Hoe bescherm je je gezond verstand tijdens de quarantaine?

Ik weet zeker dat je dit thuis leest en alles al een sleur is geworden. Elke dag is hetzelfde als de vorige en als je echt eerlijk naar jezelf bent, heb je constant het gevoel dat je nu iets productiever zou moeten doen. Laten we het erover eens zijn, dat dit het beste scenario is. We hopen dat jij en je familie veilig en gezond zijn en dat verveling het monster is waar je nu mee te maken hebt. Als dat zo is, lees dan verder en kijk wat je daadwerkelijk kunt doen om je eigen geestelijke gezondheid te beschermen. Als je kinderen hebt, dan gelden sowieso hele andere regels en sta je weer voor hele andere problemen (grapje).

• Houd de vinger aan de pols. Blijf in contact met de buitenwereld. Als je thuis een slechte ontvangst hebt, regel het dan en koop een repeater. Doe gewoon wat nodig is, zodat je mensen gemakkelijk kunt bereiken en andersom. Een goede GSM signaal versterker werkt zonder storingen en verhoogt het signaal binnenin tot volle 4-5 streepjes.
• Als jet thuis werkt, zorg dan dat je voldoende pauzes neemt. Soms kan het allemaal te veel worden, zeker als er ook nog een gezin rondloopt. Je bent waarschijnlijk niet gewend om al je tijd thuis door te brengen. Maar dat is tijdelijk en binnenkort komt je normale leven weer op gang.

• Stort je op je hobby’s. In het geval dat je nu niet werkt en door je nieuwsfeed op sociale media scrolt, stop er dan gewoon mee. Ik zeg niet dat je de hele tijd iets superproductief moet doen en Dikke pillen moet lezen, maar stop alsjeblieft met scrollen op je telefoon. Dat heet gewoon je ogen beschadigen. Je hebt toch hobby’s? Pak die weer op en hou je daarmee bezig. Nogmaals, het hoeft niet productief te zijn, het moet gewoon leuk zijn. Vind je het leuk om te lezen? Geweldig! Als je het leuk vindt om te tekenen, ga je gang. Alles wat binnenshuis kan worden gedaan is goed. Breng anderen of jezelf niet in gevaar, al dan niet opzettelijk!

• Sport. Dit is een must. Als je normale dagelijkse leven enige vorm van beweging met zich meebrengt, dan is het nu tijd om het gebrek daaraan te compenseren. En het is ernstiger dan je denkt. Je mentale gezondheid hangt sterk af van je fysieke gezondheid. En om gezond te blijven, hebben we beweging nodig. Zoveel mogelijk. Tijdens de quarantaine betekent dat dat je thuis moet trainen. Je hoeft niet elke dag uren te trainen, en ook geen dure apparatuur aan te schaffen. Gelukkig zijn er online talloze trainingen te vinden. Als je van dansen houdt, is dat een grote stressverlagende factor en je hoeft niet op een feestje te zijn om helemaal los te gaan!

• Heb geduld met jezelf en je geliefden. Het is nu moeilijk voor iedereen. En, laten we eerlijk zijn, het is waarschijnlijk niet zo erg als je dit leest. Wees niet te hard voor jezelf en verwacht niet te veel. Als je denkt “ik had mijn scriptie al af kunnen ronden”, of “ik had Spaans kunnen leren”, dan is dat waarschijnlijk niet op het juiste moment, en het menselijk brein werkt niet op die manier. Je moet je ontspannen in iets productiefs. Verwacht geen urenlang briljant werk of een nieuwe skill in minder dan een week. Doe het stap voor stap en je zult de resultaten zien! Zorg ervoor dat je begint met een kleine inzet en bouw dan je weg op naar grootsheid!

Wees geduldig met je familie. Als je nu al je echtgenoot wilt vermoorden, is het een goed idee om dingen uit te praten. Je brengt waarschijnlijk veel meer tijd samen door dan je normaal zou doen, en de woede betekent niet dat je niet meer van je echtgenoot houdt. Het betekent alleen dat je elk je ruimte en stille tijd nodig hebt, wat absoluut normaal is en je kunt dat met minimale inspanning regelen. Wat de kinderen betreft, ze hebben je tijd nodig, het is waar, maar laten we eerlijk zijn, ze gaan tegenwoordig wat meer tekenfilms kijken en dat is ook goed. Haal diep adem. We zijn geen superhelden. En het gaat niet perfect zijn.

We hebben allemaal bewustzijn, begrip, saamhorigheid, liefde en een beetje geluk nodig. Dus blijf veilig, bescherm de mensen om je heen en vergeet niet om af en toe te glimlachen!
How to protect your sanity during the quarantine

Hulp nodig bij
online marketing?