Handelen in aandelen tips

In dit artikel geven we een aantal tips wanneer u wil gaan starten met het handelen in aandelen. (Dit is geen financieel advies). 

Miljoenen neofieten proberen elk jaar hun hand uit te steken in het aandelenmarkt, maar de meesten die houden er geen cent aan over. De meerderheid van de mensen die falen hebben één ding gemeen – Ze hebben de basisvaardigheden die nodig zijn om de kansen in hun voordeel te kantelen niet onder de knie. Als men echter voldoende tijd neemt om ze te leren, dan zijn ze goed op weg om hun kansen op succes te vergroten.

De wereldmarkten trekken speculatief kapitaal aan zoals motten naar een vlammenzee, waarbij de meesten geld naar aandelen gooien zonder te begrijpen waarom de prijzen hoger of lager bewegen. In plaats daarvan jagen ze achter hoge winsten aan, doen ze binaire weddenschappen en zitten ze aan de voeten van goeroes, zodat ze beslissingen kunnen nemen die geen zin hebben. Een beter pad is om te leren hoe de markten te verhandelen met vaardigheid en autoriteit.

Begin met een zelfonderzoek dat je relatie met geld onder de loep neemt. Zie je het leven als een strijd, met harde inspanningen die nodig zijn om elke euro te verdienen? Gelooft u dat persoonlijk magnetisme de rijkdom van de markt naar u toe zal trekken op dezelfde manier als het in andere levensdoelen doet? Meer onheilspellend, heeft u regelmatig geld verloren door andere activiteiten en hoopt u dat de financiële markten u vriendelijker zullen behandelen?

Wat u ook gelooft, de markt zal die interne visie waarschijnlijk steeds weer versterken door winsten en verliezen. Hard werken en charisma ondersteunen beiden financieel succes, maar verliezers in andere geledingen van het leven zullen waarschijnlijk veranderen in verliezers in het handelsspel. Raak niet in paniek als dit klinkt als u. Ga in plaats daarvan zelf uitvinden hoe het werkt.

Als je eenmaal je gedachten op het rechte pad hebt, kun je beginnen met het leren handelen, te beginnen met deze vijf basisstappen.

1. Open een handelsrekening

Sorry als het erop lijkt dat we het voor de hand liggende zeggen, maar je weet maar nooit (denk aan de persoon die alles heeft gedaan om zijn nieuwe computer op te zetten, behalve om hem aan te sluiten). Zoek een goede online effectenmakelaar en open een effectenbemiddelingsrekening. Zelfs als u al een persoonlijke rekening heeft, is het geen slecht idee om een professionele handelsrekening apart te houden. Maak kennis met de rekeninginterface en profiteer van de gratis handelstools en onderzoeken die exclusief aan klanten worden aangeboden. Een aantal brokers bieden virtuele trading aan (meer daarover in stap vijf). Investopedia heeft de Best Online Brokers Awards met reviews om u te helpen de juiste broker te vinden.

2. Leer door het volgen van een cursus

Financiële artikelen. Beursboeken. Website tutorials. Er is een schat aan informatie die binnen een handomdraai te vinden is. En concentreer je niet te veel op één enkel aspect van het handelsspel. Bestudeer in plaats daarvan alles wat marktconform is, inclusief ideeën en concepten die u op dit moment niet bijzonder relevant vindt. De handel start een reis die vaak eindigt op een bestemming die niet is voorzien aan het begin van de journey. Uw brede en gedetailleerde marktachtergrond komt steeds weer van pas, zelfs als u denkt precies te weten waar u nu naartoe gaat.

Begin elke dag in uw vrije tijd de markt te volgen. Sta vroeg op en lees over nachtelijke prijsacties op buitenlandse markten. (Amerikaanse handelaren hoefden een paar decennia geleden de wereldmarkten niet te volgen, maar dat is allemaal veranderd door de snelle groei van de elektronische handel en de afgeleide instrumenten die de aandelen-, forex- en obligatiemarkten over de hele wereld met elkaar verbinden).

Nieuwssites zoals Yahoo Finance, Google Finance en CBS MoneyWatch dienen als een geweldige bron voor nieuwe investeerders. Voor een meer geavanceerde dekking hoeft u niet verder te kijken dan The Wall Street Journal, Bloomberg en, nou ja, ons bij Investopedia.com.

3. Leren analyseren

Bestudeer de basisprincipes van de technische analyse en kijk naar de prijsgrafieken, duizenden ervan, in alle tijdsbestekken. U denkt misschien dat fundamentele analyse een beter pad naar winst biedt omdat het groeicurven en inkomstenstromen volgt, maar handelaren leven en sterven door prijsactie die sterk afwijkt van de onderliggende grondbeginselen. Stop niet met het lezen van bedrijfsspreadsheets, omdat ze een handelsvoordeel bieden ten opzichte van degenen die ze negeren. Ze zullen u echter niet helpen uw eerste jaar als handelaar te overleven.

Uw ervaring met grafieken en technische analyse brengt u nu in het paradijs van de prijsvoorspelling. Theoretisch gezien kunnen effecten alleen maar hoger of lager gaan, wat een long-side trade of een short sale aanmoedigt. In werkelijkheid kunnen prijzen vele andere dingen doen, zoals wekenlang zijwaarts hakken of heftig in beide richtingen zwepen, waardoor kopers en verkopers uit elkaar worden geschud.

De tijdshorizon wordt op dit moment uiterst belangrijk. De financiële markten malen de trends en de handelsranges uit met fractale eigenschappen die onafhankelijke prijsbewegingen genereren met korte-, middellange- en langetermijnintervallen. Dit betekent dat een effect of index een lange-termijn uptrend, een tussentijdse downtrend en een korte-termijn trading range kan uitsnijden, allemaal tegelijkertijd. Eerder dan de voorspelling te bemoeilijken, zullen de meeste handelsmogelijkheden zich ontvouwen door interacties tussen deze tijdsintervallen.

Het kopen van de dip biedt een klassiek voorbeeld, waarbij traders in een sterke uptrend springen wanneer het verkoopt in een lagere periode. De beste manier om dit driedimensionale speelveld te onderzoeken is om naar elk effect te kijken in drie tijdsframes, te beginnen met 60-minuten, dagelijkse en wekelijkse grafieken.

4. Handel in de praktijk

Het is nu tijd om je voeten nat te maken zonder je handelstaak op te geven. Papierhandel, ook wel virtuele handel genoemd, biedt een perfecte oplossing, waardoor de neofiet in staat is om real-time marktacties te volgen en koop- en verkoopbeslissingen te nemen die de contouren vormen van een theoretisch prestatierecord. Meestal gaat het om het gebruik van een beurssimulator die het uiterlijk en het gevoel heeft van de prestaties van een echte beurs. Maak veel transacties, met behulp van verschillende holdingperiodes en strategieën, en analyseer vervolgens de resultaten voor duidelijke gebreken.

 

Hulp nodig bij
online marketing?