Goud verkopen: 6 Nuttige feiten voor particulieren

goud staaf

Ken je dat?

Je ruimt de zolder op en plotseling duikt er een kleine schat op. In de vorm van een muntuitgave, of een klassiek juwelendoosje.
Misschien heb je iets geërfd en moet de nalatenschap getaxeerd worden. Het, je kunt overal een koper voor vinden.
En zo zijn er ook de gouden opkopers. Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in zilver, goud en andere waardevolle metalen. Eigenlijk zijn het “alleen maar” goud opkopers, met die uitzondering dat er geen goud aan mensen wordt aangeboden. Er worden alleen aankopen gedaan.

In een later stadium wordt het verzamelde goud omgesmolten en doorverkocht aan b.v. bedrijfs- of kapitaalfondsen.
Goud is schaars – en meer dan waardevast

Omdat goud een schaars goed is en tevens dient als waardeopslag, vooral in turbulente tijden, stijgt de goudprijs al geruime tijd gestaag. Als verkoper van goud zit u in een lastig parket: Wanneer is het ideale moment om uw goud aan te bieden?
Het antwoord: Als u haast heeft, dan onmiddellijk op de markt brengen. Zo niet, dan kunt u nog even wachten tot de aankoopprijs nog verder omhoog gaat. Uiteindelijk maakt het weinig uit wanneer u uw goud verkoopt, de huidige prijs wordt zeer zelden. Dit is de reden waarom:

Goudkopers moeten ook geld verdienen

Bij goudverkopers heeft u te maken met handelaren. Zij leven van de handel. En als het niet winstgevend is, heeft het niet veel zin, toch? Dat is de belangrijkste reden, dat u nooit de volledige kostprijs voor uw zilver of goud krijgt.
Andere redenen zijn de kosten voor uw goud opkoper:
– De taxatie: de goudopkoper investeert tijd en substantie om de waarde van de oude broche of het gouden koord vast te stellen. En dit is niet altijd gemakkelijk. Dit heeft bijgevolg invloed op het gewicht. Er komt dus heel wat kijken bij de waardebepaling. Een lopend bedrijf heeft kosten en deze moeten worden gecoat.
– De prijzen van het smelten: Het omsmelten van goud en zilver heeft ook een prijs. Ook dit moet in de discussie worden betrokken.

Nu u weet, hoe de goudhandelaar tikt, kunt u uw voorstellingen over de waarde van uw goud ook bijstellen. Echte tevredenheid hangt sterk af van uw verwachtingen. Gouden munten en sieraden kopen.

De huidige goudsnelheid

De gold speed geeft niet de exacte marktwaarde weer: De goudsnelheid is gebaseerd op schaarste, vraag en aanbod. Wereldwijd. Regionale verschillen worden niet meegerekend in deze koers.
Bovendien is de goudkoers onzeker. Net als de aandelenmarkt is de goudmarkt nogal emotioneel. Verschrikkelijk nieuws van de wereldmarkt heeft vaak een directe invloed op de prijs.
De goudprijs is dus eigenlijk de verkeerde maatstaf voor de particulier. De goudprijs wordt echter gebruikt als een benaderende schatting. Als u dus een baar van 10 gram goud heeft en de kostprijs per gram goud is 50 (stand juni 2020), dan is uw verkoopdoel 500.

En omdat u weet dat u dit cijfer waarschijnlijk niet zult halen (zie argumenten hierboven), zult u uw prestaties moeten bijstellen. Dus als u $450,- geboden wordt voor uw eigen goudstaaf, kunt u tevreden zijn.

Hoe kan de goudkoper handelen?

Het gedrag van deze goudopkoper, de taxatie en de omgeving zeggen veel over hoe serieus de goudopkoper is. De verkoop van alle b.v. erfstukken is meestal emotioneel geladen. Inlevingsvermogen is een groot goed en een doorgewinterde goudinkoper weet dit. Dit is op geen enkele manier essentieel.

Hoeveel tijd is er nodig?

Zoals hierboven beschreven is de tijd die nodig is voor een taxatie van invloed op de geboden prijs. Zo eenvoudig is het. Als een gouden opkoper even snel kijkt en iets biedt, is het meestal fout. Een taxatie vergt enige tijd, een kleine uitrusting en een getraind oog met kennis van zaken.

Lees meningen van klanten

Natuurlijk kunnen online klantenmeningen worden vervalst. Ook al wordt het steeds moeilijker om dat te doen. Bovendien is het strafbaar, dus de meeste goudkopers zullen geen valse klantenmeningen publiceren.
Bij veel goede beoordelingen kan men ervan uitgaan, dat de goudinkoper serieus is. goudinkoper in Den Haag Deze goud inkoper in Den Haag is dus hoogstwaarschijnlijk een belangrijke kandidaat voor een voorspoedige handel.

Dat is het doel van de goudinkoop. Niet te snel rijk worden, realistisch zijn en vooral niet bang zijn om een beetje te ruilen.

Hulp nodig bij
online marketing?