Hoe behang ophangen?

schilderen

We weten dat het leven druk kan zijn en dat het alledaagse de overhand kan nemen, dus willen we het u gemakkelijk maken om met die renovaties aan de slag te gaan.

Aangezien 81% van ons het ermee eens is dat ons interieur ons humeur beïnvloedt, is het nu de perfecte tijd om aan de slag te gaan met die decoratieprojecten. Als je huis er op zijn best uitziet, voel je je ook op je best. Daarom heeft maar liefst 86% van ons een doe-het-zelfproject ondernomen tijdens de lockdown.

De Internationale Behangweek is de perfecte kans om je ruimte te verfraaien. Met een enorm scala aan stijlen en materialen, van normaal behang tot renolvlies zodat je echt je persoonlijkheid in elke kamer kunt leggen. We hebben tips, trucs en inspiratie om je te helpen van je huis de perfecte plek te maken om meer herinneringen te maken.

Er zijn een aantal taken die u moet uitvoeren voordat u uw behang ophangt. Bekijk onze lijst om ervoor te zorgen dat uw muren helemaal klaar zijn voor het behangen. Met deze gids krijgt u de best mogelijke afwerking en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan tijdens het project.

Heeft u bestaand behang verwijderd?

Als u dit doet, krijgt u een gladde afwerking en voorkomt u luchtbellen en vouwen wanneer u het nieuwe behang ophangt. Onze gids voor het verwijderen van behang helpt u hierbij.

Zijn uw muren pas geschilderd?

Zo ja, heeft u ze verzegeld met muurverzegeling? Het aanbrengen van wall sealer, ook wel bekend als muurverf, verzegelt het poreuze oppervlak van de muur en verbetert de hechting van het behangplaksel. Het helpt ook bij het verschuiven van het behang, wat handig is wanneer u patronen op elkaar afstemt of wanneer u het behang ophangt op lastige plaatsen zoals raamsparingen.

Heeft u de muren met behangpapier bekleed?

Door renolvlies op te hangen voorkomt u dat het nieuwe behang krimpt wanneer het wordt opgehangen, wat leidt tot kieren tussen de lengten papier. U kunt ook behangpapier ophangen als uw muren vlekken of kleine onvolkomenheden in het oppervlak hebben, omdat dit helpt deze te verdoezelen.

Heeft u genoeg behang?

Met onze behangcalculator kunt u schatten hoeveel behang u nodig heeft voor uw project. Meet de hoogte en lengte van de muren die je wilt behangen en meet ook de ramen en deuren – de calculator doet de berekeningen voor je. Houd rekening met extra kosten voor verspilling. Wij adviseren 10% extra, en ongeopende rollen kunnen worden geretourneerd (zie voorwaarden). Houd ook rekening met extra kosten als u papier gebruikt met een groot herhalend patroon – de patroonherhaling staat meestal vermeld op het etiket van de rol of de productinformatie.

Hebben alle rollen behang hetzelfde batchnummer?

Zorg ervoor dat alle rollen hetzelfde partijnummer op het etiket hebben, want de kleuren en in sommige gevallen ook de afwerking kunnen per partij verschillen.

Heeft u gepland hoe u het behang gaat ophangen?

Wij raden aan het behang verticaal op te hangen, tenzij het patroon vereist dat het horizontaal wordt opgehangen. Als u het behang over voeringpapier heen hangt, hangt u het in de tegenovergestelde richting van het voeringpapier, zodat de naden niet op dezelfde plaats vallen en er geen rimpels ontstaan.

Heeft u bevestigingen aan de muren?

Zo ja, schroef dan de bevestigingen los voordat u gaat behangen en laat de pluggen op hun plaats. Markeer de positie van elk plugje door een luciferstokje (met afgebroken kop) in het plugje te duwen. Laat het een beetje uitsteken, zodat u het gat kunt vinden en later opnieuw kunt gebruiken.

Hulp nodig bij
online marketing?