijkheid voor mindervaliden? Of is eenvoud uw eerste prioriteit?

Als zowel de prijs als de locatie belangrijk zijn, vergeet dan niet dat de meeste uitvaartcentra 20 tot 30 mijl zullen afleggen om de overledene zonder extra kosten op te halen. Als het uitvaartcentrum geen ontmoetingsplaats voor de familie zal zijn, waarom zou u dan de plaats kiezen die het dichtst bij uw huis ligt? Wat is een betere besparing van $1.000 of 15 minuten rijtijd?

4. Kies het type regeling

Je zou je lichaam kunnen doneren aan een medische school voor onderzoek, wat in sommige gevallen geen kosten met zich meebrengt voor de overlevenden.
Andere zeer economische keuzes zijn “directe crematie” of “directe begrafenis” zonder balseming of visitatie.
Je zou een begrafenisdienst thuis kunnen overwegen…

Groen, of natuurlijke begrafenis, in een lijkwade of eenvoudige doos, kan zeer betaalbaar en milieuvriendelijk zijn.
Misschien geeft u de voorkeur aan een traditionele aardse begrafenis met balseming, visitatie en een uitgebreide begrafenisplechtigheid.
Wat u ook beslist, schrijf uw wensen in detail op. De keuze van het arrangement is de grootste factor in het bepalen van de beste en meest redelijk geprijsde uitvaartcentrum voor uw behoeften.

5. Vraag een lijst aan en vergelijk de prijzen

Neem eerst contact op met uw lokale Begrafenisondernemersbond om te zien of zij een overzicht hebben van de prijzen in uw omgeving. Als dat het geval is, controleer dan het kostenbereik van het door u gekozen arrangement en kies een aantal betaalbare uitvaartcentra. U kunt een enorm prijsverschil vinden voor dezelfde optie, dus het doen van een kostenvergelijking kan u enkele duizenden dollars besparen. Vaak bieden degenen die gespecialiseerd zijn in crematie de laagste prijzen voor die dienst, maar niet altijd.

Als u geen prijsonderzoek kunt vinden, kijk dan online of in het telefoonboek voor begrafenisondernemers. Bel vijf of zes en krijg hun prijzen voor het door u gekozen arrangement; vraag misschien ook naar de kist- en urnenprijzen. Als een bepaalde begrafenisondernemer niet meewerkt, kruis hem dan van uw lijst af. Passen de kosten binnen uw budget? Zo niet, dan moet u misschien een meer betaalbare regeling overwegen, verder kijken dan uw directe omgeving voor lagere prijzen, of extra kosten zoals balseming of visitatie elimineren.

6. Beperk uw keuzes

Hou rekening met je persoonlijke prioriteiten, doe verder onderzoek. Bezoek de websites van de uitvaartcentra. Vraag uw familie, vrienden en collega’s naar hun ervaringen met een van uw keuzes. U kunt ook online klantbeoordelingssites bekijken of uw lokale uitvaartconsumenten vragen.

Hulp nodig bij
online marketing?